fbpx

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar White Ceramic

Til tross for at Audemars Piguet forsøker å skaffe seg flere bein å stå på, er det utvilsomt Royal Oak som drar det berømte lasset for den ærverdige produsenten. Royal Oak Perpetual Calendar er helt mot toppen av familiehegemoniet og for mange en ordentlig «grail watch» – og nå utvides valgmuligheten med en helhvit utgave i keramikk!

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar White Ceramic

Om man har fulgt med Audemars Piguet (som dessverre ikke har noen norske forhandlere for tiden), husker man nok at denne klokken ble lansert i keramikk tilbake i 2017 – som igjen bygger på utgaven som kom tilbake i 2015. Første keramiske utgave kom dengang da med et litt mer tradisjonelt fargevalg i form av sort, men nå mener produsenten at tiden er inne for andre enden av fargekartet og lanserer en ganske spesiell utgave som i helhvit utførelse. Oppskriften forøvrig er ganske identisk både på finisjering og teknisk utførelse som alle de andre familiemedlemmene (for denne denne er også tilgjengelig i stål, samt flere gullvarianter), noe som sånn sett ikke er noen overraskelse overhodet. De med virkelig god husk vil også erindre den unike utgaven i sort karbon med blå skive som ble levert til Onlywatch i 2017. Apropos finisjering har man en børstet struktur på stort sett alle flater, herunder leddene i lenken, mens skråkanten rundt bezelen er polert.

Annonse

Evighetskalenderen presenteres i en 41 millimeter stor og imponerende 9.5 millimeter høy urkasse som også er identisk med søsknene (med unntak av Ultra Thin-modellen som har en ganske utrolig 6.3 millimeter høy kasse av titan/platina). Skiven er blåtonet med det kjente «tapisserie guilloché»-mønsteret som har blitt et varemerke for Royal Oak-serien. I alt tre underskiver, samt en månefase klokken seks, gir deg informasjon om ukedag, dato, måned og skuddår. I tillegg vil den observante leser legge merke til den litt uvanlige markeringen rundt indre bezel, som ved hjelp av det som ser ut som en sekundviser vil vise deg hvilken uke man er i.

Klokken drives av caliber 5134 som vil si et automatisk verk med evighetskalender, som egentlig er en ny utgave av det tradisjonsrike Caliber 2120 Extra Thin. Alt er produsert av Audemars Piguet selv «innomhus», men 2120 ble i sin tid utviklet av Jaeger-LeCoultre. Det gir uansett litt beskjedne 40 timer gangreserve mens det tikker avgårde med rolige 2.75Hz / 19800 vph. Også urverket er flott dekorert og kan nytes gjennom safirglasset på baksiden.

Noen tanker..
Royal Oak Perpetual Calendar (og Royal Oak som sådan) er en drømmeklokke for svært mange, og det med god grunn. Serien kombinerer det tøffe med et elegante på en måte som få andre klarer – og som delvis forklarer de ventelistene på mange modeller i familien. Evighetskalenderen klarer å beholde det viktige visuelle DNA’et, en absolutt akseptabel høyde på armen og dermed seiler den opp som drømmehorologi.

Når det er sagt er det nok andre versjoner jeg personlig ville valgt før den hvite i keramikk stod øverste på ønskelisten. Til det er jeg for konservativ og kjedelig. Det betyr likevel ikke at du må være det. En annen, etter min mening svært negativ, ting er den nærmest ikke-eksisterende motstandsdyktigheten mot vann – oppgitt til patetiske 20 meter. Her føler jeg (med både denne og mange tidligere modeller av Royal Oak) at Audemars Piguet har glemt litt av klokkenes arv og «opprinnelige» bruksområde. Det er uheldig og ødelegger muligheten for at dette er en klokke man kan benytte til alt.

Oppgitt pris er 93.900 $, så regn derfor med 810.000 kroner pluss 25% mva til staten ved innførsel. Og forresten; denne er eksklusivt solgt gjennom Audemars Piguets egne forretninger og ventelistene blir garantert lange.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Audemars Piguet!

Fakta
Modell / Referanse: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar White Ceramic – Ref: 26579CB.OO.1225CB.01
Skive:
Blå med «tapisserie guilloché» – 3 underskiver + månefase
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 9.5 millimeter (høyde) – Hvit keramikk – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 20 meter
Urverk:
AP Caliber 5134 – Automatisk (selvtrekkende) – 38 juveler – 40 timer gangreserve – 2.75 Hz
Lenke/reim: 
Lenke i hvit keramikk med foldespenne
Veilende pris: 
93.900$ ~ 810.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.