fbpx

Heuer Monaco 1979–1989 Limited Edition

Som kjent feirer (TAG) Heuers Monaco 50 år i år, og selskapet har valgt å introdusere fem limiterte utgaver gjennom året for å hylle sitt kanskje største ikon. Forrige måned kom første utgave som hedret tiåret 1969-1979, og nå er det duket for åttitallet som feires med en “fiery” rød utgave.

Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition

Monaco som modell har vi allerede behørig omtalt i nevnte artikkel, så om du ønsker mer bakgrunnsinformasjon om modellens historie anbefaler vi å starte med den. Raskt kan det likevel nevnes at den firkantede klokken har blitt et aldri så lite klokkeikon, kanskje spesielt på grunn av sin karakteristiske form, men også for Heuers engasjement i motorsport – da helt fra perioden som av mange regnes som gullalderen for nettopp det. Og når en modell som Monaco fyller 50 år er det på ingen måte uventet at man ønsker å hedre dens posisjon, og taktikken man har valgt er å lansere totalt fem ulike, sterkt limiterte, utgaver som hver tar for seg ett og ett tiår. Modellene kommer nemlig i svært sparsommelige 169 eksemplarer hver.

Annonse

For andre utgave valgte man å plassere feiringen og introduksjonen (passende nok) til Le Mans i Frankrike hvor det berømte 24-timersløpet avholdes denne helgen. Dette er selvsagt også lokasjonen hvor Steve McQueen gjorde klokken til et klokkeikon i filmen med samme navn. For å feire begivenheten og lanseringen har TAG Heuer invitert Steve McQueens sønn, Chad McQueen, samt andre celebre gjester til en spesialvisning av filmen.

The second model reveals a fiery design with a bold red dial synonymous with cutting-edge design and racing victory – TAG Heuer

Et rødt “fiery” design med en sort “racingrem” er altså det som utgjør essensen i utgaven for 80-tallet og som tar mål av seg å hedre topplasseringer innen motorsport. Det vil si en helrød skive med sunray-finisjering med to underskiver belagt med rhodium som er firkantet, men avrundet litt spesielt i hjørnene. Små sorte detaljer bryter opp sammen med hvite markeringer og Super-LumiNova. Alt plassert i en urkasse av stål som følger vant oppskrift fra Monaco-serien, med kronen klokken ni og trykknappene for kronografen på høyre side.

Klokken følger derfor samme oppskrift som første limiterte utgave, altså med Calibre 11 på innsiden, lukket baksiden preget med logo og detaljer om klokken, herunder en unummerert limitering i form av teksten “One of 169”. Klokkene leveres i matchende esker, hver tilpasset en aktuelle modellen. Som tidligere nevnt vil disse spesialutgavene kun bli solgt i rene TAG Heuer Boutiques, så norske entusiaster vil måtte ty til det store utland for noen sjanse å skaffe seg et eksemplar, noe også den norske importøren bekrefter for denne. Pris i utlandet vil bli 5.950€ eller rett rundt 60.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition – Ref: CAW211W.FC6467 (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Rød sunray – To rhodiumbelagte underskiver – Datovindu
Urkasse:
39 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 11 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 59 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort skinnrem (racing) – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris:
5.950€ ~ 60.000 norske kroner (kun tilgjengelig i TAG Heuer Boutiques)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.