fbpx

Zenith El Primero A384 Revival

Når et legendarisk urverk som El Primero feirer 50 år er det absolutt verdt en omtale, behørig gjort i en helt egen artikkel om Zeniths kanskje viktigste «eiendel». For den observante leser så man at det fantastisk flotte jubileumssettet med tre ulike modeller hadde plass til et fjerde og ukjent ur. Nå er spekulasjonene over og siste klokke i settet er «El Primero A384 Revival».

Zenith El Primero A384 Revival

I den omtalte jubileumsboksen fant man tre ulike ur i form av El Primero A386 Revival, Chronomaster 2 El Primero & Defy El Primero 21 som på mange måter representerte hver sin evolusjon for bruken av urverket i selskapets modeller. Fjerde og siste utgave er en fullstendig «rykk tilbake til start» ettersom det er en relansering av den aller første klokken med El Primero – nemlig A384 fra 1969. De som kjenner historien til Zenith vet at man faktisk kom med tre ulike referanser allerede dette året, med A385 og A386 som de to øvrige. A386 med sin karakteristiske «tri-color» skive er den dag i dag blitt nærmest symbolet på både Zenith og El Primero.

Annonse

… klokkeboksen inneholder som nevnt tre klokker, med plass til en fjerde som enda ikke er offentlig publisert. Alle skivene er utstyrt med det kjente “tricolor”-designet, hvor hvert av urene viser et stadie i utviklingen El Primero har gjennomgått siden lanseringen i 1969. Kjøper man denne boksen, som for øvrig ikke koster mindre enn 50 000 CHF eller ca. 450 000 kr, får man naturlig nok forkjøpsrett til det siste uret. Denne fjerde utgaven er da ikke inkludert i prisen, og må kjøpes separat til en hittil ukjent pris. Settet er selvfølgelig limitert, og passende nok blir kun 50 bokser tilgjengelig – Fra vår tidligere artikkel

Jubileumssett

Jubileumsutgaven av A384 produseres i stål og vil etter hva vi forstår inngå i den vanlige kolleksjonen til Zenith, men vi regner med at utgavene til de totalt 50 settene enten vil ha merkinger eller serienummer som skiller de fra resterende hyllevarianter. Dette er dog ikke noe vi vet, men antar. Det skal i tillegg komme ulike spesialversjoner av klokken, uten at vi vet mye mer om dette heller i skrivende stund.

A384 Revival kommer med den historisk korrekte firkantede tønneformede (nærmest puteformede) urkassen, hvit matt og ru skive med sorte underskiver og rød sekundviser, som gjør det hele til en slags pandavariant. Datovinduet er plassert mellom klokken fire og fem. En eksakt kopi i følge Zenith selv, som klokker inn (pun intended) på ganske beskjedne, men historisk korrekte, 37 x 12.6 millimeter.

Urkassen er i hovedsak børstet, men polerte skråslipte kanter og horn bryter flott opp. Safirglass på både front og bakside, samt en mer moderne versjon av El Primero i form av 400 (fremfor historiske 3019 PHC) er detaljene som skiller denne fra sin forfar. Prismessig virker denne å havne på ganske fornuftige 7900 CHF eller rundt regnet 70.000 norske kroner. Om 70-tallsutseendet og den herlige historien til El Primero fascinerer deg, vil jeg tro denne jubileumsutgaven må være midt i blinken?

Mer om El Primero og 50-årsjubileet på de offisielle sidene!

Fakta
Modell / Referanse: Zenith El Primero A384 Revival – Ref: 03.A384.400/21.C815
Skive:
Hvit med sorte underskiver – Tachymeterskala – Dato
Urkasse: 
37 millimeter (diameter) – 12.6 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
El Primero 400 – Automatisk (selvtrekkende) – 36.000 vph – 31 juveler – 50 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort skinnrem med spenne i rustfritt stål – Kan også leveres med stållenke
Veilende pris: 
7990 CHF ~ 70.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.