fbpx

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional

Enkelte klokker er et rent «testemonial» for produsentens kunnskap og tekniske «know how» mer enn noe annet. Klokker som flytter grenser og baner vei for hva som er mulig å få til – på samme måte som de ytterst få brukerne de i ytterste konsekvens er ment for. Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional er en slik klokke – og den setter nye rekorder!

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional

Omega har en lang og stolt historie som klokkeprodusent, med måneferden som den aller viktigste milepælen (og strengt tatt også den viktigste markedsføringsmessige). Men Omega har lenge hatt stort fokus også på å produsere høykvalitetsklokker for bruk under vann, og da med Seamaster-familien som det viktigste verktøyet. Seamaster spenner en lang rekke modeller og underserier, hver ment for ulike utfordringer, brukere og bruksområder. Tidligere har Omega flekset muskler for virkelige dypvannsklokker i form av sin Ploprof, men nyeste tilskudd setter alle andre modeller til side og kliner til med vanntetthet langt utover hva alle noensinne kan trenge.

Annonse

Faktisk er den helt nye (prototypen) Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional en klokke som setter ny rekord for motstandsdyktighet mot vann. 15.000 mørke og iskalde meter er faktisk klokken sertifisert for – og det er som kjent langt dypere enn noen nåværende havområder kan skilte med. For å bevise sin kapasitet også i praksis har klokken nettopp vært nede på 10.928 meter, festet på utsiden av en ubåt, under ekspedisjonen til Victor Vescovo i Marianergropen. Også det en rekord i seg selv, som tidligere ble holdt av Don Walsh & Jacques Piccard med sine 10.916 meter helt tilbake i 1960. På utsiden av deres ubåt? En helt spesiell Rolex! At den nye rekorden smaker litt ekstra godt for Omegas store sjef, Raynald Aeschlimann, på grunn av det er jeg ganske overbevist om.

Limiting Factor (med klokken på ene armen) og Victor Vescovo

Faktisk har Victor Vescovo og hans team besøkt/på tur å besøke alle de fem dypeste havområdene i verden (The Five Deeps) med sin ubåt «Limiting Factor». Det vil si at klokken er testet ved flere anledninger og under et trykk som langt overgår alt man finner andre steder på vår «blå planet». I dypet av Marianergropen snakker vi 1000 ganger trykket på havoverflaten, noe som sier litt om hvilke krefter både ubåt og klokke blir utsatt for.

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional
Selve klokken er en solid klump som primært er produsert i titan hvor alle moderne muligheter er benyttet for å gjøre kassen så sterk som overhodet mulig. Det betyr en kasse som fokuserer knallhardt på å ha færrest mulig svake punkter og hvor man blant annet har benyttet LiquidMetal-teknologien til å feste safirglasset og dermed kunne ha dette tynnere enn man har sett på tidligere klokker av «samme kaliber». Det gjør at klokken måler relativt beskjedne 28 millimeter i høyde, som i seg selv er imponerende. Også fokuset på å ikke måtte sette kassen sammen av flere deler enn høyst nødvendig resulterer i de helt spesielle remfestene som er en integrert del av kassen, fremfor ettermontert med skruer eller sveising. Remmen i seg selv er inspirert av de som var med til månen og er en blanding av polyamid og velcro.

Designet forøvrig har man klart å holde helt i tråd med de andre klokkene i Seamaster-familien, noe jeg finner ganske kult. Det er ikke bestandig tilfellet med prototyper og gjerne vil tekniske utfordringer gjøre at man må gjøre voldsomme modifikasjoner og endringer, men det er ikke tilfelle her. Urkassen i titan gir klokken et mørke grått utseende, som Omega har valgt å live opp med små lyseblå detaljer flere steder på urskiven. Klokken er en «time only», så dato er ikke tilstede. Urverket på innsiden er egenprodusert og i tillegg er «Master Chronometer» sertifisert.

Tanker
Å flytte grenser har alltid vært en del av menneskets natur. Det er kult at også klokkeprodusentene er med på dette og Omega imponerer med denne prototypen, spesielt utviklet for denne  ekspedisjonen. Selv om klokken ikke vil bli å finne i butikkhyllene kan man være ganske sikker på at man vil benytte både teknologi og elementer fra denne når man lanserer nye familiemedlemmer i kolleksjonen fremover. Det lover egentlig godt, for Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional er en kul klokke!

Mer om «The Five Deeps Expedition» på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.