fbpx

Lervik Ur satser stort på verkstedet!

Om vi ser på det norske klokkemarkedet har trenden utvilsomt vært en reduksjon i både forhandlere og verksteder som fokuserer på klokker av høy mekanisk kvalitet. Stadig strengere krav fra produsentene, har i en årrekke ført til en ganske drastisk reduksjon av utsalgssteder og servicepunkter over hele landet. I Haugesund går Lervik Ur mot strømmen og satser stort på verkstedet, nettopp for å kunne tilby service på flere av prestisjemerkene.

Rolf Terje Lervik & Urmaker i arbeid

At klokkebransjen er i endring er ingen stor nyhet, men likevel har det kanskje spesielt de siste årene kommet en del omrokeringer som man har lagt litt ekstra merke til. Flere av de mest populære og viktige merkene har gjort klare grep for å høyne egen status, herunder spisset fokuset på sitt forhandlernettverk, og tiden hvor man fant en urmaker i hver by er definitivt forbi.

Annonse

Et stadig høyere krav om «den helhetlige opplevelsen» har medført betydelig økte krav til den enkelte butikk og verksted, med den konsekvens at en rekke forhandlere har måttet gi slipp på de mest prestisjetunge merkene. Dette gjelder ikke bare i utstillingsvinduet, men også når service og reparasjon skal tas. For eksempel er antallet forhandlere av de to største merkene innen luksussegmentet, Rolex og Omega, kraftig redusert både i Norge og ellers i verden, og trenden ser ut til å fortsette.

Lervik Ur Haugesund
For noen måneder siden var jeg i Haugesund og tok da turen innom Lervik Ur. Butikken, som ble åpnet tilbake i 1961, tilbyr et ganske imponerende sortiment med kvalitetsklokker, herunder Rolex, Omega, Zenith, Breitling og Tudor. Etter en hyggelig klokkeprat med daglig leder Rolf Terje Lervik, forstod jeg at de satser for fullt for å fortsatt kunne tilby salg og service av mange av de mest populære og kjente urmerkene i det norske markedet. I en tid med nedgang i antallet forhandlere og servicepunkter har Lervik Ur valgt å investere stort, kanskje spesielt på verkstedet med både inventar, utstyr og ikke minst menneskelig kompetanse.

Vi hos Lervik Ur liker å tenke at Haugesund er «verdens navle». Mange vil kanskje være uenig i denne påstanden, men vi er faktisk nødt til å tenke slik for å kunne  konkurrere i et spesialisert, internasjonalt marked. Vi må kunne tilby noe spesielt og annerledes. Og det kan vi nå – Rolf Terje Lervik

Som den ekstreme klokkenerden jeg jo faktisk er, fikk jeg heldigvis lov til å ta en nærmere titt på verkstedet. I nyoppussede lokaler stod de helt nyinnkjøpte urmakerbenkene på rekke og rad og det var en tydelig stolt butikksjef som viste meg rundt og introduserte meg for de ansatte. – Vi har helt siden åpningen i 1961 hatt verksted i butikken, men nå har vi gjort store grep for å fortsatt være med helt i toppsjiktet, forklarte Lervik. Den gang da var det rundt 400 urmakere med eget verksted i Norge, hvorav syv bare her i Haugesund. Det er mildt sagt en annen tid nå, kanskje spesielt med tanke på de kravene som stilles fra urmerkene selv.

På runden i lokalene var det tydelig at svært mye av utstyret var helt nyinnkjøpt. Så ferskt var verkstedet under mitt besøk at noen av maskinene ikke enda var koblet til, noe Lervik også forklarte med at man ventet på de siste ansettelsene som hadde alle godkjenninger for å benytte en del av spesialutstyret. Derfor var han lunken til at jeg skulle knipse bilder, for det var tydelig at han ikke ønsket at noe skulle vises før det var helt ferdig. – Jeg skal få sendt deg bilder senere når alt er ferdig, lovte han.

Jeg la spesielt merke til en helt ny maskin for trykktesting fra Rolex, som var fire ganger så stor som den vanlige utgaven. Lervik kunne forklare at var den eneste i Norge per nå og som gjorde det mulig for de å utføre en full service på Rolex’ absolutt råeste dykkermodell, Sea-Dweller Deepsea. Dette er en modell, som med sine 3900 meters vanntetthet, man tidligere har måttet sende til Sveits for å få utført godkjent service på.

– Vi har satset masse på verkstedet, men kanskje viktigst av alt har vi satset veldig på å rekruttere svært kompetente urmakere til å arbeide her. Dette er mennesker med lange utdannelser fra verdens beste klokkeskoler, og videreutdanning fra noen av de virkelig store klokkeprodusentene, kunne Lervik engasjert forklare. For å tiltrekke oss disse er det viktig at vi kan tilby dem det beste verktøyet, interessante arbeidsoppgaver, et fagmiljø, samt mulighet for videreutdanning hos produsentene.

Uansett hvor du måtte bo i Norge, kan du gjennom vår «Klokkeservice i boks» sende klokken vår trygt til oss for reparasjon og service. Vi har i dag kunder over hele landet som bruker denne løsningen. Gjennom denne satsingen skal vi bli det verkstedet i Norge som kan tilby den korteste ventetiden – Rolf Terje Lervik

Med ytterligere urmakere ansatt betyr det at vi nå har syv utdannede urmakere og én lærling forklarte Lervik. Blant disse er det flere som har en kompetanse de er alene om i Norge. Her snakker vi spesialkompetanse på merker som Rolex, Omega, TAG Heuer, Zenith m.fl. En av våre urmakere har blant annet arbeidet på fabrikken til Zenith i Le Locle, mens en annen har (som den eneste i Norge) kurs på de mest avanserte modellene fra Rolex, som Yacht-Master II og Sky-Dweller.

Avsluttende tanker
At fokuset på mekaniske klokker er stigende her i Norge er svært gledelig sett fra et entusiastperspektiv. Derfor er det et aldri så lite paradoks at antallet urmakere som kan tilby fagkompetanse innen service og salg av de beste merkene blir stadig færre. Det er derfor herlig å kunne se at noen satser knallhardt på å ikke bare opprettholde et nivå, men å øke både kompetanse og ruste seg for fremtiden. At Lervik Ur, som med sin plassering i lille (unnskyld) Haugesund, tør å satse så tungt som de gjør, fortjener all mulig honnør.

Vi har tidligere omtalt det vi tror er tøffe krav fra blant annet Rolex, som allerede har medført en prosentmessing kraftig reduksjon i forhandlere her hjemme. Vi er redde for at siste ord heller ikke er sagt når det kommer til hvilke forhandlere som får beholde både Rolex og andre prestisjeprodusenter, og tror at slike grep som Lervik Ur har tatt kan være faktorer som er helt nødvendige for å også i fremtiden kunne tilby de beste merkene.

Mer informasjon om Lervik Ur på de offisielle nettsidene!

Artikkelen er produsert i samarbeid med Lervik Ur som har levert bilder og faktainformasjon. Alle meninger i artikkelen er forfatterens egne.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.