fbpx

Cartier med flere nylanseringer før SIHH 2019!

I god tid før årets SIHH har ærverdige Cartier lansert flere nyheter for det kommende året. Nyhetene spenner over både Privé- og Libre-familien, med fire nylanseringer i hver, hvor man tar sikte på å treffe både kvinnelige og mannlige entusiaster av merket.

Her hjemme i Norge er ikke Cartier det merket vi ser best representert på ulike klokkefora, men at merket har en svært stolt historien innen urmakeri er ingen overdrivelse. Mest kjent er nok den svært ikoniske «Tank»-modellen som fylte 100 år i fjor, men Cartier har også langt mer å by på i sin klokkekolleksjon. Disse kreasjonene gjenspeiler ofte merkets ekspertise på flere felt, og dermed smeltes klokker og smykker sammen. Og mange forbinder nok nettopp Cartier med nettopp smykker fremfor klokker, noe som gjør det lett å glemme hvor viktig merket er for Richemont-gruppen og også SIHH, hvor de utvilsomt er blant de aller største.

Cartier Privé
For de mannlige håndledd lanserer nå Cartier fire nye utgaver, hvor man henter inspirasjonen fra sin «Tonneau»-klokke, først vist frem i 1906 og da som noe av det mest moderne innen form og fasong som fantes innen armbåndsur. Det franske «tonneau» betyr «tønne», og navnet gir god mening når man ser på urkassens fasong og form. Her er det også verdt å få med seg at hele urkassen er kurvet, slik at klokken følger håndleddets fasong på en helt annen måte enn man normalt ser.

Annonse

To hovedutgaver, hver med to ulike materialvalg, er lansert og byr på henholdsvis en enkel tidsvisning, eller en variant som gir deg tiden i to ulike tidssoner. Hvor førstnevnte har en solid og klassisk skive, har sistnevnte en nærmest helt åpen skive med fullt innsyn til urverket som ligger innenfor. Materialvalgene er enten platina eller roségull, og hele tre av de fire variantene er limiterte klokker som kun vil produseres i 100 eksemplarer. I tillegg vil Cartier lage en (enda dyrere) variant i platina fullbesatt med diamanter som kommer i 20 eksemplarer.

Cartier har valgt å gi alle modellene «Tonneau»-navnet, men utgaven med to tidssoner, som også er betydelig større enn varianten med kun tidsvisning, har fått det litt usexye tilnavnet «Extra Large». På innsiden tikker Cartiers eget 1917 MC eller 9919 MC som begge trekkes for hånd ved hjelp av kronen, som også er pyntet med edle stener. Norsk pris er ikke kjent.

Cartier Libre
Også for kvinnelige entusiaster kommer flere lanseringer nå før selve SIHH sparkes i gang, og det er klokker i forskjellige familier som får «Libre»-behandling og som virkelig viser Cartiers evne til å blande klokker og smykker, hvor edle stener virkelig har stått i fokus. Imidlertid er det to av klokkene som benytter batteridrevne quartz-urverk, så de mest klokkeinteresserte vil nok kanskje se forbi disse som rene smykker?

Tank Chinoise Red Watch kombinerer sort emalje, røde rubiner og en fullsatt diamantbezel og kommer i totalt 100 eksemplarer. Diagonale Watch har noen svært spesielle linjer, som også gjenspeiles i navnet, og også her kombinerer man sort og burgunder emalje med diamanter og totalt vil denne produseres i 50 eksemplarer.

De to siste klokkene, Baignoire Allongée Céladon Watch og Baignoire Allongée Black Watch, huser et manuelt mekanisk urverk og er fullbesatte med ulike edle steiner som diamanter, smaragder og safirer. Begge klokkene produseres i 50 eksemplarer hver og vi forventer at alle disse fire utgavene vil havne langt opp på stigen i pris.

Mer på Cartiers offisielle nettside!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.