fbpx

Cartier Santos Large Size – Blå

Fjorårets SIHH så en meget vellykket gjenintroduksjon av den moderne utgaven av Cartier Santos etter noen års fravær fra kolleksjonen. Tro mot originalen på alle viktige måter, men kun tilgjengelig med den sølvhvite skiven. Foran årets SIHH kommer en herlig blåskivet utgave.

Det er kun noen dager siden vi omtalte flere nyheter fra Cartier foran årets SIHH. Mange av disse vil nok neppe se norske håndledd, både på grunn av både pris og limitert antall, men der de tidligere omtalte modellene var av det spesielle slaget, bør en blåskivet utgave av Santos være langt mer aktuell for mange?

Cartier Santos Large Size – Blå
Cartier Santos har historiske røtter langt langt tilbake, og regnes som det kanskje første uret som ble produsert spesifikt for bruk på håndleddet noensinne. Det som kan kalles den moderne tolkningen ble først introdusert i 1978 Fjorårets gjenintroduksjon var derfor å regne som et 40-årsjubileum og utgavene virker å ha fått en meget god mottakelse fra entusiaster. Tilgjengelig i flere størrelser og materialer, og med smarte løsninger blant annet på bytte av rem/lenke. Foran årets SIHH er det den største utgaven som har fått en helt ny skive, som ser ut til å ha en herlig “sunburst” eller “gradient” blåfarge. Det vil si at blåfargen går fra ganske lys i midten, til å se nærmest sort ut mot kanten, i det minste basert på de tilgjengelige pressebildene.

Annonse

Cartier Santos har på mange måter blitt raffinert for å bli selskapets svar på en “sportsluksusklokke”, med sin særegne firkantete kasse med skruehodene som tydelige deler av designet. Klokken er i det store og hele uendret fra fjorårets introduksjon, men med en ny skive, samt et sort datohjul som de store nyhetene. Det betyr en 39.8 x 47.5 millimeter stor urkasse med en høyde på 9.08 millimeter. På innsiden er Cartiers 1847 MC som gir deg 42 timers gangreserve og trekkes automatisk.

En av nyhetene i fjor var et smart system for å raskt kunne bytte mellom lenke og rem, samt justering av lenken, kalt hhv. QuickSwitch & SmartLink. Dette videreføres (selvsagt) på denne modellen, og man får med både stållenke og en matchende blå skinnrem.

Avsluttende tanker
Cartier har kanskje ikke den største “følgerskaren” blant de rene klokkentusiastene her hjemme, men de har noen virkelig ikoniske klokker i sin kolleksjon. Cartier Santos har fått ganske strålende mottakelse fra mange, og er en klokke med vanvittig lang historie. Basert på pressebildene ser denne blå utgaven ganske lekker ut, og jeg tror den kan bli en hit for de som ønsker en relativt fornuftig priset sportsklokke med masse historisk sjel?

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Cartier!

Fakta
Modell / Referanse: Cartier Santos Large Size – Blå – Ref: WSSA0013
Skive:
Blå “dégradé” med lysere senter
Urkasse:
39.8 x 47.5 millimeter (diameter) – 9.08 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Cartier 1847 MC – Automatisk (selvtrekkende) – 4 Hz – 23 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Stållenke og blå skinnrem. QuickSwitch & SmartLink.
Veilende pris: 
6.600 € ~ 66.500 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.