fbpx

Zenith oppdaterer Elite-kolleksjonen!

Zenith har nærmest blitt synonymt med El Primero-urverket, men merket har også andre strenger de forsøker å spille på, herunder den klassiske Elite-kolleksjonen. Nå har Zenith gitt serien en større (og etter min mening vellykket) oppdatering.

Zenith Elite Moonphase

Oppdateringen av kolleksjonen inkluderer både de mindre modellene, som nok primært er tiltenkt damene, på 36 millimeter og de større variantene som klokker inn (no pun intended) på 40.5 millimeter. Begge størrelsene kommer i varianter med eller uten månefase, samt i en urkasse av edelt roségull eller helt standard rustfritt spikerstål.

Annonse

Elite-kolleksjonen har lenge tilbudt klassiske og pene armbåndsur, men har nok lidd av å være litt anonyme i mengden. Dette er noe Zenith ganske åpenbart har forsøkt å adressere, for de nye variantene er mer raffinerte og litt skarpere i designet enn sine forgjengere. Både skiven og kassen har således fått endringer, med solstrålemønsteret på skiven som det mest åpenbare. Dette gir et sofistikert uttrykk og minner litt om guilloché-skivene vi har sett fra andre produsenter. På kassen legger vi merke til at bezelen er tynn og elegant med polert overflate mens remfestene har fått en børstet finisjering.

De nye skivene har fått selskap av fasetterte timemarkører og også viserne har blitt mer moderne enn vi har sett tidligere. Datovinduet klokken seks er kun tilstede på modellen uten månefase, da sistnevnte dekker hele den sørlige delen av skiven og dermed fjerner datovisningen helt. På månefasevarianten er også sekundviseren flyttet fra sin sentrale plassering til en langt mindre variant klokken ni. Denne har ikke fått en egen underskive, men små markeringer for hvert 15. sekund.

Urverk
Zenith Elite Classic driftes av Elite 670, mens Elite Moonphase har Elite 692. Dette er i praksis samme urverket, men da med og uten månefase og dato. Urverket er produsert av Zenith selv, og gir 48 timer gangreserve.

Alle klokkene leveres på skinnrem av alligator, gjerne fargetilpasset klokkens skive eller designet forøvrig. Det totale resultatet er etter min mening langt mer vellykket enn tidligere, og jeg tror mange vil finne oppdateringen velkommen. Prisene virker å starte rett rundt 60.000 kroner.

Mer om den oppdaterte kolleksjonen på Zeniths offisielle nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.