fbpx

Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition

Vi har tidligere skrevet en artikkel om (TAG) Heuers Monaco som i år feirer 50 år, og nå har produsenten lansert den første av i alt fem modeller som skal feire jubileet. Første utgave er en hyllest til det første tiåret – Monaco 1969-1979 Limited Edition.

Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition

Monaco som modell har vi allerede behørig omtalt i nevnte artikkel, så om du ønsker mer bakgrunnsinformasjon om modellens historie anbefaler vi å starte med den. Raskt kan det likevel nevnes at den firkantede klokken har blitt et aldri så lite klokkeikon, kanskje spesielt på grunn av sin karakteristiske form, men også for Heuers engasjement i motorsport – da helt fra perioden som av mange regnes som gullalderen for nettopp det. Og når en modell som Monaco fyller 50 år er det på ingen måte uventet at man ønsker å hedre dens posisjon, og taktikken man har valgt er å lansere totalt fem ulike, sterkt limiterte, utgaver som hver tar for seg ett og ett tiår. Modellene kommer nemlig i svært sparsommelige 169 eksemplarer hver, noe vi må si er overraskende lave antall.

Annonse

Det hele startet under helgens Monaco Grand Prix, hvor TAG Heuer hadde invitert både ambassadører og kjendiser til å overvære både det legendariske billøpet og lanseringen av «Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition». Sammenlignet med standardmodellen er det skivestruktur og fargevalg som skiller den ut, med en grønn hovedfarge som sender tankene rett tilbake til nettopp 1970-tallet. Vertikale striper utført i samme stil i typisk «Côtes de Genève»-mønster bryter opp. Underskivene har fått grå farge, mens man har benyttet gule og røde detaljer langs hele skiven for å gi kontrast og et sporty uttrykk. Et fargetema som gjør en god jobb i å koble klokken mot det aktuelle tiåret, akkompagnert av en brun racingrem som kler klokken godt!

Klokken virker å være bygget over samme lest som ref. CAW211P, med kronen korrekt plassert klokken ni fremfor klokken tre. Det betyr også at man har valgt å bruke Calibre 11 på innsiden, og summen er uten tvil at man retter seg mot samlere og entusiaster av merket. Baksiden er lukket og preget med logo og vante detaljer om klokken, herunder en unummerert limitering i form av teksten «One of 169».

Både denne og kommende limiterte utgaver vil kun bli solgt i rene TAG Heuer Boutiques, så norske entusiaster vil måtte ty til det store utland for noen sjanse å skaffe seg et eksemplar. Med det lave antallet klokker som blir gjort tilgjengelig vil det nok uansett kunne bli tøft. For selv om klokkene trolig vil bli ganske ettertraktet er prisen satt til relativt fornuftige 6.550$ eller rett rundt 60.000 norske kroner.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til TAG Heuer!

Fakta
Modell / Referanse: Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition – Ref: CAW211V.FC6466 (limitert til 169 eksemplarer)
Skive:
Grønn med vertikale striper – To underskiver – Datovindu
Urkasse:
39 millimeter (diameter) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 100 meter
Urverk:
TAG Heuer Caliber 11 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 59 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Brun skinnrem (racing) – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris:
6.550$ ~ 60.000 norske kroner (kun tilgjengelig i TAG Heuer Boutiques)

2 Replies to “Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition

  1. Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition

    Det står i artikkelen: «Klokken virker å være bygget over samme lest som ref. CAW211P, med kronen korrekt plassert klokken tre fremfor klokken ni. »

    Men ut ifra bilde så er kronen plassert klokken tre?!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.