fbpx

A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”

Femte modell i rekken for å feire 25 år med Lange 1 er den “reiseglade” Lange 1 Time Zone, spesielt myntet på de som beveger seg mellom tidssoner – med mulighet for å vise to ulike på samme tid. Nå blir også denne tilgjengelig i den blå og hvite jubileumsdrakten.

A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”

Som skrevet i alle våre foregående artikler om disse spesialutgavene har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere én ny jubileumsutgave fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober, i alt 10 utgaver hvor denne er nummer fem i rekken. Medlemmene av Lange 1-familien spenner seg over flere ulike varianter så én og én av klokkene vil få den ganske igjenkjennbare blåhvite behandlingen. Hovedvarianten (Lange 1) kom i 250 eksemplarer, mens de andre ser ut til å komme i sterkt limiterte 25 eksemplarer hver.

Annonse

Klokker med mulighet for å vise flere tidssoner er og blir ganske praktiske for oss som liker mekaniske klokker fremfor å sende et blikk ned på mobiltelefonen. Enten man er på reise eller ikke vil slike klokker kunne gi deg informasjon om tiden flere steder – noe som kan være perfekt om man skal/vil forholde seg til forretningsforbindelser langt borte, familien hjemme eller sportsarrangementer i andre land.

Lange 1 Time Zone viser tiden på to helt separate skiver, hvor man enkelt kan hoppe frem gjennom tidssonene ved å bruke trykknappen klokken åtte. Hjemmetid vises i utgangspunktet på den store skiven og aktuell ekstra tidssone vises på den indre sirkelen med bynavn, hvor pilen klokken fem indikerer hvilken av byene du følger. Både hjemmetid og den ekstra tidssonen har egne indikatorer for dag/natt, slik at du ikke trenger å være i tvil om klokken er fem på ettermiddagen eller natten. Ved ønske/behov kan man også bytte slik at hjemmetid vises på den lille skiven. Praktisk om man for eksempel oppholder seg på ferie og ønsker at lokaltiden skal være den mest lettleste.

Urverket, som er Langes eget L031.1 trekkes for hånd og det doble fjærhuset sikrer drift i inntil 3 dager. Finisjeringen er kjent fra både Langes vanlige modeller, men da selvsagt også med de blå detaljene som man har sett på hele modellserien. Det vil si av aller ypperste klasse, med en flott dekorert trekvartsplate med “Glashütte-ribbing” og de mange juvelene med gullkrager og nydelige blå skruer.

Tanker
Konklusjonen rundt Lange 1 Time Zone blir egentlig litt lik den jeg skrev om den langt mer avanserte Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”. Det vil si at jeg (faktisk) liker at klokken er litt mer “rotete” og innholdsrik når man har det blåhvite fargetemaet og ikke standardfargene. De mindre innholdsrikene klokkene i Lange 1-familien føler jeg blir litt platte og kjedelige med disse fargene, men det fungerer bedre når man får ytterligere detaljer og brytninger på skiven.

Time Zone er ikke blant mine store personlige favoritter i kolleksjonen til Lange, og denne versjonen endrer ikke på det. Likevel er det en klokke med en praktisk og flott utført komplikasjon i form av dobbel tidsvisning, samtidig som man beholder det karakteristiske Lange 1-utseende.

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone “25th Anniversary” – Ref: 116.066 (limitert til 25 eksemplarer)
Skive:
Hvit (argenté) i sølv – Dobbel tidsvisning med dag/natt-indikatorer – Outsize datovisning – Indre bezel med bynavn
Urkasse: 
41.9 millimeter (diameter) – 11 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Lange Caliber L031.1 – Manuelt opptrekkbart – 417 deler – 54 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim:
Blå skinnrem – Spenne i hvitt gull
Veilende pris: 
Ukjent. Trolig i området 49.000€ ~ 490.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.