fbpx

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”

Fjerde modell i jubileumsrekken for å feire 25 år med Lange 1 er den mest avanserte modellen av alle i familien, nemlig Tourbillon Pepetual Calendar. En teknisk imponerende sak som byr på evighetskalender og tourbillon – nå i blå og hvit jubileumsutgave med noen herlige detaljer.

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”

Som vi skrev i alle våre foregående artikler om disse spesialutgavene har A. Lange & Söhne bestemt seg for å lansere én ny jubileumsutgave fra Lange 1-kolleksjonen hver måned frem mot oktober, i alt 10 utgaver hvor denne er nummer fire i rekken. Kolleksjonen spenner seg over flere ulike varianter så én og én av klokkene vil få den igjenkjennbare blåhvite behandlingen. Hovedvarianten (Lange 1) kom i 250 eksemplarer, mens hver av de andre ser ut til å komme i 25 eksemplarer hver.

Annonse

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary” er den teknisk mest avanserte utgaven i familien, og gir deg evighetskalender og månefase som de synlige ekstrafunksjonene. I tillegg drives urverket av en automatisk tourbillon med “stop-seconds”, som ytterligere øker den tekniske finessen på modellen. Alt er pakket inn i en klokke som likevel klarer å holde på det særegne Lange 1-designet, selv om man får både noen nye indikatorer og elementer med på kjøpet. Dette inkluderer visning av skuddår nederst mot klokken seks, hvor pilen igjen peker på den dreibare ytterringen som viser aktuell måned.

Underskiven for tidsvisning sitter på høyde side, mens man har samme ukedagindikator som man kjenner fra Daymatic plassert til venstre over sekundviser og månefase. Månefasen er forøvrig også “utsatt” for jubileumsbehandling som vi så med Grand Lange 1 Moonphase “25 Anniversary”, noe som vil si en håndgravert utgave hvor stjernene er skåret ut i skiven av hvitt gull.

Snur man uret rundt vil man se det herlig dekorerte urverket L082.1, med tourbillonen nærmest “skjult” inni dypet under balansekloben og tourbillonkloben, som begge har fått blå farge på de håndgraverte detaljene. Rotoren er i 21 karats gull med en ekstra kant med platina ytterst, for å skape nok tyngde til å trekke urverket på en fornuftig måte. Dekoreringen ellers er lik som standardmodellen, noe som vil si av ypperste klasse med en rekke ulike teknikker på de i alt 624 delene. Alt pakket inn i en imponerende størrelse på 41.9 x 12.2 millimeter.

Tanker
Som de andre utgavene er ikke fargetemaet helt i min gate, men med såpass mange elementer på skiven føler jeg at denne utgaven klarer seg langt bedre enn noen av de andre, kanskje nettopp fordi den blir mer “rotete”. Teknisk er dette imidlertid en helt vanvittig sak, og en drømmeklokke på så mange måter. Personlig liker jeg månefasen og den blå fargen på graveringene svært godt, mens det blå og hvite designet ikke er helt etter min preferanse. Med en pris på rett rundt tre millioner kroner er det uansett en klokke jeg ikke kommer til å kunne vurdere med det aller første!

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary” – Ref: 720.066 (limitert til 25 eksemplarer)
Skive:
Hvit (argenté) i sølv – Håndgravert månefase – Underskiver for tidsvisning – Måned/Dag – Outsize datovisning
Urkasse: 
41.9 millimeter (diameter) – 12.2 millimeter (høyde) – 18k hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Lange Caliber L082.1- Automatisk (selvtrekkende) – Tourbillon – Evighetskalender – 624 deler – 76 juveler – 50 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem med spenne i hvitt gull
Veilende pris: 
324.500€ (inkl. tysk mva) ~ 3.000.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.