fbpx

A. Lange & Söhne Grand Lange 1 Moonphase “25th Anniversary”

Om du har fulgt med på nyhetene fra A. Lange & Söhne, som behørlig beskrevet her på Horae, har du trolig også fått med deg at deres mest ikoniske modell – Lange 1, fyller 25 år i år. Dette er allerede feiret med en egen jubileumsutgave av basemodellen, og under SIHH avslørte selskapet at de vil fortsette feiringen utover året, helt frem til Oktober. Nå er det Grand Lange 1 Moonphase som har fått det blåhvite jubileumsutseendet!

Dersom du ønsker en litt mer behørig introduksjon til Lange 1 som familie, anbefaler vi at den opprinnelige posten om “Lange 1 25th Anniversary”, for det usymmetriske designet er et element som går igjen i alle modellene i familien. Dette er en visuell profil som gjør klokkene lett gjenkjennelige og som har vært kanskje selskapets aller viktigste kreasjon i moderne tid. Grand Lange 1 er, som navnet behørig nevner, en større utgave av modellen og månefaseutgaven av Grand Lange 1 har denne plassert i hovedskiven for tidsvisningen.

Under SIHH ble det annonsert at man vil lansere nye jubileumsmodeller fra Lange 1-kolleksjonen helt frem mot oktober i år. Detaljene rundt utgavene var imidlertid litt sparsomme, men det virker som om Lange har planlagt å gå for et ganske likt gjennomgangstema, herunder fargebruk, på alle modellene, i det minste om vis skal dømme etter utgaven som lanseres i dag.

Annonse

A. Lange & Söhne Grand Lange 1 Moonphase “25th Anniversary”
Ser man på modellen raskt vil slektskapet til forrige jubileumsutgave være ganske åpenbar, men likevel er det en del forskjeller når man ser nøyere etter. For det første ser det ut til at Lange ikke har valgt å senke ned deler av skiven på samme måte, og da heller ikke benytte den “frostede” grå finishen i like stor grad som på basemodellen. Skiven er “argenté” og produsert i rent sølv, og finisjiert slik at den ikke er helt blank, men har en ru struktur som skaper litt dybde. Gråfargen virker å være hentet til underskivene for tidsvisningen, og alt blandes med en (ganske utstrakt) bruk av blå detaljer.

Klokkens helt egne unike egenskap finner man i selve månefasen. Jeg er stor tilhenger av mange av de forskjellige månefasene fra selskapet og denne gangen har de for første gang laget en som har håndgraverte stjerner. Her er seks hovedstjerner (tre på hver av halvdelene) og flere mindre skåret ut for hånd på selve månefaseskiven, som er produsert i hvitt gull.

Jubileumsutgaven er i det store og hele teknisk identisk med den vanlige hyllemodellen av Grand Lange 1 Moonphase. Det vil si en 41 millimeter stor urkasse i hvitt gull og Langes eget L095.3-urverk på innsiden. Dette trekkes for hånd og er synlig gjennom safirglasset på baksiden. Ulikt forrige utgave i 25-årsserien er ikke klokken utstyrt med noe hengslet baklokk (hunters back), men beholder de blå detaljene på de nedsenkende delene av balansekloben, som er en herlig detalj.

Avsluttende tanker
Utgaven av den normale Lange 1 “25 Anniversary” var ingen umiddelbar favoritt for undertegnede, mens denne utgaven syns jeg, basert på pressebildene, ser hakket bedre ut. Jeg liker at man har gått for et litt renere design på hoveskiven, og månefasen ser helt fantastisk ut. Likevel blir det litt for mye hvitt mot blått for min personlige smak, men med et totalantall på 25 klokker vil disse bli nærmest umulig å oppdrive uansett. Norsk pris er ikke klar, men denne blir nok noe høyere enn standardutgaven (da i roségull) som ligger på ca. 400.000 norske kroner. Norsk forhandler er Urmakermester Tidemann i Oslo.

Mer på de offisielle nettsidene til A. Lange & Söhne!

Fakta
Modell / Referanse: A. Lange & Söhne Grand Lange 1 Moonphase “25th Anniversary” – Ref: 139.066 (limitert til 25 eksemplarer)
Skive:
Hvit (argenté) i sølv – Håndgravert månefase – Underskiver for tidsvisning – Gangreserve – Outsize datovisning
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 9.4 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til ? meter
Urverk:
Lange Caliber L095.3 – Manuelt opptrekkbart – 446 deler – 45 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem av alligator – Spenne i hvitt gull
Veilende pris: 
Ukjent. Trolig over 400.000 norske kroner.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.