fbpx

Grand Seiko feirer 20 år med Calibre 9S!

Når man snakker om Grand Seiko er deres eget “Calibre 9S” noe som overhodet ikke kan utelates. Urverket, som i år fyller 20 år, har vært selskapets kanskje aller viktigste, og for å feire jubileet lanserte Grand Seiko flere limiterte utgaver under årets Baselworld.

Grand Seiko SBGH267G

Selv om Grand Seiko sin historie strekker seg helt tilbake til 1960, er introduksjonen av urverket “Caliber 9S” i 1998 en av merkets virkelige milepæler. Caliber 9S tilbød høy presisjon og kvalitet, og dannet grunnlaget for alle klokker med selvtrekkende mekaniske urverk i Grand Seikos kolleksjon i årene fremover. Urverket har gjennom årene blitt videreutviklet med nye materialer og produseres i dag også med flere ulike “tilleggsmoduler” som f.eks. GMT.

Annonse

With the exception of the arrival of the very first Grand Seiko watch in 1960, perhaps the most important moment in the history of Grand Seiko was the creation of the 9S mechanical caliber in 1998 – Grand Seiko

For å feire urverkets 20 år lange historie, introduserte Grand Seiko (GS) flere limiterte utgaver under årets Baselworld. Her tar vi en titt på et trekløver som bærer referansene SBGH265J, SBGH266J & SBGH267G som alle feirer 20-åringen på innsiden. Disse deler mange visuelle og tekniske detaljer, herunder den “mosaiske” skiven med GS-logoer, men er utført i forskjellige materialer og kommer i forskjellig antall. Klokkene, som alle er designet av merkets egen Nobuhiro Kosugi, baserer seg på fundamentene fra den originale lanseringen av Caliber 9S-modellen som kom i 1998.

Grand Seiko Hi-Beat 36.000 V.F.A. – SBGH265J
Den absolutt dyreste og sjeldneste utgaven av de tre jubileumsmodellene er SBGH265J. Klokken er produsert i platina og kommer i en 39.5 millimeter stor urkasse som måler 13 millimeter i høyden. Også den medfølgende foldespennen er utført i det edle metallet. Klokken har en sølvhvit skive med de nevnte mosaiske logoene diskré utført og som står i fin kontrast til viserne i sølv og sekundviseren som er blå.

Urverket baserer seg (selvsagt) på Caliber 9S, og er et 9S85 som slår med 36.000 vibrasjoner eller 5Hz og 55 timers gangreserve. Bokstavene “V.F.A.” er en forkortelse for “very fine adjustment”, og viser til en utvidet kvalitetskontroll og justering til “+3/-1 pr. dag”.

Klokken er sterkt limitert til kun 20 utgaver på verdensbasis og har en veiledende pris på 53.500€ eller noe i overkant av 500.000 norske kroner.

Grand Seiko Hi-Beat 36.000 Special – SBGH266J
Utgaven SBGH266J kommer i akkurat samme visuelle innpakning som versjonen i platina, men er utført i 18 karat gull. Urkassen, som er nydesignet til disse modellene, har den samme høye graden av finish og er, i likhet med de andre versjonene, vanntett til 100 meter. I tillegg til selve kassen er også visere og timemarkører utført i gull, noe som gir klokken et meget klassisk utseende.

Urverket er det samme, men uten V.F.A. indikeres en presisjon på “+4/-2 sekunder pr. dag”, som uansett er meget bra. Klokken leveres på en brun alligatorskinnreim og er også strengt limitert med sine totalt 150 eksemplarer. Utsalgsprisen er satt til 27.000€ eller rundt 260.000 norske kroner.

Grand Seiko Hi-Beat 36.000 – SBGH267G
Den siste, og for mange den trolig mest aktuelle, modellen er SBGH267. Denne skiller seg drastisk fra de andre utgavene med sin særegne og flotte skive, samt sin urkasse i stål. Klokken leveres på stållenke og får med det et mer sporty utseende enn sine brødre, samtidig som den er pen nok til de fleste anledninger og antrekk.

Urverket er det samme, men utførelsen av rotoren skiller seg litt fra de andre to utgavene, uten at det nødvendigvis er negativt. Rotoren er blå og produsert av anodisert aluminium og tungsten. Viserne og timemarkørene er rhodium-belagt, mens sekundviseren gir en herlig kontrast med sin gylne farge.

Også denne klokken er limitert, men med 1500 tilgjengelige eksemplarer og en utsalgspris på 62.950 kroner, vil nok flere av disse havne i Norge sammenlignet med de andre utgavene.

Du finner mer informasjon om jubileumskolleksjonen på Grand Seiko sine nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: Grand Seiko HI-BEAT 36000 Cal. 9S 20th Anniversary – Ref: SBGH265J (Platina – 20 eksemplarer) – SBGH266J (18K gull – 150 eksemplarer) – SBGH267G (Stål – 1500 eksemplarer)
Urkasse: 39.5 millimeter (diameter) – 13 millimeter (høyde) – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: Grand Seiko Calibre 9S85 – Automatisk (selvtrekkende) – 36.000 vph – 37 juveler – 55 timer gangreserve
Lenke/reim: Skinnreim / Stållenke
Veilende pris: 53.500€ – 27.000€ – 62.950 NOK

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.