fbpx

The Geneva Watch Auction: SEVEN & The Daytona ULTIMATUM

Helgen 12-13. mai avholdes det intet mindre enn to store og viktige klokkeauksjoner av Phillips i Genéve. Vi har tatt en sniktitt på de to auksjonene og plukket ut noen av de absolutt største godbitene som skal under hammeren under arrangementet på Hôtel La Réserve om drøye tre uker.

I fjor avholdt Phillips sin “Winning Icons”-auksjon i New York, hvor blant annet Paul Newmans egen “Paul Newman” Rolex Daytona ble solgt til rekordsum. I år er det de to auksjonene “The Geneva Watch Auction: SEVEN” og “The Daytona ULTIMATUM” som skal avholdes samme helg på det fasjonable Hôtel La Réserve som ligger i utkanten av Genéve.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke lot’er som ville bli tilgjengelig, kanskje spesielt på Daytona-auksjonen som har et navn man virkelig kan ha store forventninger til. Det er den etterhvert kjente auksjonarius Aurel Bacs som skal lede budkrigene og vi har tatt en titt på noen få av de svært mange høydepunktene fra auksjonskatalogene.

Annonse

The Geneva Watch Auction: SEVEN
Alt som faller utenfor de 32 helt spesielle utgavene av “Rolex Daytona”, tilbys under auksjonen “The Geneva Watch Auction: SEVEN”. Her finner man et vanvittig utvalg klokkegodbiter fra en rekke av verdens mest anerkjente produsenter. Det er totalt 185 lot’er som skal auksjoneres bort, så dette er en meget omfattende auksjon med svært mange klokker i forskjellige prisklasser.

A. Lange & Söhne – Homage to Walter Lange (stål)
På årets SIHH lanserte A. Lange & Söhne en serie limiterte utgaver av deres 1815-modell med hoppende sekundviser for å hedre Walter Lange som gikk bort i fjor. En unik utgave av klokken, produsert i rustfritt stål og med sort emaljert skive er høydepunktet i kolleksjonen og  A. Lange & Söhne har valgt Phillips som partner når de skal auksjonere bort sin unike utgave av “1815 Homage to Walter Lange”.

Alle inntektene fra salget går til den veldedige organisasjonen “Children Action”. Klokken, som kun er produsert i ett eneste eksemplar og hedrer det moderne A. Lange & Söhnes grunnlegger og far, vil utvilsomt bli en av de mest ettertraktede klokkene noensinne for alle som samler på merket.

Prisestimatet er satt “on request”, så her er vi spente på hva prisen til slutt vil bli!

Omega – Elvis Presley
Elvis Presley eller “The King of Rock & Roll” fikk en diamantsatt Omega fra plateselskapet sitt da han nådde 75 millioner solgte plater. Klokken, som er en Omega H6582/D96043 med bezelring satt med diamanter og “Tiffany & Co”-skive, bærer en spesiell inskripsjon på baksiden. Phillips har samlet dokumentasjon som både viser originaliteten til klokken, samt et bilde av Presley som benytter klokken.

Med sin enorme posisjon som amerikansk ikon vil trolig klokken tiltrekke seg budgivere langt utenfor de vanlige Omega- og/eller klokkesamlerkretser, og det blir spennende å se hva klokken klarer å vise til av pris. I fjor ble det satt flere rekorder for Omega på auksjon, og denne kan potensielt sette nye rekorder med sitt spesielle opphav og historie.

Prisestimatet er satt til 50 – 100.000 CHF eller ca. 400 – 800.000 norske kroner!

Rolex Submariner ref. 5513 “MilSub”
Blant de aller mest ettertraktede Rolex Submariner finner man de såkalte “MilSub”. Dette var klokker som ble levert til den britiske marinen fra starten av 1970-tallet og som skiller seg fra standardutgavene av klokken på flere måter. Her finner du de spesielle sverdformede viserne, bokstaven “T” som indikerer bruken av tritium, samt de militære graveringene på baksiden for å nevne noe.

Denne utgaven stammer fra 1974 og er i god stand, alderen tatt i betraktning. Klokken leveres på NATO-reim, som var standard for den militære bruken av klokkene, med sine faste baretter.

Prisestimatet er satt til 120 – 180.000 CHF eller ca. 965.000 – 1.450.000 norske kroner!

Patek Philippe ref. 2499/100
Denne, trolig unike, utgaven av Patek Philippes ref. 2499 i gult gull med champagnefarget skive er en virkelig godbit. Med full dokumentasjon og originale dokumenter er denne klokken, som ble solgt i 1979, trolig en virkelig “grail” for flere samlere av merket.

Klokken er en evighetskalender (perpetual calendar) med månefase. Den opprinnelige eieren skal ha spesialbestilt klokken og den skal i tillegg ha forblitt nærmest ubrukt, noe som gjør dette til en helt unik versjon.

Prisestimatet er satt til 800.000 – 1.600.000 CHF eller ca. 6.425.000 – 12.850.000 norske kroner!

Rolex ref. 6062 (Stål)
Denne referansen er på mange måter en historisk klokke for produsenten Rolex, ettersom det var blant deres første kreasjoner som beveget seg over i mer avanserte komplikasjoner. Med ganske lunkne mottakelser etter introduksjonen på tidlig 1950-tall, har denne blitt svært sjelden å komme over for samlere.

Det spesielle med klokken er bruken av en vanntett “oyster”-kasse, sammen med et automatisk selvtrekkende urverk. Denne spesielle utgaven er produsert i rustfritt stål, noe som også er sjeldnere å finne enn utgaven i gull. Når klokken i tillegg er i meget god stand, er det ingen tvil om at også denne vil oppnå svært høy pris.

Prisestimatet er satt til 700.000 – 1.400.000 CHF eller ca. 5.625.000 – 11.250.000 norske kroner!

Du finner langt flere godbiter og alle de forskjellige lot’ene på de offisielle sidene til Phillips!


The Daytona ULTIMATUM
Navnet levner ingen tvil. Her legger Phillips opp til det som kanskje er den råeste auksjonen hva angår Rolex Daytona noensinne. Og selv om Paul Newmans egen “Paul Newman” Daytona ikke er med, er det flust av andre godbiter å finne. I alt skal 32 Rolex Daytona selges, og her finnes sjeldne utgaver for selv de mest kresne.

Rolex Daytona ref. 6265 (hvitt gull) – “The Unicorn”
En virkelig unik godbit for de som samler på Rolex Daytona og “hovedklokken” i årets auksjon er denne ref. 6265 som har urkasse i hvitt gull. Dette er det eneste kjente eksemplaret av klokken i dette metallet, da denne kun ble levert i hhv. stål og gult gull. Klokken har tidligere vært vist i en episode av “Talking Watches” på nettstedet HODINKEE, da av samleren John Goldberger og har vært en del av hans samling i flere år. På grunn av sin unike karakter, har klokken fått kallenavnet “The Unicorn”.

I følge Phillips er klokken produsert i 1970 og solgt gjennom en tysk forhandler i 1971. Man vet lite om hvem som var den opprinnelige kjøperen eller hvorfor Rolex produserte denne unike utgaven i hvitt gull. Klokken har en sort “Sigma”-skive med hvite underskiver og indekser i hvitt gull. Kronen skiller seg ganske betydelig i farge fra resten av klokken, ettersom denne er utført i rustfritt stål, visstnok korrekt og slik den ble levert.

“To help those who were less fortunate” – John Goldberger

På spørsmål om hvorfor han har valgt å selge klokken, har Goldberger uttalt “to help those who were less fortunate” eller fritt oversatt, for å hjelpe de som har vært mindre heldige. Derfor går alt overskudd fra salget til “Children Action”, som er samme organisasjon som A. Lange & Söhnes “Homage to Walter Lange” støtter med sitt salg!

Prisestimatet er satt til 3 – 5 millioner CHF eller i området 24.5 – 40 millioner kroner!

Rolex Daytona ref. 6240
Introduksjonen av referanse 6240 markerte for første gang bruken av “screw down” trykknapper på Daytona. Med produksjon kun en kort periode på midten av 1960-tallet, er dette en sjelden referanse av den etterhvert så kjente Daytona, og akkurat denne klokken har i tillegg en skive man antar er unik.

Flere detaljer på skiven, både i design og bruken av farge på skivens elementer, har ikke vært sett på andre utgaver og Phillips antar at klokken kan være den eneste med denne konfigurasjonen, noe som selvsagt gjør den spesielt ettertraktet.

Prisestimatet er satt til 2.5 – 5.000.000 CHF eller ca. 20 – 40 millioner kroner!

Rolex Daytona ref. 6263 (Arabic-Indic)
Helt fra 1950-tallet og frem til moderne tid har Rolex levert klokker til gulfstatene med arabiske tall på urskiven. Denne utgaven av ref. 6263 har Arabic-Indic numeraler i hvitt gull på en sort skive og Phillips antar at den er spesialbestilt til et medlem av en kongefamilie.

Klokken stammer trolig fra 1974 og leveres på stållenke. De hvite underskivene gir, sammen med de arabiske numeralene, en veldig kontrast mot den sorte skiven. Bli ikke overrasket om klokken igjen havner hos en velstående samler fra Midt-Østen.

Prisestimatet er satt til 1.5 – 3.000.000 CHF eller ca. 12 – 24.500.000 norske kroner!

Du finner alle de forskjellige lot’ene på de offisielle sidene til Phillips!

Alle bildene i artikkelen er Copyright – Phillips

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.