fbpx

A. Lange & Söhne introduserer “Homage to Walter Lange”

Tidligere i år gikk Walter Lange bort i en alder av 93 år. Som en direkte etterkommer etter Ferdinand Adolf Lange selv, var han på mange måter selve bindeleddet mellom det historiske og det nye “Lange”. Nå introduseres det flere limiterte utgaver som hedrer Walter Lange, herunder en klokke i stål!

Klokkene, som ved første øyekast minner veldig om de klassiske 1815-modellene, kommer i både gull, hvitt gull og roségull. Én utgave kommer også i stål, men den skal vi komme tilbake til senere. Urkassen er noe større enn 1815-modellene og måler 40.5 millimeter og har en høyde på 10.7 millimeter. Dette gjør at den nok får en litt bedre tilstedeværelse på armen og vil føles riktigere for de som finner 1815-utgaven hakket for liten.

Alle klokkene er limiterte og antallet klokker reflekterer viktige begivenheter for selskapet og/eller Walter Lange selv. Utgaven i hvitt gull produseres i 145 eksemplarer, noe som viser til antallet år det gikk fra det originale selskapet ble stiftet og frem til det nye ble grunnlagt. Roségull-varianten kommer i 90 eksemplarer, også dette basert på årstallet for grunnleggelsen av det nye A. Lange & Söhne etter Berlin-murens fall, mens utgaven i gult gull kommer i kun 27 eksemplarer og viser til antallet år fra grunnleggelsen til utgivelsen av denne klokken. Også lanseringen i dag, 7. desember, er nøye planlagt ettersom dette er datoen (begge) selskapene i sin tid ble grunnlagt.

Annonse

Jeg har ikke sett bilde av baksiden av klokkene enda, men her han man valgt safirglass med innsyn til verket, trolig med tekst rundt urkassen som sier noe om den limiterte utgaven.

Komplikasjoner
Rent komplikasjonsmessig (funksjonsmessig) legger man merke til at klokkene har to sekundvisere. Dette er hhv. en sekundviser i en egen underskive (subdial) klokken seks, mens man i tillegg har en fullstørrelse sekundviser på hovedskiven. Dette er et nikk til historiske lommeur produsert av Lange mot slutten av 1800-tallet. Sekundvisere på hovedskiven har i tillegg en såkalt “dead seconds”-komplikasjon som gjør at den beveger seg med et lite hopp hver sekund (likt som på et quartz-ur), ikke som en flytende viser. Denne kan startes og stoppes via en egen knapp som ligger ca. klokken to på urkassen.

Inni urkassen befinner det seg et Lange L1924-urverk, som henter navnet sitt fra Walter Langes fødselsår. Urverket, som er håndtrukket, har en gangreserve på 60 timer og er produsert av 253 individuelle deler.

Unik utgave i stål
I tillegg til de tre utgavene i gull, vil det produseres en utgave i rustfritt stål. Dette er svært sjeldent sett fra Lange, og det er kun produsert ytterst få eksemplarer i stål gjennom selskapets moderne eksistens. Og for de som hadde håpet på at en slik utgave ville være mer overkommelig prismessig, vil nok bli skuffet. Denne produseres i kun ett eneste eksemplar og vil bli auksjonert bort i løpet av 2018, hvor overskuddet skal gå til veldedige formål, noe som helt sikkert vil føre til at den blir den dyreste av de fire.

Klokken vil få en sort skive og får med dette et ganske annet uttrykk enn utgavene i gull.

Priser
Utgavene i gull er alle priset likt, med en oppgitt salgspris på €47.000 eller rett i overkant av 450.000 norske kroner. Klokkene kommer garantert til å bli samleobjekter blant de som har interesse for Lange, så prisen er trolig ikke noe hinder for interesserte. Utsalgssteder ser ikke ut til å være nevnt, så om du er interessert ville jeg kontaktet lokal forhandler snarest mulig, og trolig også en av Langes offisielle boutiques.

Selv om dette er en limitert utgave, gjør ikke Lange noen store krumspring, som nok er som forventet. Klokkene er utvilsomt myntet på det allerede etablerte og kjente DNA’et som man har lært seg å kjenne. De er enkle og elegant, samtidig som finish og håndverk er helt i toppklasse, som jo er noe man har begynt å ta som en selvfølgelighet når det kommer ut fra Glashütte.

Du finner mer informasjon om klokkene på de offisielle sidene til A. Lange & Söhne!

Les også om vårt besøk hos A. Lange & Söhne på denne linken!

Alle bilder i artikkelen er copyright A. Lange & Söhne

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.