fbpx

Omega Tourbillon 30I ble verdens dyreste Omega

I starten av forrige uke skrev vi om den nylig «oppdagede» Omega-prototypen som trolig er verdens første armbåndsur med tourbillon. Nå er uret solgt på auksjon, og klokken skulle gå langt over estimatet og bli den dyreste Omega noen sinne.

Klokken det dreide seg om er en prototype, og trolig det eneste eksemplaret av denne som eksisterer den dag i dag, produsert av Omega kort tid etter slutten av andre verdenskrig. I følge papirene skal Omega har produsert totalt 12 (eller 13) prototyper av urverket, benevnt som kaliber 30 I.

Det var auksjonshuset Phillips som avholdt auksjonen 11-12. november i Genéve, kalt «Phillips Geneva Watch Auction Six». Estimatet var lagt fra 100.000 CHF (ca. 820.000 NOK) – 200.000 CHF (1.640.000 NOK), men da de to siste budgiverne endelig var ferdig, var prisen mangedoblet.

Annonse

Endelig vinnerpris ble nemlig 1.428.500 CHF eller ca. noe over 11,5 millioner kroner, noe som gjør klokken til den dyreste Omega-klokken noensinne. Prisen er enormt mye høyere enn forehåndsestimatet, og plasserer klokken godt opp på stigen over dyre armbåndsur.

Det er kun få uker siden vi skrev om at det var satt en ny rekord på Omega med salget av en meget ettertraktet Speedmaster produsert i 1958. Denne ble solgt av auksjonshuset Bukowskis i Sverige for 2.226.500 svenske kroner, som tilsvarer omtrent 2.175.000 norske.

Med salget av Paul Newmans «Paul Newman Daytona» og nye auksjonsrekorder nærmest ukentlig den siste tiden, er det tydelig at markedet for mekaniske armbåndsur er heftigere enn noen gang. Det er gode tegn for oss entusiaster!

Om du ønsker mer informasjon om klokken, finner en dyptgående artikkel på «Watches by SJX» sine nettsider.

Mer informasjon om klokken finner du også på nettsidene til Phillips.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.