fbpx

Ny auksjonsrekord for Omega

Tidligere i dag ble det solgt en meget ettertraktet Omega Speedmaster 2915-1 fra 1958 til rekordpris. Og det var verken Christie’s, Phillips eller noen av de andre store internasjonale aktørene som stod for salget. Det var auksjonshuset Bukowskis, i Sverige!

Omega Speedmaster 2915-1 – Copyright Café

Det er det svenske nettstedet Café som melder om nyheten i dag, og her får du litt informasjon om klokken som nå står med rekordpris i verdenssammenheng.

Annonse

Omega Speedmaster 2915-1 er altså den aller første «Speedmaster» fra Omega. I årene etter innstiftelsen kom den i flere forskjellige utgaver, noe som de siste årene også har resultert i en rekke nylanseringer av disse klokkene fra Omega.

Etterhvert mest kjent som «Måneklokken» er Omega Speedmaster utvilsomt en av verdens mest ikoniske og anerkjente kronograf-klokker. Denne 2915-1 skiller seg imidlertid litt fra de senere utgavene som har blitt de mest kjente, men er altså første utgave som bar det berømte navnet som senere har blitt en hel serie klokker. Med sine stoppeklokkefunksjon og tachymeterskala, var disse klokkene som skapt for motorsport og aktiviteter hvor tidtaking var essensielt.

Den aktuelle klokken var altså produsert i 1958, etter år etter lanseringen, og var visstnok i meget god stand, alderen tatt i betraktning. Bildene viser at Speedmasteren absolutt viser tegn til bruk, men at den alt i alt virker å være i god stand. Klokken hadde i tillegg alt av originale deler, herunder visere og skive, noe som er veldig viktig for mange som samler vintage. Klokken kom også med den originale stållenken, noe som gjør den nettopp så komplett som man kan håpe på.

Da auksjonarius lot hammeren falle, og budkrigen mellom et titalls aktive budgivere var over, hadde klokken oppnådd imponerende 2.226.500 svenske kroner, som tilsvarer omtrent 2.175.000 norske. Kjøperen er ikke kjent.

Les mer om auksjonen på Café sine nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.