fbpx

Elvis’ Omega skal selges!

Klokker eid av kjente personer har alltid hatt en litt spesiell interesse i markedet. De favner gjerne bredere enn den jevne klokkesamler, da personens status gjerne vekker interesse fra de som normalt ikke samler på klokker og ur. Når en Omega som tidligere har vært eid av superikonet Elvis Presley kommer for salg, er det nok naturlig at interessen kan bli høy!

Det siste året har vi vært vitne til flere klokkesalg hvor tidligere eier (eller klokken i seg selv) har vært av det ikoniske slaget. Både Jackie Kennedys «Cartier Tank» og Paul Newmans egen «Rolex Daytona Paul Newman» er eksempler på dette. Nå er kanskje ikke klokken som kommer til salg et like stort «klokkeikon» som de to nevnte, ei heller eid og brukt av Presley i spesielt lang tid, men hans vanvittige status innen amerikansk historie vil trolig gjøre at prisen blir svært høy likevel.

Elvis Presley – Omega
Klokken som vil bli tilbudt for salg er en Omega med bezel besatt med diamanter. Urkassen er i 18 karat hvitt gull og skiven er merket med «Tiffany & Co». Om man snur klokken rundt, finner man «bakgrunnen» for klokken, som var en gave til Elvis i forbindelse med oppnåelse av rekordstore 75 millioner solgte plater. I følge historien fikk Presley klokken overlevert på et veldedighetsarrangement i februar 1961 av RCA Victor, som var plateselskapet hans i perioden.

Annonse

I følge historien som følger klokken, skal Elvis Presley ha byttet den bort til en ikke-navngitt person som var en stor beundrer av Presley. I bytte skal han ha fått personens Hamilton Ventura som var verdens første batteridrevne klokke. Nettopp denne klokken fikk en noe mer ikonisk rolle da den ble sett i både film og ved andre anledninger, noe som resulterte i kallenavnet «the Elvis watch».

Phillips presenterer klokken sammen med garantibevis fra Elvis Presley Museum og har også funnet et bilde av Presley hvor han bærer klokken under et lunsjarrangement.

Elvis Presley selv skal ha eid en rekke armbåndsur gjennom sin karriere, og flere klokker som har vært i hans eie har tidligere vært auksjonert bort. Sånn sett kan man si at klokken nok er noe mindre ettertraktet enn om det hadde vært en klokke han hadde benyttet mer eller mindre eksklusivt over en periode. Uansett vil nok både Elvis-entusiaster og klokkesamlere strekke seg et godt stykke for å sikre seg klokken med den spesielle inskripsjonen.

Om sparegrisen er klar, følg med på Phillips Genéva Watch Auction: Seven som avholdes 12 – 13. mai! Hvorvidt klokken oppnår rekordpris er fortsatt ukjent, men vi husker at Phillips i fjor solgte en Omega Tourbillon 30I, som viste seg å være de første armbåndsur med tourbillon, og ble den dyreste Omega solgt noen sinne. Elvis Presleys Omega har foreløpig fått et langt lavere estimat på 50 – 100.000CHF eller rundt regnet 420 – 840.000 norske kroner.

Du finner mer informasjon om klokken på nettsidene til Phillips!

Alle bildene i artikkelen er copyright – Phillips

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.