fbpx

IWC Mark XVIII Edition «Laureus Sport for Good Foundation»

Å lansere en spesiell klokkemodell i samarbeid, og for å bringe inntekter til, organisasjonen «Laureus Sport for Good» har blitt en årlig tradisjon for International Watch Company (IWC). I år tar de sin Mark XVIII og utstyrer den med en keramisk kasse og blå skive, noe som rett og slett ser ut til å være et kanontøft valg!

Årets utgave markerer den tolvte utgaven av klokker i samarbeid med «Laureus Sport for Good». Organisasjonen arbeider for å bringe gleden av sport til barn som er mindre privilegert enn andre, og klokkene fra IWC har alltid vært utstyrt med blå skive og graveringen av en barnetegning på klokkens baklokk. Årets utgave er imidlertid første gang man benytter keramikk som kassemateriale og den dype sorte fargen ser ut til å matche den blå skiven ganske perfekt.

IWC Mark XVIII Edition «Laureus Sport for Good Foundation»
Det er normalt at IWC bytter litt mellom hvilke basismodeller man benytter til hvert års spesialutgave, og årets valg har falt på pilotklokken Mark XVIII. Klokken har vært tilgjengelig med sort eller hvit skive, men da huset i en urkasse av rustfritt stål, samt i en spesialutgave «Miramar» som har vært i samme sorte keramiske urkasse man nå benyter. Alle tidligere modeller i samarbeid med Laureus har vært utført i nettopp stål, så årets lansering er første gang man benytter et annet materiale. I tillegg til den helt nye blå skiven, har IWC også utstyrt sekundviseren med en rød tupp for å gi en kontrast.

Annonse

Klokken har datovindu klokken tre og både visere og markører på skiven er utført i selvlysende materiale for god lesbarhet. Klokken beholder størrelse og urverk fra originalmodellen og har en diameter på 41 millimeter og en høyde på 11 millimeter. Baksiden prydes av en gravering, basert på en originaltegning av den 11 år gamle Ana Claudia, som vinner av årets tegnekonkurranse.

On the case back made of titanium, there is an engraving of the drawing by 11-year-old Ana Claudia from Brazil, on the subject “Time to be Healthy”. Ana was the winner of the drawing competition that IWC organizes each year within the foundation’s projects – IWC

Inni urkassen tikker IWC calibre 35111, som baserer seg på Sellita SW300. Til tross for manglende in-house urverk, er dette et godt og velprøvd urverk som burde gjøre jobben meget godt. Klokken skal være godt skjermet mot både magnetisme og har en oppgitt vanttetthet på 6 bar eller rundt regnet 60 meter. Klokken leveres på en sort kalveskinnsreim som står godt til urkassen. Klokken er limitert til 1500 eksemplarer.

Avsluttende tanker
Det er ikke alltid jeg mener «samarbeidsklokker» mellom produsent og organisasjon/selskap fungerer like godt. IWCs samarbeid med Laureus har likevel blitt en årlig tradisjon til det som er et godt formål og hvor man ofte leverer klokker som er elegante og pene nok i seg selv til å overleve tidens tann og stå på egne bein. Jeg liker standardutgaven av Mark XVIII godt rent designmessig, og mener at IWC treffer umåtelig godt med denne spesialversjonen. Den sorte urkassen og den blå skiven ser ut til å være en virkelig godt match, så her kan man både støtte en god sak og få en «bølletøff» pilotklokke i samme slengen! Oppgitt pris er 61.500 norske kroner og skal du sikre deg en fra norsk forhandler må du nok være rask på labben..

Les mer om klokken på de offisielle nettsidene til IWC!

Fakta
Modell / Referanse: IWC Mark XVIII Ed. Laureus Sport for Good – IW324703 (limitert til 1500 eksemplarer)
Urkasse: 41 millimeter (diameter) – 11millimeter (høyde) – Keramisk kasse – Safirglass (foran)
Urverk: IWC 35111 – 25 juveler –  Automatisk selvtrekkende – 42 timer gangreserve – 28800.0 vph (4.0 hz)
Lenke/reim: Sort kalveskinnsreim
Veilende pris: 61.500 norske kroner

One Reply to “IWC Mark XVIII Edition «Laureus Sport for Good Foundation»”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.