fbpx

IWC & Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation (FASEJ) markerer 10 år!

«Den lille prinsen» er kanskje ett av verdens mest kjente barnefortellinger og limiterte klokker fra IWC, med denne karakteristiske tegneseriefiguren som et sentralt element, har blitt en viktig del av kolleksjonen – alt et samarbeid med arvingene etter forfatteren og organisasjonen Saint-Exupéry Youth Foundation (FASEJ). I år feirer organisasjonen 10 år, og det må selvsagt markeres!

Pilot’s Watch Perpetual Calendar Chronograph Edition “Le Petit Prince” (Ref. IW392202)

Tidligere i sommer markerte man begivenheten med en egen utstilling over ti dager i Paris. Under messen viste man for første gang frem IWC Pilot’s Watch Perpetual Calendar Chronograph Edition «Le Petit Prince” – og klokken (nummer 10 av totalt 250 eksemplarer) vil bli auksjonert bort av Sotheby’s nå om noen dager (åpent for bud fra 8. – 17. juli), hvor overskuddet går direkte til FASEJ og deres arbeid.

Annonse

Organisasjonen arbeider med blant annet humanistiske prosjekter, herunder undervisning, i tråd med tankene til den nå avdøde forfatteren Antoine de Saint-Exupérys ideer og visjoner. IWC er en naturlig støttespiller, og samarbeidet om «Le Petit Prince» startet allerede i 2006 med arvingene etter Saint-Exupéry – før organisasjonen ble opprettet i 2009. Du finner mer om organisasjonens arbeid på nettsidene deres – www.fasej.org!

Klokken man har valgt for å hedre 10 år er av det ganske teknisk avanserte slaget, med evighetskalender med månefase og kronograf, produsert i 18 karats rødt gull. Skiven har den mørke blå fargen man kjenner igjen fra «Le Petit Prince»-serien, og tallet 10 har fått en beige behandling. De øvrige 249 eksemplarene vil trolig bli tilgjengelig for normalt kjøp, men jeg er usikker på om disse vil kunne kjøpes kun i boutiques eller fra norsk forhandler også. Evighetskalenderen er den kjente versjonen som ble designet av smått legendariske Kurt Klaus på tidlig 80-tall, og som består av over 80 unike deler som sammen viser deg både dag, måned, dato og år – i tillegg til å ta hensyn til skuddår!

Mer informasjon på IWCs offisielle nettsider!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.