fbpx

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good”

Tradisjon tro lanserer IWC en spesiell limitert klokke i samarbeid med og for å bringe inntekter til, organisasjonen “Laureus Sport for Good”. Fjoråret ga oss en spesiell utgave av Mark XVIII, og selv om årets SIHH fokuserte nærmest utelukkende på pilotklokker, er årets spesialutgave en Aquatimer Chronograph.

I år er det den trettende utgaven av klokker i samarbeid med “Laureus Sport for Good”. Organisasjonen arbeider for å bringe gleden av sport til barn som er mindre privilegert enn andre, og klokkene fra IWC har alltid vært utstyrt med blå skive og graveringen av en barnetegning på klokkens baklokk, så også i år hvor man har valgt den voksne Aquatimer Chronograph som basemodell. Klokken, som kommer i en 45 millimeter stor stålkasse som er belagt med vulkanisert gummi, finnes i flere andre varianter allerede, men kommer nå med den sorte kassen og den kongeblå skiven. I likhet med fjorårets utgave har man hentet inn enkelte røde elementer for å bryte med de blå og hvite hovedfargene. Dette er gjort akkurat nok til å skape til kontrast uten at det blir for påtrengende eller glorete.

Klokken er en ordentlig arbeidsklokke beregnet for det våte element, med en dybderating på 300 meter, flyback kronograf og datovisning. Urkassen bygger ikke bare i diameter, men er ganske voksne 16.9 millimeter høy i tillegg. På disse utgavene benytter IWC en indre roterende bezelring for å sette tidsmåling for dykkertid, så også på denne.

Annonse

Innsiden huser IWC caliber 89365 som er et 294-delers urverk utviklet av IWC selv, og som har en god gangreserve på 68 timer. På bakgrunn av nenvte barnetegning på baklokket har man imidlertid ikke innsyn til verket, noe man for å være ærlig ikke har på de andre variantene i familien heller. Årets tegning er laget av 15-årige Melan fra Sri-Lanka.

Avsluttende tanker
Det har nesten blitt en tradisjon at jeg gjentar meg selv, men jeg gjør det likevel. For, som jeg sa i fjor er det ikke alltid jeg mener “samarbeidsklokker” mellom produsent og organisasjon/selskap fungerer like godt. IWCs samarbeid med Laureus har likevel blitt en årlig tradisjon til det som er et godt formål og hvor man ofte leverer klokker som er elegante og pene nok i seg selv til å overleve tidens tann og stå på egne bein. Så også i år.

Fremsiden av klokken er rett og slett pen og elegant og uten en masse uelegante henvisninger til alt annet enn klokkens rene funksjonelle karakter. Baksiden gir litt mer informasjon om at dette nettopp er en spesialutgave, nærmere bestet 1 av de 1000 som blir gjort tilgjengelig. Aquatimer Chronograph er en ganske voksen klokken, både i størrelse og pris, og vi vet at minst ett eksemplar kommer til norsk forhandler og da med en oppgitt pris på 116.000 kroner.

Mer om klokken på de offisielle nettsidene til IWC!

Fakta
Modell / Referanse: IWC Aquatimer Chronograph Edition “Laureus Sport for Good” – Ref: IW379507 (limitert til 1000 eksemplarer)
Skive:
Mørk blå med to underskiver (klokken seks og klokken tolv) – Selvlysende elementer
Urkasse: 
45 millimeter (diameter) – 16.9 millimeter (høyde) – Rustfritt Stål belagt med vulkanisert gummi – Indre roterbar bezel – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
IWC Caliber 89365 – Automatisk (selvtrekkende) – Kronograf med flyback – 294 deler – 35 juveler – 68 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå gummirem (22 mm) med spenne
Veilende pris: 
116.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.