fbpx

Hands On: IWC fornyer Spitfire-kolleksjonen!

At IWC har en sterk knytning til luftfart og pilotklokker kommer trolig ikke som noen overraskelse på noen som har fulgt merket mer enn et kvarter. I år er det deres «Silver Spitfire» som tar mesteparten av oppmerksomheten, og en relansering av nettopp «Spitfire»-kolleksjonen synes derfor på sin plass; nå med egenproduserte urverk!

Timezoner Spitfire Edition (IW395501)

Allerede før årets SIHH valgte IWC å lette på sløret for noen av utgavene i Spitfire-familien, men da dørene åpnet mandag fikk vi sett hele kolleksjonen. Selskapet har valgt å lansere totalt syv nye utgaver i sin «Spitfire»-kolleksjon, hvor noen av modellene kommer i enten stål eller bronse, mens andre kun er tilgjengelig i en av materialene. Felles for alle modellene er den ganske åpenbare «militære» knytningen mot nettopp et av verdens mest ikoniske jagerfly, Spitfire, som IWC nå snart skal fly verden rundt med.

Annonse

For å starte med stålutgavene, og likegodt på toppen av stigen blant de, finner vi allerede nevnte Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” – IW395501. Dette er en «world timer» som vil bli produsert i 250 eksemplarer, kommer i en 46 millimeter stor og 15.2 millimeter høy urkasse av stål og som har et IWC-produsert urverk i 8000-serien med tilføyd “world timer”-komplikasjon på innsiden. Funksjonsmessig fungerer denne ved at timeviseren hopper frem eller tilbake når man dreier på bezelringen og man kan dermed enkelt se riktig tid når man reiser gjennom ulike tidssoner. Baksiden av urkassen er lukket, men med et passende Spitfire-fly gravert inn. Veiledende pris er oppgitt til 14.100 € eller rundt 140.000 norske kroner.

Chronograph Spitfire (IW387902) & Chronograph Spitfire (IW387901)

Videre i familien finner vi Pilot’s Watch Chronograph Spitfire. Denne kommer både som stålversjon med sort skive (IW387901) eller med urkasse av bronse med grønn skive (IW387902). Prototypen som ble vist frem på SIHH, og som vi har bilder av her, har «Spitfire» preget i rødt på skiven, men i følge IWC vil dette blir fjernet fra produksjonsmodellen. Dette forklares med at man føler at skiven ble for rotete og at man ønsket et renere utseende. Personlig er jeg usikker på om jeg deler bekymringen, men valget er tatt. På innsiden av disse finner vi et egenprodusert urverk i form av IWCs 69380, som gir en gangreserve på akseptable 46 timer. Prisen er satt til hhv. 6400 € for stålvarianten, mens bronsekasse og grønn skive vil ha en litt høyere pris med sine 6990 €.

Pilot’s Watch Automatic Spitfire IW326801 & IW326802

Innstegsmodellen til Spitfire-kolleksjonen kommer i form av Pilot’s Watch Automatic Spitfire. Også denne vil være tilgjengelig i både stål (IW326801) og bronse (IW326802). Disse har 39 millimeter store kasser, som er de klart minste i familien. Disse er nok også klokkene blant nylanseringene som har kanskje mest DNA fra de historiske klokkene.

Som vi ser på bildene er stålutgaven utstyrt med en militærgrønn rem av ganske grov type, og som er med å underbygge robustheten man ønsker å signalisere. Utgavene med bronsekasse og grønn skive kommer på en mørkebrun skinnrem. Prismessig havner disse på ganske akseptable 4900 € og 5500 €, og også her er bronseutgaven den dyreste.

Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition MJ271 – IW327101

Ettersom piloter ofte benytter UTC som tidssone er det ingen stor overraskelse at IWC velger å inkludere sin «GMT»-funksjon i den nye familien, i form av Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition MJ271 (IW327101). Denne litt spesielle formen for visning av to tidssoner har vært benyttet av selskapet tidligere, men er nå tilbake og bygget over deres egne baseurverk i 82-serien. Klokken leveres i en 41 millimeter stor urkasse og kommer kun i bronse med grønn skive. Denne utgaven har IWC valgt å gjøre relativt sterkt limitert, med kun 271 tilgjengelige eksemplarer. Veiledende pris vil bli rett rundt 100.000 norske kroner.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Spitfire – IW503601

For å avslutte det hele henter vi frem den mest kompliserte utgaven i form av Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Spitfire – IW503601. Totalt 250 utgaver av denne avanserte (og relativt voksne) klokken vil bli produsert, og som byr på en evighetskalender som sin aller viktigste komplikasjon. For å drive klokken benyttes IWCs kaliber 52615 som gir deg solide syv dagers gangreserve, huset i en urkasse som måler 46.2 millimeter. Her får man også innsyn til urverket gjennom safirglasset i baklokket. Oppgitt pris er rett rundt 300.000 norske kroner, og det er uvisst hvor mange av de 250 som finner veien til norske forhandlere!

Du finner mer informasjon om kolleksjonen på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.