fbpx

Panerai Submersible – Mike Horn Edition

Panerai legger ikke skjul på at det er Submersible som er hovedfokuset på årets SIHH, og merket introduserer oss samtidig for begrepene «eksklusivitet» og «opplevelse». Disse to begrepene er ment for og sees i sammenheng med hvordan Panerai ønsker å tilby noe spesielt for noen av sine mest spesielle kunder ved å kombinere spesielle klokker med spesielle opplevelser. Vi har tatt en titt på Panerai Submersible Mike Horn Edition!

Panerai Submersible Mike Horn Edition 47 mm (Serieprodusert utgave)

For de som ikke kjenner til Mike Horn fra tidligere kan vi raskt nevne at han er en friluftsmann av rang, opprinnelig fra Sør-Afrika, bosatt i Sveits og en mann Panerai har hatt et langvarig samarbeid med. Gjennom 15 år har Horn fungert mer eller mindre som en ambassadør for italienerne og deres klokker. Her hjemme er kanskje Mike Horn mest kjent som makker for Børge Ousland, da de som de første i verden gikk på ski til Nordpolen om vinteren. Dette betyr stummende mørke, lave temperaturer og generelt krevende forhold.

Annonse

Mike Horn har en mengde andre ekspedisjoner og “eventyr” på sin CV, og Panerai omtaler han som den største nålevende eventyrer. Han har også vist et engasjement for både veldedighet og miljøsaken. Passende nok når man ser en stadig satsning på bærekraftig produksjon og materialer innad i Panerai. Dette er heller ikke første gang Panerai gir ut en “Mike Horn Edition”, og for de som ser etter et investeringsprosjekter har alle tidligere utgaver blitt utsolgt, og fått nærmest kultstatus i enkelte kretser.

Et nytt konsept fra Panerai virker å være at man ved slike utgivelser, som vi snakker om her, ikke kommer med bare én klokke, men to. Det er her begrepene «eksklusivitet» og «opplevelse» virkelig kommer til sin rett. I likhet med Panerai Submersible Carbotech som vi skrev om for et par dager siden, kommer også Mike Horn Edition i to eksemplarer, og også her er det med en overraskelse på kjøpet. En av de to blir satt i normal serieproduksjon, mens den andre er sterk limitert. Overraskelsen tilfaller selvfølgelig de som velger å kjøpe den limiterte versjonen. Nok snakk, over til selve urene.

Panerai Submersible Mike Horn Edition 47 millimeter
Som nevnt er det to ur i denne lanseringen av Mike Horn Edition; PAM00984 og PAM00985, hvor sistnevnte er den limiterte utgaven som inkluderer en opplevelsestur med nettopp Mike Horn som guide. Turen, som vil gå over noen dager, vil finne sted på Svalbard (!) og hovedfokus virker å være miljøvern, viktigheten av å bevare den arktiske isen og en bærekraftig fremtid. Dette er det for øvrig bare 19 personer som får mulighet til å være med på, da dette også er totalantallet som vil bli produsert. Dette reflekteres i prisen, for de to urene er tilnærmet identisk, men den limiterte utgaven har omtrent dobbel pris i forhold til den serieproduserte utgaven.

Som navnet indikerer snakker vi om en urkasse som måler 47 millimeter i diameter. Man skal altså ha voksne håndledd for å kunne bære dette uret, selv om designet Panerai bruker gjør det til en overkommelig størrelse for flere enn en kanskje skulle tro. Urkassen er laget i «ECO-Titanium», som enkelt forklart er resirkulert titan og helt i ånd med det bærekraftige fokuset. Dette materialet finner vi også i bezelen, broen som beskytter kronen og i baklokket. Til sammen sikrer de en dybderating på 300 meter/ 1000 fot.

I svakt lys forsvinner teksten, som er printet direkte i safirglasset, nesten fullstendig

På innsiden sitter Panerai sitt egetutviklede urverk P.9010 som er et automatisk verk med ca. 72 timers kraftreserve. Urene blir levert med enten en blå (PAM00985) eller svart (PAM00984) rem som begge er laget fra resirkulert plast. Det er for øvrig også slik man lettest skiller disse to urene. Den limiterte utgaven har altså blå rem og blå farger på indekser og visere, mens det andre uret leveres på svart rem med grønne indekser.

Teksten som normalt hos Panerai er printet på urskiva, i dette tilfellet ordene: logo, modellnavn, automatisk og dybderating, er på Mike Horn Edition printet på undersiden av safirkrystallen og gir en helt spesiell effekt når lyset skifter. En uvanlig detalj som på grunn av sin utførelse i sølvfarge gir svært god lesbarhet i enkelte vinkler, og er nærmest helt usynlig i andre.

Avsluttende tanker
Panerai har priset to nærmest identiske ur veldig ulikt, ved at den limiterte utgaven ligger på omtrent dobbel pris av den andre. Hylleutgaven vil havne på ca. 200.000 norske kroner, mens du altså må regne med å doble beløpet for å skaffe deg den limiterte utgaven. Det betyr i korte trekk at de tar seg relativt godt betalt for limiteringen, samt noen dager på Svalbard. At Mike Horn er med som guide er selvsagt noe enkelte vil finne svært interessant, så får hver og enkelt vurdere om det er verdt prisen.

Panerai er for øvrig kjent for å ha en forholdsvis lojal fanskare (Paneristi), eller entusiaster om du vil. Hvordan dette nye konseptet med begrepene «eksklusivitet» og «eksklusiv» slår ut ovenfor denne kundekretsen blir interessant å følge fremover, da de to nevnte begrep utvilsomt retter seg mot kunder som ikke nødvendigvis trenger å sjekke kontoen før de går i klokkebutikken..

Mer om Panerai og de nyeste lanseringene på de offisielle nettsidene!

Fakta
Modell / Referanse: Panerai Submersible Mike Horn Edition – Ref: PAM00984 & PAM00985 (limitert til 19 eksemplarer)
Skive:
Sort “Sandwich” med blå/grønne selvlysende markører for timer, samt i underskiven for sekunder. 
Urkasse: 
47 millimeter (diameter) – Eco-Titanium – Safirglass (foran) – Vanntett til 300 meter
Urverk:
Panerai P.9010 – Automatisk (selvtrekkende) – 4 Hz – 31 juveler – 72 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Rem av resirkulert plast
Veilende pris: 
19.900 € / 39.900 €

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.