fbpx

Mange nyheter i Panerai Luminor Due-familien!

På SIHH var det Submersible-serien til Panerai som fikk stort sett alt fokus fra den italienske produsenten, før man senere i år kom med det nye markedsføringsstuntet i form av «Panerai Passport». Det er ikke overraskende at man nå kommer med nyheter i andre deler av kolleksjonen og nå er det Luminor Due-serien som får mange nye referanser – hvor titan og Goldtech i urkassen virker å være i fokus!

Luminor Due GMT Power reserve – 45 mm (PAM000964)

Luminor Due-serien til Panerai er produsentens forsøk på å lage klokker som skal være (mer) elegante enn andre modellserier, samtidig som selskapets tydelige DNA beholdes og raffineres. Egentlig tror jeg mange vil slite med å se de store endringene fra flere av de andre modellseriene bare på bildene, og Panerai selv er etter min mening blant de verste i klassen når det kommer til utstrakt bruk floskel og markedsføringssvada i pressemeldingene sine, så å faktisk forstå hva som er nytt kan være utfordrende.

Annonse

Viktigst virker det å være at nyhetene har (ganske vesentlig) lavere urkasse fra tidligere varianter Luminor, og dermed er både nyskapende og innovative. Å joda, selvsagt har dette krevd nye urverk som bygger mindre i høyden og som gir en ganske annen bæreopplevelse for brukeren, men ærlig talt er vel ikke dette noe voldsomt nyskapende eller innovativt, selv om det nok har krevd litt fra urmakeravdelingen til Panerai. Velkomment vil det trolig være for entusiaster som tidligere kanskje har funnet mange utgaver som litt for store (og kvinnelige kjøpere), mens de hardbarka paneristiene kanskje rister oppgitt på hodet?

Blue satiné soleil
Felles for PAM 926 (38 millimeter), PAM 927 (42 millimeter) og PAM 964 er urkasser i titan og en mørk blå skive som Panerai har gitt en flott «satiné soleil»-finisjering. De to førstnevnte er helt like rent funksjonsmessig og skilles kun av størrelsen, mens sistnevnte har en GMT-funksjon med AM/PM-indikator, samt gangreserveindikator i tillegg til den vanlige tidsvisningen. Klokkene har signaturelementer som «sandwich»-skive og den ikoniske kronebeskytteren.

PAM 926 – PAM 927 – PAM 964

PAM 926 og 927 benytter begge P.900-urverket som med sin høyde på 4.2 millimeter er langt slankere enn tidligere urverk fra italienerne. Selv om man kun har ett fjærhus sikres det en god gangreserve på 72 timer. I PAM 964 sitter P.4002 som bygger 4.8 millimeter i høyden og to fjærhus sikrer samme driftstid som de to andre. Urkassen er i hovedsak børstet, men har polert bezelring, og bruken av titan gjør nok at klokkene får en meget lav vekt på armen. Prisene ser ut til å starte på rundt 70.000 kroner for de to minste, mens 964 havner opp på ca. 120.000 kroner om internasjonale priser blir gjeldende også her i Norge.

Stål og Goldtech
I nyheten PAM 1043 er det også P.900 som driver viserne, men her er den blå skiven byttet ut med en hvit skive med beige Super-LumiNova (som er printet direkte på og uten sandwich-skiven). Også på urkassen er det endringer og denne er tilbake i stål, noe som gir de som ønsker seg en 38 millimeter stor/liten utgave et nytt alternativ. Her kommer også PAM 1045 inn i bildet, i en gullkasse som Panerai omtaler som «Goldtech» og som signaliserer at det ikke er en helt normal gullblanding som er benyttet. Goldtech er gull iblandet blant annet kobber og platina som skal sikre både glans og motstandsdyktighet mot ytre påvirkninger. Modellen bruker samme fargetonene på skive og visere som den uedle varianten.

PAM 1043 & PAM 1045

Siste nyhet er PAM 1046 som er storebror til PAM 1043. Her øker diameter på urkassen fra 38 til 42 millimeter, mens tekniske egenskaper og den visuelle profilen beholdes. Alle klokkene er utstyrt med «Quick release»-systemet til Panerai som gjør det enkelt og raskt å skifte rem, og visstnok skal utvalget være ganske omfattende slik at man kan finne noe man selv mener passer perfekt. For de uedle variantene ser prisen ut til å havne rundt 60.000 kroner, mens utgaven i Goldtech nok nærmer seg 150.000 norske riksdaler.

Førsteinntrykk
Visuelt er ingen av nyhetene fra Panerai noen revolusjon overhodet, men tatt i betraktning at disse klokkene bygger langt mindre enn hva man er vant med er likevel viktig. Det betyr at flere vil finne modeller som passer deres håndledd om Panerais utseende er helt i deres gate. Flere av nyhetene er også pent utført og personlig syns jeg titanutgavene med blå «satiné soleil»-skive er flotte. Jeg er også av de som liker at man får alternativer som er mindre enn 47 millimeter når man skal bla i Panerai-katalogen!

PAM 1046

Med en stolt historie som leverandør av svært kapable dykkerklokker, og med den ikoniske kronebeskytteren tilstede, er det derfor uforståelig for meg at man godtar å gi ut disse med smått latterlige 30 meters vannrating. Det betyr i praksis at klokkene ikke tåler å være i nærheten av vann, og det gjør de langt mindre interessante som hverdagsklokke enn de burde og kunne vært!

Mer på de offisielle nettsidene til Panerai!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.