fbpx

Jaeger-LeCoultre Polaris Date “Blue Double Gradient” LE

Fjorårets SIHH ga oss en stor ny kolleksjon fra Jaeger-LeCoultre i form av den delvis relanserte og sterkt fornyede “Polaris”-serien. Nå kommer Polaris Date med en helt ny fargetone i det selskapet omtaler som “Blue Double Gradient” – limitert til 800 eksemplarer!

Jaeger-LeCoultre Polaris Date “Blue Double Gradient” Limited Edition

Polaris var Jaeger-LeCoultres forsøk på å komme tilbake i verdenen av sporty og robuste klokker, etter at selskapet en periode kanskje i for stor grad hadde fokusert på det elegante. Personlig fant jeg Polaris-serien som et meget vellykket forsøk på nettopp det, og selv om man ikke ser flust av disse modellene her i Norge, virker det som om entusiastene har tatt godt i mot mange av modellene. Inspirasjonskilden til kolleksjonen kom fra Memovox Polaris som så dagens lys i 1968, men nå med et langt mer omfattende utvalg bygget over samme visuelle lest.

Annonse

Én av de totalt fem lanserte modellene (senere utvidet med en World Timer) var Polaris Date som, sammen med Polaris Automatic, var blant utgavene man kanskje regnet med å selge mest av, både på grunn av pris og funksjon. Det er en forholdsvis enkel og elegant klokke som gir kjøperen et utseendemessig klassisk dykkerur med dato. Den spesielle indre roterbare bezelringen skiller klokken litt fra den gjengse konkurrent og er med på å gi klokken særpreg.

“Blue Double Gradient” Limited Edition
Nyeste utgave av Polaris Date byr ikke på noen overraskelser overhodet hva angår tekniske spesifikasjoner og fysiske mål. Her er det den spesielle og (basert på pressebildene) flotte skiven som er nyheten og senter for oppmerksomhet! Som navnet tilsier er det en dobbelgradert skive med blåsorte fargekontraster. Først og fremst er det den sentrale sirkulære skiven med sin spesielle “sunburst”-effekt, før man gjentar graderingseffekten på den langt ruere ytre delen av skiven som strekker seg ut mot den indre bezelen, som har sin helt egne “opaline” lakkering.

Som sagt så mange ganger før – nye farger kan gjøre stor forskjell på én og samme klokke. Det virker så absolutt å være tilfelle også her, for resultatet er et ganske annet enn den helsorte utgaven. En herlig kombinasjon av ulike finisjerings- og lakkeringsteknikker som likevel ikke virker å gjøre klokken i overkant rotete eller påtatt avansert i sitt design. Skiven opplyses forøvrig å være håndlakkert, noe som trolig gir ørsmå variasjoner og karakter til hver klokke.

Jaeger-LeCoultre har valgt å beholde den beige Super-LumiNovaen på timemarkørene og viserne, mens datovinduet og den indre bezelen har hvit hovedfarge. Det er ganske sannsynlig et tema som kan skape debatt og mange ville kanskje likt å se modellen med gjennomgående hvit (eller beige) farge. Personlig er jeg litt usikker på valget før jeg får sett klokken selv, men jeg tror jeg liker utgaven ganske godt og at den beige fargen gir akkurat nok vintagepreg til at det fungerer uten å bli anstrengt.

Uret måler fortsatt 42 millimeter i diameter og stålkassen har flott finisjering og de karakteristiske to kronene som justerer henholdsvis tiden og den indre bezelringen. På innsiden sitter et egenprodusert kaliber 899A/1 som gir beskjedne 38 timer gangreserve. Urverket er skjult, så man får ikke mulighet til å nyte mekanikken visuelt. Klokken leveres på en matchende blå gummirem med “Clous de Paris”-mønster og foldespenne. Jeg tror også klokken vil kunne fungere vel så bra med sort gummirem for de som foretrekker det? Vanntettheten beholdes til 200 meter og klokken havner sånn sett i kategorien dykkerur som også ganske lett kan passe til penere antrekk.

Førsteinntrykk
Jon Henrik på Tidssonen sier at jeg ofte gjentar meg selv for mye i artiklene, og det har han jaggu rett i. Meen, for å gjenta meg selv var førsteinntrykket mitt da jeg så pressebildene ganske positiv. I etterkant har jeg kanskje blitt ørlite betenkt på kombinasjonen av beige og hvite markeringer, men jeg fastholder god tro på at dette fungerer i levende live. Jeg tror den blå skiven er ganske flott og med masse spill i ulikt lys, og tatt i betraktning at jeg liker Polaris-serien godt, er dette et friskt tilskudd! Klasseledende 8 års garanti er også et pluss i boka. Om du vil sikre deg ett av de totalt 800 eksemplarene må du trolig regne med å betale rundt 75 – 80.000 norske kroner!

Mer på de offisielle nettsidene til Jaeger-LeCoultre!

Fakta
Modell / Referanse: Jaeger-LeCoultre Polaris Date “Blue Double Gradient” Limited Edition – Ref: Q9068681 (limitert til 800 eksemplarer)
Skive:
Tre-delt med graderinger – Blå og sort – Indre roterbar bezelring
Urkasse: 
42 millimeter (diameter) – ? millimeter (høyde) – Rustfritt Stål – Safirglass (foran) – Vanntett til 200 meter
Urverk:
JLC Caliber 899A/1 – Automatisk (selvtrekkende) – 28.800 vph – 219 deler – 32 juveler – 38 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå gummirem med “Clous de Paris”-mønster – Foldespenne i stål
Veilende pris: 
75 – 80.000 norske kroner (basert på oppgitte internasjonale priser)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.