fbpx

Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic WT – Limited Edition

Under årets SIHH lanserte Jaeger-LeCoultre en helt ny familie klokker i form av den nye “Polaris”-kolleksjonen. Nå lanseres et nytt tilskudd i form av en helt ny “World Timer” som er limitert til 250 eksemplarer.

Vi var absolutt positive til Jaeger-LeCoultres nylansering under SIHH, og klokkene i Polaris-kolleksjonen mener vi traff godt i et segment hvor selskapet har vært underrepresentert over en lengre periode. Den siste tiden har vi også sett at disse klokkene har begynt å nå norske forhandlere, så nå kan også langt flere få muligheten til å ta en nærmere titt på disse.

Under SIHH ble man riktignok presentert for en “World Timer” i kolleksjonen, men da kombinert med kronograf (stoppeklokke). Når Jaeger-LeCoultre i dag lanserer en ny limitert utgave, er det uten kronograf-komplikasjonen, noe som rendyrker klokken som en kompanjong for de som liker å reise mellom ulike tidssoner.

Annonse

Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic WT – Limited Edition
Geographic-navnet har allerede vært benyttet av JLC i flere av deres klokker og “familietilhørigheten” er absolutt synlig også denne gangen. Her, med nok plass å ta av i den 42 millimeter store urkassen av stål, har man imidlertid inkludert by- og stedsnavnene til å gå rundt hele skiven, likt mange andre produsenters varianter. Dette er også noe vi så på Polaris Cronograph WT – “Perfect Traveler“ fra SIHH.

Skiven forøvrig er av det ganske “rotete” slaget. Her er det flust av tekst og informasjon, som utover alle stedsnavnene og en dag/natt-indikator rundt den indre bezelringen, inkluderer en egen underskive med dato, en egen underskive for alternativ tidssone, samt underskive for gangreserve. For å stille den alternative tidssonen, benyttes en egen krone som er plassert ca. klokken ti på urkassen, noe som virker å være en god løsning. Den observante vil legge merke til at enkelte byer har en “*” plassert ved siden av navnet, noe som viser hvordan klokken stilles ved sommertid.

Designet forøvrig er helt i tråd med de andre medlemmene av familien, med mye børstede flater på urkassen og en skive hvor sort og blått, sammen med hvite markører, er de bærende elementene. Den ganske sterke blåfargen går over i sort mot bezelkanten og virker å gi en fin “sunray”-effekt. Påmontert klokken er en sort alligator-skinnreim med stålspenne.

Som alle klokker som kommer ut fra fabrikken til Jaeger-LeCoultre, er også denne drevet av et selvutviklet (in-house) urverk i form av kaliber 936A/1. Dette er et verk som også tidligere har vært benyttet av JLC gjennom flere år, og gir deg en gangreserve på helt greie 43 timer. Urverket ser ut til å ha den høye graden av finish som man er vant med fra Jaeger-LeCoultre, med en ikonisk antrasitt-belagt rotor.

Avsluttende tanker
Personlig har jeg et litt delt syn på mange av disse “World Timer”-klokkene. De kan liksom være både særdeles rotete, men samtidig ha en eleganse og appell om man gjør ting riktig. Jaeger-LeCoultre er absolutt blant de flinkeste i klassen hva angår nettopp det, og også denne utgaven syns jeg har mange fine visuelle elementer som skaper en god lesbarhet og balanse. Samtidig er det enormt mye informasjon på skiven og jeg klarer ikke helt å bestemme meg om det blir for mye for min egen smak. Jeg heller mot at jeg liker den, i det minste basert på de lanserte pressebildene.

Dessverre for norske kunder vil klokken kun bli tilgjengelig via de rene “boutiques”, noe det dessverre er svært få (les: ingen) av i Norge. Oppgitt pris er 13.650€ eller rundt 130.000 norske kroner. Skal du ha den inn til hjemlandet får du i tillegg lov å betale merverdiavgift. Kanskje er det likevel mulighet for at denne limiterte utgaven får en standardutgave ved en senere anledning? Det hadde kanskje vært en naturlig utvidelse av kolleksjonen.

Mer informasjon på de offisielle sidene til Jaeger-LeCoultre!

Fakta
Modell / Referanse: Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic WT – Limited Edition – Ref: Ukjent (limitert til 250 eksemplarer)
Urkasse: 42 millimeter (diameter) – 11.54 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 100 meter
Urverk: JLC 936A/1 – Automatisk (selvtrekkende) – 43 timer gangreserve – 34 juveler – Verdenstid / Gangreserve
Lenke/reim: Sort alligatorreim – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 13.650€

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.