fbpx

SIHH: Jaeger-LeCoultre med ny kolleksjon!

I dagene opp mot åpningen av SIHH 2018 var Jaeger-LeCoultre svært så aktiv på ulike sosiale plattformer. De kom med stadige små drypp blant annet i form av bilder som fortalte at noe nytt var på gang. Spekulasjonene om dette løp som vanlig løpsk i kommentarfeltene. Svaret kom i dag. Jaeger-LeCoultre lanserte en hel kolleksjon!

Det er ikke akkurat uvanlig at de ulike produsentene forsøker å piske opp litt stemning i forkant av nye lanseringer, så har også vært tilfelle denne gangen. Da dørene på SIHH 2018 åpnet i dag klokken 09.00 kunne de som tok turen bort til Jaeger-LeCoultre sin stand se noe mange kanskje ikke hadde turt å gjette på forhånd. JLC har lagd en ny kolleksjon innenfor et segment de ikke er veldig godt representert fra før, men likevel med historiske røtter til klokker de tidligere har levert.

Ny kolleksjon
De fleste tenker nok mest på JLC som en produsent som for de meste holder seg i dress-ur segmentet. Med den nye kolleksjon på plass forsøker de nå å etablere seg bedre inn også i sports-ur segmentet (igjen).

Annonse

Navnet på den nye kolleksjonen er Polaris. Dette gir gode assosiasjoner om hva kolleksjonen inneholder. JLC har tidligere forsøkt seg med sports-ur uten at vi kan si at det har blitt en veldig stor slager hos dem. Som produsent har de dermed havnet litt i et uføre ved at de har tatt for seg bare deler av markedet. Personlig liker jeg JLC veldig godt, men har aldri funnet uret som liksom har passet så bra at det har kunne forsvare et innkjøp. Jeg antar at det dette segmentet av markedet JLC nå forsøker å dekke ved at de nå skaffer seg enda flere bein å stå på.

Med kolleksjonen Polais har JLC introdusert fem nye ur, som leveres med ulike reimer og lenke. De skriver selv at denne utgivelsen omfatter de fem første urene i kolleksjonen, så muligheten for at det kommer flere senere er nok tilstede.

Design og historie
Inspirasjonskilden til denne kolleksjonen kommer fra Memovox Polaris fra 1968. For de som ikke kjenner historien var Memovox Polaris et resultat av den enda tidligere Memovox Deep Sea som kom i 1959. Dette var et dykker-ur med en mekanisk alarmfunksjon som hadde til hensikt å fortelle dykkeren om når han måtte returnere til overflaten. Dette var et banebrytende ur da det kom ut og det var det første som kombinerte et automatisk urverk med en alarmfunksjon.

Memovox Polaris (1968) kom med flere forbedringer i forhold til 59-utgaven av Deep Sea, blant annet en bedre alarm, tre kroner og bevegelig indre bezel. Dette var en av datidens virkelig profesjonelle dykkere.

I 2008 kom JLC med «Memovox Tribute to Polaris» som var en relansering av uret fra 1968. Dette var en limitert utgave med bare 768 produserte eksemplarer. 10 år senere kommer altså JLC ut med en hel kolleksjon av Polaris, som alle bygger på samme lest som de originale Memovox-klokkene.

JLC sier selv de har hatt sterkt fokus på egne tradisjoner og fokus på detaljer for å skape en kolleksjon som er både moderne og sportslig i uttrykket i kombinasjon med det elegante og vintageinspirerte. Kort oppsummert blir vel dette et elegant sports-ur som blir gjenkjennelig for de som er glad i JLC.

Skiven er bygget opp av tre sirkler, hvorav den ytterste er en indre roterende bezel. Viserne er kraftige og fylt med SuperLumiNova for at de skal lyse godt i mørke omgivelser. Urkassene er nye og tilpasset et elegant og sportslig uttrykk.

De ulike urene kommer enten med skinn-, gummireimer eller lenke. Lenka er tre-delt og nyutviklet i 2018. Også foldespennen til skinnreimene er utviklet spesielt med tanke på denne kolleksjonen. Urene vil være tilgjengelig i butikk fra april 2018.


Kolleksjonen

Polaris Automatic – «Two Crown Simplicity»
Denne er utstyrt med to kroner. En for å sette tiden, og en for å sette den indre roterende bezelen. Urkassen på denne er i stål, og er 41 millimeter.

Urverket er «in-house» JLC kaliber 898/1 med en gangreserve på 40 timer. Uret er vanntett til 100 meter, noe som er mer enn nok for de fleste av oss. Denne vil være tilgjengelig med enten sort eller blå skive.

Polaris Cronograph (i stål og rødt gull) – «In-House Cronograph Caliber» 
Her forsøker JLC i følge seg selv å ivareta egen historie knyttet til motorsport, og klassiske biler. Dette uret skal være det mest «sportslige» av alle i den nye kolleksjonen. Den er utstyrt med en tachymeter skala på bezelen som skal hjelp til med å fastslå hastighet over en gitt distanse. Dette uret bringer dermed enda et segment innenfor sportsurene inn i kolleksjonen. Det dreier seg ikke lengre bare om dykking.

Også denne er tilgjengelig enten med lenke eller en variant med skinnreim, og igjen kan man velge mellom enten sort eller blå skive. Den er uttyrt med JLCs kaliber 751, med en gangreserve på 65 timer. Den er vanntett ned til 100 meter. Urkassen er på 42 mm.

Som den eneste innenfor Polaris-kolleksjonen er denne kronografen også tilgjengelig i edelt metall, den tilbys i en versjon med rødt gull.

Polaris Cronograph WT – «Perfect Traveler«
Dette er den mest kompliserte av de fem nye i kolleksjonen, og også den største. Urkassen er på 44 mm. Størrelsen er gjort med hensikt slik at lesbarheten skal økes. Den er i tillegg utført i titan for å få ned vekten på kassen.

Dette uret er ledsageren for den som er mye ute å reiser. Den er utstyrt med en ekstra krone klokken 10, som brukes til å sette byen/ tidssonen du skal til. Skiva er påført navnet på 23 byer rundt om i verden slik at de fleste tidssoner dermed skal være dekket.

Urverket er JLCs kaliber 752 med en gangreserve på 65 timer. Også denne er vanntett til 100 meter, og tilgjengelig i enten blå eller sort skive.

Polaris Date – «Inspired Vintage»
Dette uret ligger forholdsvis tett opp til originalen fra 1968, dog uten at den komplett kopierer fortiden. For å ivareta en «vintage-look» bruker JLC her en vanilje lume som gir et eldre uttrykk, sammen med trapes-formede indekser og arabiske tall, og et datovindu klokken 3.

2018 versjonen av Polaris Date har fått en urkasse på 42 mm, og er utstyrt med to kroner. En for å sette tiden og en for den indre bezelringen. Her snakker vi en forholdsvis seriøs dykker som er vanntett helt ned til 200 m. Den er tilgjengelig enten på gummireim eller på lenke.

Urverket er JLCs 899/1 med en gangreserve på 38 timer. Skiva på denne er kun tilgjengelig i sort.

Polris Memovox – «Rebirth of an Icon«
Dette blir litt – «sist, men ikke minst». Denne er limitert til 1000 utgaver, og er utstyrt med samme alarm-komplikasjon som gjorde 1968-utgaven så kjent. Denne får betegnelsen 50-årsjubilant, og ser ut til å være verdig den tittelen. Den har tatt opp i seg både design og funksjoner fra forgjengeren sin.

Den er utstyrt med tre kroner, noe som forteller oss at her er både alarm og indre roterende bezel. Urkassens design og størrelse er lik som på Polaris Date, og er på 42 mm. Urverket er JLCs kaliber 956 med en gangreserve på 44 timer, med datokomplikasjon. Datovinduet sitter klokken 3. Dette kaliberet er tilsvarende det som satt i 1968-utgaven, og har blitt oppdatert og forbedret opp gjennom årene, men er et sjeldent eksempel på et kaliber som har vært svært lenge i produksjon.

Også Memovox er vanntett helt ned til 200 meter. Den blir levert på en nyutviklet gummireim med foldespenne.

Noen få eksemplarer blir gjort tilgjengelig for salg på SIHH, så er du i Genève nå så har du muligheten. Prisen på denne er sagt å havne på 10 700 Euro + skatter og avgifter.


Avsluttende tanker
Førsteinntrykket til oss i redaksjonen er at Jaeger-LeCoultre treffer godt med denne kolleksjonen. Den drar dem som produsent inn i et segment hvor de ikke har vært så godt representert de siste årene, med noen få hederlige unntak. Kolleksjonen ivaretar JLCs tradisjoner og kjente designelementer og drar disse på en god måte med seg inn i sportsur-verden. Klokkene beholder den særegne Jaeger-følelsen uten at det blir påtatt. Dette kan nok gjøre at de som savnet dette mer sportslige segmentet hos JLC, nå finner seg mer til rette enn tidligere. Prismessig ser også urene ut til å havne på ganske fornuftige priser, tatt i betraktning at dette er ur fra en meget anerkjent produsent. Det skal bli spennende å se hvordan markedet vil reagere på nylanseringene i tiden fremover.

Du finner mer informasjon om kolleksjonen på nettsidene til Jaeger-LeCoultre!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.