fbpx

Panerai med to nye Radiomir!

Nå som året tikker mot slutten og de fleste store klokkearrangementene er over kan man for Panerai sin del i store trekk oppsummere året med ett ord – Submersible. De har imidlertid sluppet noen andre nyheter innimellom, som i dag, og denne gangen er det Radiomir som står i fokus med to nye og moderne tolkninger av til dels svært gamle referanser!

PAM00992 & PAM0093

Vi har nok nevnt det før; Panerai er blant de beste (les: verste) i klassen i bruken av pompøse formuleringer og en form for høylytt selvskryt i pressemeldinger når de presenterer ulike former for nyheter. Det er nesten litt synd, for det ødelegger mer enn det fremhever nyhetene det tross alt er snakk om, så reklameavdeling hos Panerai – skjerpings. Så over til det viktige, nemlig de to nye klokkene hvor Panerai fortsetter fokuset på egen fortid og historiske referanser i ny tolkning.

Annonse

Radiomir California – 47 mm (PAM0093) & Radiomir 8 Days – 45 mm (PAM00992)
Panerai har utvilsomt mye stolt historie bak seg og deres samarbeid med den italienske marine har gitt dem en verdifull, og ikke minst naturlig, testarena for klokkene sine. Det er nettopp dette samarbeidet som er utgangspunktet for disse to nye referansene. Historien skal ha det til at det kom en forespørsel fra ledelsen i «The Submarine Group» i den italienske marinen til Panerai helt tilbake i 1936 og denne forespørselen ledet frem til et prosjekt som resulterte i en av de første spesialiserte dykkerklokkene i verden – i familien vi kjenner som nettopp Radiomir.

Begge disse klokkene er i utgangspunktet kjente fra før, men kommer altså nå i ny visuell drakt. Radiomir California har et design som tar utgangspunkt i det første uret fra Panerai som ble brukt i 2. verdenskrig. Den graderte skiven i gull er i all sin enkelthet utstyrt med en minuttskala i ytterkant, og en kombinasjon av romerske og arabiske tall for timemarkørene. Det er ingen logo på skiva, og det har sin årsak i at dette var en klokke som på tidspunktet den opprinnelig ble laget var en del av et hemmelig militært prosjekt. Og ja OK – litt kult er det jo faktisk. Som originalen er den nye utgaven utstyrt med plexiglass, men uret er selvfølgelig spekket med en del moderne teknologi. Blånerte visere brent på en temperatur i underkant av 300 grader, en urkasse utført i stål som er gitt en finish som etterligner effekter som oppstår over lang tids bruk.

Denne «finisheringen» finner man også på Radomir 8 Days 45 mm, som skal være med å gi urene et vintage preg / utseende. Urskiven på denne er en mer gjenkjennelig Panerai «sandwich»-skive. Urskiven er foruten logo og påskriften «Radiomir Panerai» også påført «8 giorni brevettato» som noe fritt oversatt betyr «8 patenterte dager» og som henviser til både patenten Panerai benytter, og til lengden på kraftreserven til urverket.

Panerai perfects the Radiomir collection with a pair of original versions of an epic model, which started the whole Panerai story – Panerai

Begge disse urene er utviklet og produsert hos Panerai Manufacture i Neuchâtel, noe som selvfølgelig innebærer at de er utstyrt med Panerai sine in-house urverk P.3000 og P.5000. Førstnevnte er plassert i den 47 millimeter store urkassen til Radiomir California og leverer time- og minuttvisning, samt en kraftreserve på tre dager. P.5000 sitter i Radiomir 8 Days – 45 mm, og gir en tilsvarende kraftreserve som navnet indikerer. Uret har, i tillegg til time- og minuttvisning, en underskive med sekundviser. Begge verkene er manuelle og trekkes da for hånd.

Felles er også at de tåler å bli tatt med ned til en dybde på 100 meter/ 10 bar, og således er dykker-egenskapene til en viss grad beholdt. Det samme kan man nok ikke si rundt valg av en mørk brun kalveskinnsrem som også har fått behandling som gir den et gammel og røft utseende. På remmen fant Panerai forøvrig plass til OP-logoen.

Hva tilgjengelighet med tanke på kjøp angår oppgir Panerai at Radiomir 8 Days  – 45 mm kun vil være tilgjengelig i Panerai sine egne boutiques, og det er således størst sjanse for at Radiomir California vil bli å se på norske håndledd. Begge klokkene ser ut til å få en veiledende pris rundt 85 – 90.000 norske kroner.

Mer om Panerai på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.