fbpx

F. P. Journe Astronomic Souveraine

Under årets Only Watch ble det satt en ny rekordsum for en klokke fra F. P. Journe, da det som var en prototype av Astronomic Souveraine Grand Complication gikk for 1.8 millioner sveitsiske franc. Kun dager etter auksjonens slutt annonseres standardmodellen som et fast innslag i kolleksjonen.

F. P. Journe Astronomic Souveraine

Vel, egentlig blir det feil å omtale noen som helst versjon av denne klokken som en standardmodell overhodet, men denne er nå en del av katalogen. Fra den unike utgaven som ble auksjonert bort av Only Watch er det gjort en liten håndfull endringer, uten at den blir vesentlig mindre imponerende av det. Klokken måler fortsatt 44 millimeter i diameter og 13.8 millimeter i høyden, men kassematerialet er byttet fra tantal til stål og den elegante blå skiven er også byttet ut med en litt mer diskré grå variant.

Annonse

Klokken beholder en ganske vanvittig rekke komplikasjoner, totalt 18 i tallet, som inkluderer blant annet tidsjevning (!), minute repeater (!), årskalender, solopp- og nedgang, GMT, månefase, remontoir d’egalite (!) og tourbillon. Dette gjøres med det relativt spektakulære urverkets 758 individuelle deler, som i det vesentlige er likt prototypen, men nå helt finisjert i vante stil fra merket. Bruken av gull på både plater og broer gir det hele et utrolig vakkert utseende, og også skiven er produsert i samme edle metall.

Astronomic Souveraine bruker både frem- og baksiden for å vise alle de 18 komplikasjonene og klokken i seg selv skal bygge på et lommeur Francois-Paul Journe laget i 1987, det igjen inspirert av tidligere kreasjoner fra blant annet George Daniels og Louis Charles Bréguet. Med til den visuelle inspirasjonen hører det visstnok også til en 15 år gammel skisse som sønnen til Journe – Charles – skriblet ned, men forkastet for senere å bli gjenfunnet.

Normalutgaven av Astronomic Souveraine blir billigere enn prototypen, men rimelig blir den overhodet ikke. Oppgitt pris er 885.000 CHF før skatt, eller rundt regnet 8 millioner norske kroner + eventuelle skatter og avgifter. I tillegg kommer det faktum at selv om klokken ikke er limitert, vil produksjonstallet være nettopp det – sterkt limitert. Det er bare å begynne sparingen!

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til F. P. Journe!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.