fbpx

F.P. Journe «lineSport Chronograph Monopoussoir Rattrapante»

Det er ikke ofte vi skriver om de små selvstendige klokkemerkene her på Horae, men akkurat F. P. Journe har en aldri så liten fanskare her hjemme i Norge, og introduksjonen av den helt «nye lineSport Chronograph Monopoussoir Rattrapante» fortjener en liten presentasjon.

For de som ikke kjenner til F. P. Journe, er det et relativt lite og frittstående selskap som henter navnet sitt fra sin karismatiske grunnlegger, François-Paul Journe. En meget anerkjent urmaker av fransk herkomst. Merket vil i år delta på SIHH for første gang, og rett før messen åpner lanserer de en ny modell i sin sportskolleksjon. Om denne blir å se der er imidlertid usikkert, da oppgitt lansering er senere i år.

lineSport Chronograph Monopoussoir Rattrapante
De som husker fjorårets «Onlywatch» som vi omtalte her på Horae, vil kanskje dra litt kjensel på klokkens funksjoner og oppsett. Til Onlywatch leverte FPJ sin første split-second kronograf, nemlig «Chronographe Monopoussoir Rattrapante». Årets nylansering bygger på samme urverk som ble benyttet da, men er faktisk ytterligere utviklet. Det visuelle uttrykket er den først lanserte av det som virker å være en litt større fornyelse av hele «lineSport»-kolleksjonen og klokken er tenkt å erstatte den utgående Centigraphe Sport.

Annonse

Klokken, som har «split second»-komplikasjon og en «oversized» datovisning, kommer i en ganske voksen 44 millimeter stor kasse. En høyde på kun 12 millimeter vil nok likevel hjelpe på bærekomforten. Inni urkassen tikker FPJ’s kaliber 1518 som er et manuelt mekanisk urverk med 80 timer gangreserve.  Klokken kommer i tre ulike utførelser, hhv. roségull, platina eller titanium. En utstrakt bruk av gummi (!) både på kassen og lenken, gir et litt annet uttrykk en man kanskje vanligvis ser.

Oppgitt pris for klokken er CHF 58.000 (ca. 475.000 kroner) for utgaven i titanium, CHF 78.000 (ca. 640.000 kroner) i roségull og CHF 106.000 (ca. 870.000 kroner) i platina.

Du finner mer om F. P. Journe på de offisielle nettsidene!

Kilde: Watches by SJX

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.