fbpx

AP Royak Oak “Jumbo” Extra-Thin (Platina & Titan)

Audemars Piguets “Royal Oak” er det vi absolutt kan kalle en av klokkeverdenens absolutte klassikere. Med sin umiskjennelige form var den på mange måter banebrytende da den ble lansert, som et sportsur i stål med en prislapp som matchet mange andres gullklokker. Nå lanseres en ny versjon i platina og titan, og for mange kan dette fort bli en skikkelig “grail”.

Da Gerald Genta designet Royal Oak for Audemars Piguet tilbake på tidlig 70-tall, var det noe ganske nytt at et merke av Audemars kaliber skulle satse på sportsklokker i stål. Men Royal Oak har virkelig blitt en suksess og har gjennom årene kommet i en rekke varianter. Felles for de alle har vært kassens form, som henter inspirasjon fra sjøfart.

Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin (Platina & Titan)
Om vi ser på moderne utgaver er det den klassiske 39 millimeter store og 8.1 millimeter høye versjonen i stål, uten komplikasjoner utover tid og dato, som er den kanskje mest autentiske. Den versjonen som AP nå slipper på SIHH skiller seg fra denne ved at klokken er produsert i platina og titan. En kombinasjon som på ingen måte kommer til å gjøre den mer prisgunstig. Størstedelen av kassen og lenken er produsert i titan, mens bezelringen og “festestykkene” på lenken er i platina.

Annonse

Skiven på den nyeste versjonen er blå, og basert på pressebildene, ser den ut til å være mørkere mot kanten. Dette må nesten studeres “hands-on” før man kan konkludere entydig om hvordan denne fungerer i forskjellig lys. Inni urkassen finner du APs eget kaliber 2121 som har en gangreserve på 40 timer. Oppgitt vanntetthet er kun 50 meter, noe som vi kjenner igjen fra andre modeller i Royal Oak-familien, men som fortsatt er på den lavere enden av skalaen.

Førsteinntrykk?
Førsteinntrykket av denne, da kun basert på de nylig lanserte pressebildene fra Audemars Piguet, ser fantastisk ut. Det er på alle måter en til de grader understated luxury-klokke, all den tid mange vil tro den er utført i stål. Jeg er spent på hvordan denne ser ut, og ikke minst føles på armen, og hvilken effekt blandingen av materialer har for nettopp bærekomfort og utseende!

Det er for tiden ingen offisielle forhandlere av Audemars Piguet i Norge, så om du ønsker å sikre deg et eksemplar må du foreløpig til utlandet. Pris er ikke oppgitt, men vi frykter den kommer godt opp på skalaen.

Du finner mer informasjon om klokken på Audemars Piguet sine offisielle nettsider!

Alle bilder er copyright Audemars Piguet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.