fbpx

F. P. Journe – Chronomètre à Résonance Final Edition 24-Hour Dial

For å markere 20-årsjubileet til modellen, og også det siste året med produksjon, kommer nå F. P. Journe med en helt ny tolkning av sin Chronomètre à Résonance. En ikonisk modell som nå kommer i sin endelige utgave med en helt ny 24-timersvisning.

Om man ser på nålevende «superstjerner» innen klokkemakeri, vil François-Paul Journe være et navn helt mot toppen av listen. En urmaker som har skapt noen utrolige kreasjoner, og som mange omtaler som en mann som kan trosse naturlover innen avansert klokkekunst.

En av selskapet F. P. Journes mest kjente modeller er Chronomètre à Résonance, som har kommet i ulike modeller siden introduksjonen for straks 20 år siden. Nå lanseres den endelige versjonen (final edition) av den helt spesielle modellen som benytter to balansehjul som går i «resonans» med hverandre, og derav navnet. Klokken har alltid vist to tidssoner i hver sin underskive, men denne har vært satt opp forskjellig, både med en analog og en mer «digital» visning på tidligere utgaver. På nyeste utgave er den analoge visningen tilbake, men denne gangen med en helt ny 24-timersskive.

Annonse

Klokken, som kun vil bli produsert gjennom året 2019, skiller seg fra tidligere utgaver med en annen utforming av den nettopp den venstre skiven. Her er det nå 24-timersvisning med analoge visere, som gjør det enkelt å holde rede på to tidssoner om man er på reise eller har et ønske om å raskt kunne se tiden et annet sted enn man selv er. Den doble analoge tidsvisningen er sånn sett en retur til den opprinnelige utgaven, men likevel med det mange kanskje vil anse som en forbedring? Tiden lokalt vil stilles inn på den høyre underskiven, mens du kan følge en alternativ tidssone på den venstre.

Klokken beholder de fysiske målene, noe som betyr en 40 millimeter stor og 9 millimeter høy urkasse i enten roségull eller platina med caliber 1499.3 på innsiden. Roségull-utgaven kommer med matchende skive, mens utgaven i platina har skive i hvitt gull. Det skal visstnok også lanseres en egen utgave i platina med sort skive. Underskivene benytter begge den klassiske guilloché-finishen og klokkene leveres på enten skinnrem eller lenke.

Chronomètre à Résonance forsvinner fra katalogen etter 2019, men det er i følge selskapet selv en ny klokke som benytter seg av lignende prinsipper på trappene.

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til F. P. Journe!

Fakta
Modell / Referanse: F. P. Journe – Chronomètre à Résonance Final Edition 24-Hour Dial – Kun produsert ut 2019
Skive:
Roségull / Hvitt gull / Sort med guilloché på underskiver – Gangreserveindikator – Dobbel tidsvisning (24 og 12 timer)
Urkasse: 
40 millimeter (diameter) – 9 millimeter (høyde) – Roségull el. platina – Safirglass (foran/bak)
Urverk:
FPJ Caliber 1499.3 – Manuelt opptrekkbart – Dobbelt sett balansehjul med dobbel tidsvisning –  286 deler – 3 Hz – 40 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Skinnrem eller lenke
Veilende pris: 
$84,600 ~ 730.000 kroner (roségull) – $88,700 ~ 765.000 kroner (platina) – $93,200 ~ 805.000 kroner (platina med sort skive)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.