fbpx

Omega Seamaster Aqua Terra Ultra Light

Golf og mekaniske urverk har tradisjonelt vært en slags anerkjent “fy-fy” på grunn av kraftige bevegelser og støt som kunne påvirke klokkens funksjon. Nyere urverk har imidlertid vært langt bedre rustet til å tåle slike utfordringer og Omega har blant annet lansert egne golfinspirerte utgaver av sin Aqua Terra. Nå tar de det hele enda et lite skritt videre, med titan i hovedrollen!

Omega Seamaster Aqua Terra Ultra Light

Omega Seamaster Aqua Terra Ultra Light er utviklet i samarbeid med kjente Rory McIlroy og klokker inn (pun intended) på 55 gram. Det er formidabelt lavt og skyldes bruken av titan, ikke bare i urkassen, men også på stort sett alle bærende elementer i urverket. Omega selv omtaler titanblandingen som “Gemma titanium”. Dette er Titaniumaluminid (TiAl) og noe vi har sett Omega har lekt seg med i det siste, blant annet på den sentrale jordkloden på nye Aqua Terra Worldtimer. Materialet er sterkt og samtidig lett og benyttes derfor visstnok i både fly- og romfartsprosjekter.

Annonse

I følge pressemeldingen er klokken utviklet for å bli benyttet av idrettsutøvere, og da under selve konkurranseaktiviteten. Dette er noe vi sjelden ser, i det minste i tennis, hvor Rafael Nadal har vært et av de hederlige unntakene med sine ultralette (og ultradyre) Richard Mille-klokker.

Klokken måler 41 millimeter i diameter og skal være både bestandig mot riper, varme og rust. Som seg hør og bør for en klokke i Seamaster-familien er den også vanntett til 150 meter og de kjente stripene fra Aqua Terra-serien er også på plass. En detalj å legge merke til er kronen. Denne er nærmest helt felt inn i kassen, men et trykk vil skyve denne ut. Nødvendig både for å stille tiden og for å trekke urverket, som for å spare vekt er av det manuelle slaget.

Omega har valgt å gjennomføre titanuttrykket hele veien, så også skiven er produsert i dette, og gjør at man får en ganske helgrå klokke, men som brytes av de fargerike detaljene. Per nå virker klokken å være lansert i tre forskjellige utgaver hvor rød, blå eller grønn er kontrastfargene man kan velge blant og som matches på remmene som kommer i hhv. velcro eller gummi.

Caliber 8928 Ti
Kanskje mer oppsiktsvekkende enn bruken av ulike typer titan i kasse og skive er bruken av titan i stort sett alle bærende elementer i urverket. Det vil si at både baseplaten og broer er produsert i titan som deretter er keramisk behandlet (om jeg forstår det riktig).

Hva angår prestasjoner skal disse være i tråd med resten av urverkene man finner fra Omega, altså METAS-sertifisert og med stor motstandsdyktighet mot magnetisme og temperatursvingninger. Urverket trekkes som nevnt for hånd, og med fulle fjærhus (2 i tallet) skal gangreserven være på 72 timer.

Førsteinntrykk
Omega har først og fremst laget et nisjeprodukt med denne nyutgivelsen. Det mener jeg først og fremst skyldes den svært voksne prislappen, kombinert med det tiltenkte bruksområdet. For omregnet i norske kroner må vi regne med at denne havner nært opp mot 500.000 kroner, og da er det nærmest kun profesjonelle idrettsutøvere som uansett har råd til den. Vel så viktig for Omega er det nok likevel å vise at de kan, og trolig vil elementer fra disse klokkene også bli å se i mer normalt prisede utgaver i årene fremover?

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Omega!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.