fbpx

Nye Panerai Submersible i Carbotech!

For litt over en måned siden skrev vi her på Horae at Officine Panerai kjørte i gang lanseringene sine for årets SIHH med Panerai Sumersible  – Guillaume Nêry Edition, og fokus for Panerai i år virker å være nettopp Submersible. Vi skal altså med militær presisjon ned i havdypet, når Panerai skal dra fokuset i kolleksjonen tilbake til egne røtter. 

PAM00961 & PAM00979

Siste tilskudd til Submersible er to nye ur i form av Submersible Marina Militare Carbotech, hhv. PAM00979 og PAM00961. PAM00961 er en limitert utgave i kun 33 eksemplarer, men kjøper du en slik følger en overraskelse med på kjøpet som er veldig få forunt å oppleve. Mer om det lengre ned… Carbotech er for øvrig en komposittblanding laget av Panerai som er lettere enn titan og sterkere enn stål. Med andre ord ganske perfekt til bruk på klokker i den størrelsen som Panerai liker.

Annonse

For de som var innom Urmaker Bjerke sin Panerai-utstilling i september i fjor kunne man blant annet beundre Luminor Submersible 1950 Carbotech, PAM00616. Det er en bølletøff klokke, og må sies å være i slekt med dagens nykommere. De deler blant annet oppbygging og dimensjoner på urkassen, som på dagens lansering er beholdt med sine voksne 47 millimeter i diameter. Det er en voksen størrelse, men erfaringsmessig gjør materialbruken at dette likevel blir en overraskende lett klokke å bære.

Både urkasse og bezel er utført i Carbotech og ujevnhetene man ser i overflatefargene skyldes hvordan materialet fremstår når det får sin ferdige form, og produksjonsmetoden gjør at ingen av urene vil kunne få et helt identisk utseende.

På PAM00979 / 00961 er også urskiva utført i Carbotech, noe som sammen med grønne indekser og visere, samt grønn gummirem (PAM 00961) sikrer det militære utseendet. Skiva på begge er også påført “Marina Militare”, som er et nikk tilbake i tid til selskapets aller tidligste dykker-ur. PAM00979 har fått hvite indekser, visere, samt sort gummirem, og er den av disse to som settes i vanlig produksjon.

På innsiden finner vi Panerai sitt eget urverk P.9010, som har en datokomplikasjon klokken tre og en hovedgjær som fullt trukket tåler å ligger urørt i 72 timer før man må “flytte” på den. Med andre ord et automatisk mekanisk urverk.

Som et skikkelig dykkerur er PAM00979 / 00961utstyrt med et baklokk i titan som er med på å sikre en dybderating på 300 meter. Dypt nok for de fleste. Prismessig forventes den limiterte utgaven å havne rett nord for 400.000 kroner, mens PAM00979 er forventet å få en veiledende pris på ca. 200.000 kroner.

Ja, også overraskelsen med den limiterte ja? Klokken har blitt produsert i samarbeid med det italienske forsvarets spesialsoldater i Comsubin, og deres logo er behørlig plassert på baklokket. Men det er bare starten, for er du en av de 33 eierne av denne klokken, får du sjansen til å delta på en egen trening med soldatene, så ikke bare får du finne frem lommeboka, her gjelder det å finne frem svømmeføttene og trene!

Mer om Panerai på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.