fbpx

Panerai på besøk hos Urmaker Bjerke

Torsdag forrige uke var Officine Panerai på besøk hos Urmaker Bjerke i Oslo, hvor årets nyheter fra italienerne var i fokus. Vel vitende om at Panerai faktisk har kommet med et ganske så bredt utvalg av nyheter, var jeg blant de som var spent på å se nylanseringene i levende live.

For å konkludere med det samme: Etter at min runde inne hos Urmaker Bjerke, forlot jeg butikken med et smil rundt munnen. Dette hadde vært bra! Panerai stilte nemlig med ikke mindre enn tre representanter til arrangementet, og viktigst av alt; de hadde med seg et veldig godt utvalg av klokker. Disse fikk, alle som tok turen innom, anledning til både å studere og prøve og inkluderte alt fra innstegsmodeller til ur i millionklassen. Her var også et utvalg som passet både for menn og kvinner.

I samtale med PR- og markedsføringssjef for Nederland og Skandinavia hos Panerai, Carine Van Eijden, bekreftet hun at de ser på Norge som et viktig marked for dem, og ikke minst et sted de ser mulighet for vekst. Skal man dømme ut fra torsdagens arrangement har hun sine ord godt i behold.

Annonse

Bjerke hadde gitt Panerai forholdsvis god plass i butikken. For ordensskyld; utstillingen fant sted i butikken i Karl Johans gate 31 og var åpen for alle som ønsket. Både første- og underetasjen var tatt i bruk, noe som innebar at man både kunne gå i ro og fred å se på klokkene, samt at det var tilgjengelig personale som kunne svare på de spørsmål man måtte ha om de ulike modellene.

Ikke bare var klokkene lett tilgjengelig, men man ble nærmest oppfordret til å ta på og prøve de på. For min del betydde det at jeg blant annet kunne nærmere på Luminor Due i 38 mm, en størrelse på urkassen som er ny av året. Panerai har også kommet med muligheten til å skifte rem uten bruk av verktøy, og for Luminor betyr dette et stort utvalg av remmer i ulike farger og materialer. De andre kassestørrelsene fra Due-serien var selvsagt også på plass. Jeg rakk også en liten titt på noen varianter av Luminor 1950, med Submersible i børstet titan som en av favorittene. En av de virkelig tøffe klokkene til Panerai!

Selve rosinen i pølsa må vel kunne sies å være Panerai Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT. Dette uret er 3D printet i titan, hvor vi finner et forholdsvis høyt antall (les veldig mange) komplikasjoner. Kombinasjonen med en stor urkasse på 47 millimeter og en vekt på smått utrolige 100 gram (inkludert reim) gir en meget spesiell følelse på armen. En morsom opplevelse!

Som klokkeentusiast kan jeg ikke annet enn å bli begeistret over at Norge ser ut til å få flere og flere arrangement på klokkefronten som virkelig er verdt å få med seg. Her skal Urmaker Bjerke også ha skryt, for de står i spissen for mange av disse, inkludert fjorårets debutant, Oslo Watch Fair.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.