fbpx

3 nye «Luminor 8 Days» fra Panerai

De siste årene har man stadig sett en økning i  gangreserve på urverk fra mange av de anerkjente produsentene. Nå utvider Panerai Luminor-kolleksjonen med totalt tre nykommere, som alle deler egenskapen med 8 dager gangreserve!

PAM00795, PAM00796 og PAM00797

Nå er ikke 8 dager gangreserve noen egentlig nyhet fra Panerai, all den tid de allerede har en rekke modeller som har hatt denne, relativt imponerende, gangreserven i kolleksjonen. Nyheten her ligger imidlertid i at man på to av modellen har lagt en indikator for gangreserven på selve skiven, mens den siste utgaven skiller seg ut som en «venstrehåndsutgave» med historisk inspirasjon.

Annonse

Totalt sett er det svært mange egenskaper som deles av de tre nyhetene. Viktigst er allerede nevnte 8 dagers, eller 192 timers, gangreserve på det manuelt opptrekkbare urverket. De tre er alle huset i en 44 millimeter stor urkasse og deler den karakteristiske «sandwich»-skiven som man kjenner så godt fra nettopp Panerai. På skivene finner man i tillegg en «small seconds»-komplikasjon enten klokken tre eller klokken ni, samt bruk av beige «SuperLuminova» som sikrer god lesbarhet i dårlig lys, samtidig som det vintage-inspirerte preget beholdes. Alle klokken har en solid motstandsdyktighet mot vann, oppgitt til 30 bar eller rundt regnet 300 meter.

PAM00795, PAM00796 og PAM00797
Djevelen ligger i detaljene er det noe som heter, så også her hos disse tre nykommerne. For til tross for mange likheter, finnes det forskjeller i både materialbruk og design.

PAM00795

Luminor 8 Days Power Reserve Acciaio PAM00795 kan kanskje sies å være «standardmodellen» blant nykommerne, hvor urkassen er utført i rustfritt stål og kronen er plassert, godt beskyttet, på høyre side. På innsiden tikker Panerais eget P.5002 og gangreserve vises mellom klokken fire og fem, mens sekundviseren er plassert klokken ni på den sorte skiven.

PAM00796

Luminor Left-Handed 8 Days Acciaio PAM00796 har, som navnet avslører, kronen plassert på motsatt side enn man normalt ser. På innsiden tikker P.5001 og Panerai har i tillegg valgt å legge inn litt mer farge i form av blå skrift på skiven, og som en ørliten kontrastsøm øverst på skinnreimen. Sekundviseren er flyttet til motsatt side, mens gangreserven er tatt helt bort fra fronten av klokken, men baklokk i safir gir innsyn til gangreserven om uret snus.

PAM00797

Siste rykende ferske nyhet kommer i form av Luminor 8 Days Power Reserve Acciaio PAM00797. Denne deler svært mange trekk med PAM00795, men her har man valgt en kasse av titan, som gjør klokken betydelig lettere enn familiemedlemmet i stål. Her har man valgt en skive med bruntoner, som gjør den litt varmere i uttrykket enn en sort skive trolig ville gjort. Levering på en beige skinnreim gir også en visuell effekt mot den litt mørkere urkassen. Bruken av titan gjør også at denne havner litt opp i pris, sammenlignet med de to andre.

Avsluttende tanker
Og kalle disse nykommerne fra Panerai noen revolusjon ville vært direkte feil. De som kjenner merket vil kjenne seg igjen i stort sett alt som her presenteres, men noen små (primært visuelle) endringer er gjort fra allerede eksisterende modeller i Luminor-kolleksjonen.

Klokkene er ellers akkurat slik vi forventer, med voksne 44 millimeter store urkasser som krever litt håndledd å bære. Sandwich-skiven er noe av det jeg liker best med Panerai-klokkene og blir sjelden feil. Gangreserve på skiven er det trolig noen meninger om, men med urverk som må trekkes for hånd syns jeg i mange tilfeller at det er en en praktisk innretning, om det er gjort visuelt pent, noe jeg alt i alt synes man har lyktes greit med. Om de seiler opp som favoritter fremfor andre, eksisterende modeller i Luminor-serien, er jeg likevel litt usikker på..

Mer informasjon på de offisielle sidene til Panerai!

Fakta
Modell / Referanse: Panerai Luminor 8 Days Power Reserve Acciaio – 44 mm – Ref: PAM00795
Skive:
Sort «Sandwich» – Beige SuperLuminova – Gangreserveindikator – Small Seconds
Urkasse: 
44 millimeter (diameter) – Rustfritt stål (316 L) – Safirglass (foran) – Vanntett til 300 meter
Urverk: 
Panerai P.5002 – Manuelt opptrekkbart – 21 juveler – 192 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Mørkebrun skinnreim med kontrastsømmer – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
€ 6800 ~ 65.500 norske kroner
Fakta
Modell / Referanse: Panerai Luminor Left Handed 8 Days Acciaio – 44 mm – Ref: PAM00796
Skive:
Sort «Sandwich» – Beige SuperLuminova  – Small Seconds
Urkasse: 
44 millimeter (diameter) – Rustfritt stål (316 L) – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk: 
Panerai P.5001 – Manuelt opptrekkbart – 21 juveler – 192 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Sort skinnreim med kontrastsømmer – Spenne i rustfritt stål
Veilende pris: 
€ 6700 ~ 64.500 norske kroner
Fakta
Modell / Referanse: Panerai Luminor 8 Days Power Reserve Acciaio – 44 mm – Ref: PAM00797
Skive:
Brun «Sandwich» – Beige SuperLuminova – Gangreserveindikator – Small Seconds
Urkasse: 
44 millimeter (diameter) – Titan – Safirglass (foran) – Vanntett til 300 meter
Urverk: 
Panerai P.5002 – Manuelt opptrekkbart – 21 juveler – 192 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Beige skinnreim – Spenne
Veilende pris: 
€ 7200 ~ 69.400 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.