fbpx

Panerai Luminor Yachts Challenge

Panerai har (som så mange andre) den siste tiden søkt mye tilbake til egne røtter og historie med et, om mulig, økt fokus på tilknytningen til havet. Under årets SIHH var det “Submersible” som var i fokus med tilhørende lansering av en rekke nye modeller. Noen uker etter messen er italienerne ute på ny med tre nye ur, med den samme historiske tilknytningen til det maritime – Denne gangen i form av Luminor Yacht Challenge.   

Panerai fortsetter å finne inspirasjon innenfor egen historie, denne gang med utgivelsen av tre kronografer innenfor Luminor-kolleksjonen. Designet skal være sportslig og inspirert av det vakre fra en yacht. Kvaliteten skal være så god at man møter de utfordringer man kan finne i miljøet de er tenkt brukt i, og alt dette skal blandes sammen med en over 100 år gammel historie. Her binder man sammen blant annet samarbeid med den italienske marinen, sponsorat for et båtløp, samt egen rolle i kulturhistorisk preservering av de samme båtene.

Som dere skjønner mangler det ikke på superlativer i reklamen og pressemeldingen fra Panerai, men med så mange ulike faktorer som skal inspirere både design og funksjon klarer jeg ikke la være å tenke at det faktisk begynner å bli komplisert å oppfylle alle elementene som dras frem. Drar man dette for langt er faren tilstede for at man selger et produkt sluttbrukeren ikke føler han får. For trenger man nødvendigvis gjøre et svulstig poeng av at urene skal ha en kvalitet som gjør at de tåler bruken de er laget for? Hadde vi kjøpt dem om det motsatte var tilfellet? Disse klokkene står seg nemlig veldig godt uten dette markedsmessige tullet.

Annonse

Luminor Yachts Challenge 
De tre nye referansene, PAM00764 – 00788 – 01020, er som nevnt alle kronografer med flybackfunksjon. Designet er utvilsomt i samme gate som vi kjenner det fra før. Dette er klassisk Panerai og liker du dette fra tidligere, er sjansen stor for at også dette kommer til å falle i smak.

Disse urene er i utgangspunktet veldig like, og det som først og fremst skiller dem er materialet de 44 millimeter store urkassene er produsert i. Hver for seg er de utført i henholdsvis titan, matt sort keramikk og gull. Hensikten er nok å gi oss forbrukere en valgmulighet mellom et sportlig, teknisk, eller et mer klassisk utseende på urene, selv om alle disse blander flere av elementene sammen.

Urverket er Panerai sitt eget utviklede P.9100 som leverer tre dagers (72 timers) kraftreserve, og urverkene er i følge nevnte reklame utstyrt med egenskaper som skal passe i egnet miljø ombord på nettopp båt og i nærhet av det våte element. Utgavene i titan og keramikk er vanntett til 100 meter (10 bar), mens utgaven i gull er vanntett ned til 50 meter (5 bar), hvor sistnevnte ikke er mer enn det bør være og kanskje litt i minste laget.

Funksjonelt er skivene på alle tre utgaver helt lik, og de to underskivene har sekundviser klokken 9, og kronografens timeviser klokken 3. Urene er også utstyrt med funksjoner som gjør dem til gode instrumenter for nettopp de som driver med seiling, eksempelvis en tachymeterskalaen som lar deg lese hastighet i knop i stedet for kilometer i timen.

Som vi er blitt godt vant til fra Panerai er muligheten til å lese skivene i dårlig lys ivaretatt også her, ved en «sandwich» konstruksjon som skal sørge for nettopp dette. Utgavene i titan og keramikk har sorte skiver, mens utgaven i gull har fått en mer blå «sunburst» skive. Skivene har også fått påskriften PCYC, som enkelt står for «Panerai Classic Yachts Challenge»

Urene leveres med gummirem (utgavene i titan og keramikk) eller krokodilleskinn (utgaven i gull), hvor de ulike fargene skal være med å sikre en kobling til havet.

Avsutningsvis
Så litt tilbake til det jeg skrev innledningsvis. Oppgulp av dårlig reklame er etter min mening helt unødvendig her. Disse urene er klassisk Panerai og virker å ha mer enn nok kvalitet, detaljer og funksjonalitet i seg selv, og som treffer bra i forhold til bruksområdet de er ment til. Bruken av svulstige floskler fremstår dermed som litt unødvendig, i alle fall i dette tilfellet.

Mitt inntrykk er i det minste at klokkene ser ut til å treffe bra med det totale designet og dette er både røffe og elegante klokker, som samtidig har en teknisk dybde, for de som liker litt voksne ur på håndleddet. Den sterke koblingen mot yacht er kanskje ikke for alle, men dette er ikke noe som stjeler for mye fokus på det totale designet, i det minste på fremsiden. Konklusjonen er blir dermed enkel: Disse urene ser ut til å være bra levert av de som har stått for utvikling og design. Reklameavdelingen hos Panerai, skjerpings!

Internasjonale priser er oppgitt til 12.900€ (titan), 15.500€ (keramikk) & 27.500€ (gull).

Mer om Panerai på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.