fbpx

Vacheron Constantin FiftySix Tourbillon

Under årets SIHH i januar lanserte Vacheron Constantin en helt ny klokkefamilie i form av sin FiftySix-kolleksjon. Navnet henviser til inspirasjonskilden for klokkene, nemlig ref. 6073 som ble lansert i nettopp 1956. Nå utvider selskapet med den hittil mest avanserte utgaven i familien, i form av FiftySix Tourbillon.

Den helt nye Tourbillon blir det fjerde tilskuddet i FiftySix-kolleksjonen, og supplerer de allerede eksisterende Self-Winding, Day-Date og Complete Calendar. Kolleksjonen, som tar mål av seg å være både historisk inspirert og samtidig moderne, henter frem klassiske urmakertradisjoner med moderne produksjonsmetoder og kvalitet. Derfor er det kanskje en naturlig utvidelse at man nå henter frem komplikasjonen over noe, nemlig tourbillonen?

FiftySix Tourbillon & Abbey Road
Samtidig med introduksjonen av den nye modellen, lanserte Vacheron Constantin også et nytt samarbeid med det smått legendariske musikkstudioet Abbey Road. For de fleste kanskje mest kjent via sin tilknytning til The Beatles. Samarbeidet virker å være en utvidelse av kampanjen «One of not many» som vi skrev om for noen dager siden, og lanseringsfesten ble avholdt i studioet med opptreden av Benjamin Clementine.

Annonse

For å ta klokkens viktigste element først, tourbillonen, så er denne en del av et urverk med en høyde på kun 6 millimeter. Tourbillonen er huset i et nydelig bur, formet som malteserkorset som vi også finner i Vacheron Constnatins logo. Verket er automatisk selvtrekkende ved hjelp av en rotor i 22 karat gull og huses i en 41 millimeter stor urkasse i roségull med en total høyde på 10.9 millimeter. Finish og dekor ser ut til å være av høy klasse, basert på bildene som er gjort tilgjengelig, og urverket produseres og dekoreres av Vacheron Constantin selv. En relativt imponerende gangreserve på 80 timer er også verdt å nevne.

Klokken har ingen komplikasjoner (funksjoner) utover tidsvisning og tourbillonen. Her har Vacheron Constantin valgt å fokusere på det stilrene og klokken blir på mange måter en Self-Winding med et ekstra (teknisk og ikke minst økonomisk) element. Skiven er fortsatt det selskapet refererer til som «two-tone opaline sunburt» og beholder i all hovedsak alle elementer fra kolleksjonen forøvrig.

For norske kunder kan det virke som at klokken blir vanskelig å skaffe, all den tid denne (i det minste i utgangspunktet) kun vil være tilgjengelig fra Vacheron Constantins egne butikker. Om man er seriøst interessert kan man nok kanskje likevel henvende seg til norsk forhandler for å sjekke om denne vil være mulig å skaffe. Internasjonal pris er oppgitt til 118.000€ eller rett rundt 1.135.000 norske kroner. Det gjør klokken til den billigste tourbillonen i selskapets portefølje, uten at vi skal hevde at den er noe de fleste av oss har råd til!

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til Vacheron Constantin!

Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin FiftySix Tourbillon – Ref: 6000E/000R-B488
Urkasse: 41 millimeter (diameter) – 10.9 millimeter (høyde) – 18k roségull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: VC Calibre 2160 – Automatisk (selvtrekkende) – Tourbillon – 188 deler – 30 juveler – 80 timer gangreserve
Lenke/reim: Mørk brun alligatorreim – Spenne i 18k roségull
Veilende pris: 118.000€ ~ 1.135.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.