fbpx

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Under årets SIHH lanserte Vacheron Constantin nye blå skiver til sin Patrimony-kolleksjon, i form av modellene Patrimony manual winding, Patrimony self winding & Patrimony Retrograde day-date. Nå kommer også evighetskalenderen “Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin” i samme farge, og resultatet er stilrent og majestetisk!

Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

De som har sett på de foregående nylanserte modellene i kolleksjonene vil straks se at dette søskenet passer rett inn i familien.  Tidligere har kolleksjonen vært tilgjengelig i langt mer klassiske fargenyanser og oppskriften er egentlig den samme, men med en elegant og slank urkasse i roségull og en majestetisk kongeblå skive bringer disse modellene litt mer farge. Når det kommer til skiveoppsett og visuell balanse er det heller ingen overdrivelse å si at Vacheron Constantin er blant de beste i klassen, så også her. Evighetskalenderen vises på de tre underskivene, med en herlig månefase (utført i “champlevé”-emalje produsert ved ~1000 grader) mellom senter og klokken seks.

Annonse

Urkassen er slank med sin høyde på 8.9 millimeter, mens diameteren er relativt voksne 41 millimeter. Denne er helpolert og safirglasset er buet, og gir med det masse liv i den blå skiva, basert på erfaringene jeg har fra de andre modellene i samme familie. Visere, indekser og de små perleformede minuttmarkeringene er også utført i roségull.

Klokken drives av det, naturlig nok, slanke Calibre 1120 QP som er Vacheron Constantins versjon av et Jaeger-LeCoultre-utviklet verk, og er samme base som også sitter i Overseas-modellen vi har omtalt her tidligere. Basert på pressebildene ser urverket flott ut, om enn kanskje mer teknisk tiltalende (med 276 deler og en totalhøyde på 4.05 millimeter) enn omfattende dekorert. Jeg syns likevel utgaven i denne modellen er penere enn i f.eks. Overseas, mye på grunn av den mer åpne rotorkonstruksjonen hvor vi finner igjen malteserkorset til selskapets logo.

Førsteinntrykk
Det enkle og elegante designet er en stilstudie i tidløshet. Enkelte vil kanskje gå så langt å hevde det nesten for puristisk og dermed kjedelig, men at selskapet er svært flinke til å smelte sammen form og funksjon er ingen overdrivelse. Rent personlig syns jeg få matcher Vacheron Constantin på nettopp slike klassisk elegante klokker, så også denne.

Likevel er det nok ikke noe førstevalg for meg personlig, og jeg tror jeg hadde valgt noe enda mer fargemessig klassisk om jeg skulle handlet noe i denne stil- og priskategorien. Mange vil nok likevel finne fargevalgene, med det varme roségullet og den mørkeblå skiftende skiven, helt perfekt – og da bør denne ligge langt fremme på ønskelisten over “überelegante” dressklokker med evighetskalender.

Mer på de offisielle nettsidene til Vacheron Constantin!

Fakta
Modell / Referanse: Vacheron Constantin Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin  – Ref: 43175/000R-B519
Skive:
Kongeblå – Sunburst / Satin – Månefase i “champlevé”-emalje
Urkasse: 
41 millimeter (diameter) – 8.9 millimeter (høyde) – Roségull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk:
VC Caliber 1120 QP – Automatisk (selvtrekkende) – Evighetskalender – 2.75Hz – 276 deler – 36 juveler – 40 timer gangreserve
Lenke/reim: 
Blå skinnrem – Foldespenne i roségull
Veilende pris: 
80.000€ ~ 800.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.