fbpx

Nye utgaver av Omega Seamaster Diver 300M

Ryktene har allerede svirret en god stund og på selveste 17.mai ble sløret lettet for de nye medlemmene i Omegas Seamaster Diver 300M-familie. Kolleksjonen som var den store lanseringen fra Omega under fjorårets Baselworld får med det noen nye muligheter, utover de ganske mange som fantes i katalogen allerede – og i tillegg kommer kronograf-utgaven tilbake!

Ny utgave av Seamaster Diver 300M med hvit skive og sort bezel

Som kjent valgte hele Swatch Group, herunder Omega, å ikke være tilstede under årets Baselworld – og ting tyder på at de ikke kommer tilbake med det aller første heller. Det betyr at modellene fra selskapet ikke har vært offentlig tilgjengelig før under denne ukens arrangement «Time to Move» som avholdes for deler av klokkepressen. Et lignende arrangement ble forøvrig avholdt samtidig som Baselworld, men da kun for forhandlere, så rykter om nylanseringer har versert en god stund allerede. Nå er imidlertid pressemeldinger og bilder ute, både fra Omega og de andre merkene, og blant lanseringene er altså flere nye varianter av Seamaster Diver 300M.

Annonse

Først og fremst kommer den vanlige stålutgaven nå med en helt ny hvit skive og sort bezel. Denne nylanseringen byr ikke på noen tekniske overraskelser overhodet. Her følger man oppskriften fra fjorårslanseringen og er identiske hva angår størrelse, materialbruk og teknisk utførelse. Det er på ingen måte noe dumt eller overraskende valg, for kolleksjonen virker å ha blitt tatt godt i mot i markedet og byr på veldig mange solide elementer til en, alt i alt, relativt fornuftig pris. Jeg hadde kaaanskje forventet (ikke egentlig) at man kom med skiveutgaver uten det karakteristiske bølgemønsteret, men dengang ei. Jeg tror enkelte finner dette kanskje litt vel utpreget og hadde ønsket seg det mer elegante uttrykket en slett helfarget skive (som vi så på forrige modell) gir.

En annen nyhet er en variant i helgull. Tidligere har klokkene kommet i flere ulike varianter med stål og gult eller roségull (Sedna), men nå vil altså en modell også komme med kun edelt metall. Omega har valgt nevnte Sedna-gull med en blå skive montert på en blå gummirem som første utgave.

Begge klokken drives fortsatt av Omegas egenproduserte caliber 8800/8001, som er meget presise og pålitelige urverk med høy motstandsdyktighet mot blant annet magnetisme og temperatursvingninger. Dette er selvtrekkende automatiske verk med «Master Chronometer»-sertifisering fra METAS og 55 timers gangreserve, som med rette kan regnes som blant de aller beste serieproduserte verkene på markedet.

Den nye stålvarianten legger seg på samme pris som de andre familiemedlemmene, altså 47.700 norske kroner for utgaven med stållenke og litt rimeligere med gummirem. Denne vil ikke bli tilgjengelig i butikkene før november. Utgaven i Sedna-gull havner naturlig nok en god del høyere og ser ut til å få en pris i området rett rundt 200.000 norske kroner.


Seamaster Diver 300M Chronograph
Tilbake i ny drakt er også utgaven med kronograf (stoppeklokke) – også dette en ganske ventet lansering som tidligere har vært en del av Seamaster Diver 300M-familien. Denne følger basemodellens oppskrift med tanke på design og materialbruk, men er noen hakk større med sine 44 millimeter og har selvsagt fått noen flere knapper og underskiver.

Dette er utvilsomt den mest omfattende lanseringen i kolleksjonen i år, for her kommer man med en haug varianter med en gang. Dette spenner fra utgaver i stål med forskjellige skiver, via delgull i forskjellige farger, samt også her en helgullvariant i Sedna-gull med en helt karakteristisk og spesiell lasergravert bezel. Det vil også si at man får et spenn i priser – fra 65.600 norske kroner for stålutgaven med gummirem, via 85.000 for delgull og med helgullvarianten til 238.500 kroner på toppen av stigen.

På innsiden har man benyttet Omegas eget caliber 9900/9901 som egentlig følger samme oppskrift som de andre nye urverkene fra selskapet hva angår tekniske egenskaper og mekanisk kvalitet. Skilnaden på de to er i hovedsak materialbruk på rotoren (stål kontra gull), og de deler 60 timers gangreserve, høy motstandskraft mot magnetisme og andre ytre påvirkninger, samt en nøyaktighet helt oppe blant de beste.

Førsteinntrykk
Jeg har ikke hatt gleden av å studere disse klokkene selv enda, og jeg vet av erfaring at man skal være veldig forsiktig med å mene for mye og for sterkt før man faktisk har håndtert disse selv. Likevel får man driste seg utpå med noen foreløpige tanker, til vi eventuelt får omtalt nyhetene langt grundigere og dermed også mer korrekt.

Den nye varianten med hvit skive og sort bezel tror jeg ikke blir å seile opp som noen personlig favoritt, men den er likevel litt spennende og «sommerslig» i sitt fargevalg. Det er nok en klokke som også kan fungere i mange situasjoner, fra sporty utendørsaktivitet til mer pyntet antrekk. Utgaven i helgull kan bli spennende å se på nært hold, selv om jeg kanskje selv skulle likt å sett denne blandet med sorte fremfor blå detaljer for litt mer eleganse. På den annen side er jo en dykkerklokke i helgull med gummirem eegentlig greit utenfor det man kan kalle elegant, men som likevel kan fungere i gitte tilfeller. Prisen er ikke urimelig om man ser på naturlige konkurrenter, men at disse vil selge godt i Norge har jeg dårlig tro på.

Dykkerklokker med stoppeklokkefunksjon er på ingen måte noe jeg har for vane å like – og førsteinntrykket av Seamaster Diver 300M Chronograph fra Omega ser ikke ut til å endre på det. En dykkerklokke har i utgangspunktet sin «misjon» og en kronograf føles ofte litt påtvunget og «over the top», noe jeg også tenker her basert på pressebildene fra Omega. Det blir voldsomt mye informasjon på skiven og det hele føles litt rotete. Personlig blir 44 millimeter (sammen med en ganske betydelig høyde) også for mye for mine håndledd. Denne må jeg likevel få prøve på selv før jeg kan felle noen endelig dom, og jeg håper den bærer lavere og mer komfortabelt enn jeg frykter.

Vi håper å kunne bringe mer dyptgående omtaler ila. året som kommer, så følg med her på nettsiden!

Hele kolleksjonen finner du på Omegawatches.com!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.