fbpx

NOMOS med to nye sommerkandidater!

Vi har tidligere omtalt NOMOS Glashütte som en av de beste i klassen når det kommer til det minimalistiske designet som preger klokkene deres. Nå er de ute med to nyheter i Aqua-serien – klokker med et bruksområde fra stranda til teateret.

Jeg har definitivt fått opp øynene for denne tyske klokkeprodusenten de siste årene, med måten de rendyrker et design som ikke så mange andre i dette kvalitets- og prissegmentet gjør.

Med denne lanseringen kommer NOMOS med to klokker som gjør seg utmerket som sommerklokker. Stikkordene er fortsatt et minimalistisk design, men hvit skive, blå visere, og røde indekser og tall gjør disse til noe eget.

Annonse

Urene kommer egentlig fra to ulike kolleksjoner, henholdsvis Club og Ahoi, men de forenes i det NOMOS har kalt «Aqua-Series», sammen med eksisterende varianter i rød og blå. Disse urene er vanntett ned til 200 meter, noe som står seg godt i forhold til mange konkurrerende «dykkere», uten at jeg helt får til å plassere disse to i denne kategorien med sine åpenbare mangler hva angår dykkerklokker forøvrig. De tåler imidlertid lett en tur på stranden med et par turer både i og under vannet. Både visere for timer og minutter, samt indekser og tall har fått Super-LumiNova noe som sørger for at lesbarheten i mørket skal være god. Nomos har designet en stoffreim til urene, som skal være vevd på en slik måte at de skal tørke raskt etter bruk i vann.

Med en diameter på henholdsvis 36 millimeter (Ahoi) og 37 millimeter (Club) er dette klokker som passer like godt både til menn og kvinner, kanskje til og med en til hver.

På innsiden er begge urene utstyrt med et kaliber som heter DUW3001, og dette er et NOMOS-produsert «in-house» urverk, som kun måler 3,2 mm i høyden med en oppgitt gangreserve på 43 timer. Høyden på urkassene er på henholdsvis 9,27 på Ahoi og 9,55 på Club.

For mer info se NOMOS Glashüttes egne nettsider!

Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Ahoi Neomatik Siren White – Ref: 564
Urkasse: 36.3 millimeter (diameter) – 9.55 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 200 meter
Urverk: NOMOS Glashütte DUW 3001 – Automatisk (selvtrekkende) – 27 juveler – 43 timer gangreserve
Lenke/reim:  Lysegrå el. blå stoffreim – Spenne rustfritt stål
Veilende pris: 35.740,-
Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Club Neomatik Siren White – Ref: 744
Urkasse: 37 millimeter (diameter) – 9.27 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 200 meter
Urverk: NOMOS Glashütte DUW 3001 – Automatisk (selvtrekkende) – 27 juveler – 43 timer gangreserve
Lenke/reim: Lysegrå el. blå stoffreim – Spenne rustfritt stål
Veilende pris: 27.570,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.