fbpx

Fire minimalistiske nyheter – NOMOS Glashütte duo

Under Baselworld avduket NOMOS Glashütte fire nyheter – duo , som er mindre og enda mer minimalistiske utgaver av modellene Tangente, Orion, Ludwig & Tetra. Med sin slanke passform og bruk av «nøytrale» farger er dette klokker produsenten mener er perfekt til de som ønsker å bruke de sammen med andre smykker eller armbånd.

To av nyhetene!

I hovedsak er klokkene veldig lik modellene de stammer fra, men alle har fått redusert sin fysiske størrelse og borte er også den lille sekundviseren som har vært en viktig del av skivens utseende. Tangente duo, Ludwig duo og Orion duo måler alle 33 millimeter i diameter, mens Tetra duo kommer med en ny 27 millimeter stor/liten kasse. Alle duo-variantene kommer med samme sølvhvite skive, gullfargede visere og en beige semsket skinnrem, og for de tre runde utgavene er det kun små detaljer på skiven og på kassen som skiller de fra hverandre.

Annonse

Alle klokkene drives av NOMOS Glashüttes eget Alpha.2. Det er på mange måter samme urverk som det vanlige Alpha, men tilpasset siden man ikke har sekundviser synlig på disse mindre utgavene. Produsert av NOMOS selv er det et lite, men imponerende håndtrukket urverk med masse flotte detaljer og med ca. 43 timer gangreserve. Klokkene kan bestilles enten med lukket baklokk eller med safirglass for innsyn til urverket, da til en litt høyere pris. For de med litt teknisk interesse vil nok dette være et flott alternativ.

Tanker
Jeg har håndtert en del klokker fra NOMOS tidligere og også skrevet en omtale av Tetra Petit Four, så jeg føler at man har en viss anelse om hvordan disse mindre nye versjonene vil oppleves. Ettersom dette er mindre utgaver enn standardvariantene tror jeg fort de vil oppleves ganske små for mange, men det er kanskje også tanken siden NOMOS Glashütte selv peker på at de passer perfekt med annen armpynt? Fargevalget er også ganske anonymt, noe som også gjør at de kanskje alene blir litt intetsigende, men at de da også passer med mange typer tilbehør. Prisene er ganske konkurransedyktige og spenner seg fra 11.740,- til 14.160,- avhengig av variant (lukket baklokk).

Mer på de offisielle nettsidene til NOMOS Glashütte!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.