fbpx

Sportslige nyheter fra NOMOS Glashütte!

NOMOS Glashütte er kanskje merket som har høstet mest «ny» interesse her i Norge det siste året, med flere nye forhandlere ulike steder i kongeriket. Selv om merket holder seg tro mot sitt særpreg, ga Baselworld oss noe ganske nytt fra den tyske produsenten – sportsklokker!

Club Sport neomatik 42 & Tangente Sport neomatik 42 (hvit + sort)

Med NOMOS Glashütte forventer vi på mange måter et minimalistisk og nærmest simpelt design (gjerne Bauhaus-inspirert), men som likevel er både elegant, fascinerende og som klarer å gjøre mye ut av lite. Rene sportsklokker er derimot noe vi ikke heeelt forventet, men blant årets nyheter var det nettopp det man dro frem på pressevisningen. Tre nye utgaver som alle er tydelige NOMOS i sitt design, men som er mer robust enn hva vi kanskje er vant med fra tidligere. Når det er sagt har selskapet også fra før en del kapable klokker, herunder klokker i Aqua-serien hvor vi så noen nyheter lansert i fjor.

Annonse

Nå er kanskje ikke disse klokkene rent visuelt det mange forbinder med sportsklokker, men NOMOS Glashütte har tatt sitt egne designspråk og pakket det inn urkasser med en oppgitt vannmotstand ned til (ganske imponerende) 300 meter. Til tross for det har man beholdt det slanke utseendet, og helt uten bruk av dreibar bezel eller andre elementer som hadde tippet disse mot dykkerklokke-kategorien. Sånn sett skiller de seg også litt lite fra eksisterende modeller i blant annet Club- og Ahoi-serien, men den helt nye stållenken er et litt spennende tilleggselement.

3 varianter
I første omgang er det tre ulike varianter som gjøres tilgjengelig. Dette er «Tangente Sport neomatik 42 date», «Tangente Sport neomatik 42 date marine black» og «Club Sport neomatik 42 date black», hvor de to førstnevnte kun skilles av fargen på skive, visere og markører. Som navnet avslører har alle 42 millimeter store urkasser og felles er også datovindu klokken tre og «small seconds» plassert i en egen underskive klokken seks. Alle klokkene har også fått «1000 ft» nederst på skiven.

Skjermdump – NOMOS Glashütte

Tangente Sport holder seg tro mot familiemedlemmenes design, med en slank profil på både kasse og detaljer på skiven. Viserne er imidlertid ganske brede og lettleste, og urkassen har også fått kronebeskyttere som vitner om at denne tåler en trøkk. Club Sport har et tykkere og mer direkte utseende som går igjen på stort sett alle klokkens deler og detaljer. Det betyr en bredere urkasse med tykkere remfester – et visuelt uttrykk som også gjenspeiles i tallene på skiva. Bruk av Super-LumiNova sikrer god lesbarhet også i mørke omgivelser, enten det er over eller under vann.

En nyhet som har vært etterlengtet av merkets entusiaster er stållenken som lanseres samtidig med klokkene. 145 individuelle deler som sammen gir klokkene et annerledes utseende enn vi er vant med og som festes rundt håndleddet med foldespenne. De små lenkeleddene minner meg personlig om litt eldre lenker, men med en nærmest glatt overflate som står visuelt ganske godt til NOMOS. Komforten på armen virket også god de få minuttene jeg fikk fiklet med de.

På innsiden av begge modellene finner du NOMOS’ eget “DUW 6101”-urverk. Verket, som baserer seg på deres tidligere DUW 3001, gir en gangreserve på 42 timer og er et selvtrekkende (automatisk) urverk som du har innsyn til via safirglasset på baksiden. Dette er et relativt velprøvd urverk som selskapet benytter i mange av klokkene sine og her finner du flott finisjering i form av perlage, Glashütte-ribbing, blånerte skruer og polerte tannhjul for å nevne noe. Rett og slett ganske imponerende i sin prisklasse!

Førsteinntrykk
NOMOS klarer å beholde sitt DNA i det de selv omtaler som sine første ordentlige «sportsklokker». På den ene siden blir det litt forutsigbart og kjedelig, mens det på andre siden er et velkomment alternativ til alle som liker merket, men som ønsker noe som tåler mer hverdagsutfordringer. En vanntetthet til 300 meter i såpass slanke klokker er ganske imponerende, og den slanke konstruksjonen til DUW 6101 er en medvirkende årsak til at det lar seg gjøre. Lenken er en annen nyhet som er etterspurt av mange, og som man vil kunne bruke på en lang rekke modeller fra produsenten. Alt i alt noen ganske spennende tilskudd til kolleksjonen!

Mer informasjon på de offisielle nettsidene til NOMOS Glashütte!

Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Tangente Sport neomatik 42 date / marine black – Ref: 580 / 581
Urkasse: 42 millimeter (diameter) – 10.9 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk: NOMOS Glashütte DUW 6101 – Automatisk (selvtrekkende) – 27 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: Stållenke med foldespenne
Veilende pris: 43.900,-
Fakta
Modell / Referanse: NOMOS Glashütte Club Sport neomatik 42 date black – Ref: 781
Urkasse: 42 millimeter (diameter) – 10.2 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk: NOMOS Glashütte DUW 6101 – Automatisk (selvtrekkende) – 27 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: Stållenke med foldespenne
Veilende pris: 35.500,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.