fbpx

Del 1: 9 favoritter fra Baselworld 2018!

Baselworld. Årets mest hektiske uke. Hundrevis av nylanseringer, oppdateringer og endringer på kolleksjonen til mange av de aller største og mest anerkjente produsentene av klokker. Etter en uke med konstante inntrykk i form av nyheter, kreves det alltid litt tid til å fordøye og systematisere inntrykkene. Her er Del 1 av våre 9 favoritter i forskjellige priskategorier!

Bare så det er klargjort først som sist: Denne listen baserer seg utelukkende på personlige meninger og preferanser blant oss i redaksjonen, og har ingen faste kriterier utover det. Her er  meninger om årets beste lanseringer, og hver enkelt klokke vil ha en kort beskrivelse av hvorfor vi mener at akkurat denne fortjener en plass på listen. Samtidig skal det legges til at vi i redaksjonen ikke heller var enige om alle, men kompromiss har blitt inngått. Det er derfor garantert klokker som kunne vært verdige en plass på listen, men som av en eller annen grunn er utelatt, for med den enorme mengden lanseringer er det rett og slett ikke plass til alle gode kandidater.


Tre under 75.000
I kategorien under 75.000 kroner er det en vanvittig mengde klokker å velge mellom, men vårt fokus her på Horae ligger på det som må sies å være i øvre del av segmentet. Og året bød så absolutt på svært sterke kandidater, med spesielt én produsent som virkelig stakk seg ut!

Annonse

Tudor Black Bay Fifty-Eight
Etter flere år hvor man har dyrket frem sin egen identitet og på mange måter distansert seg fra lillebrorstemplet til Rolex, var det tydelig i år at samarbeidet mellom de to absolutt ikke er dødt. At «skjoldet» (logoen til Tudor) beskytter «kronen» (logoen til Rolex) var en metafor som var gjentakende gjennom hele messeområdet. Og med introduksjonen av sin Black Bay Fifty-Eight, fyller Tudor opp et segment som ikke konkurrerer, men utfyller nettopp Rolex.

Black Bay Fifty-Eight er nesten alt man kan ønske seg i en vintage diver. Størrelsen er perfekt, det visuelle uttrykket er herlig og på innsiden tikker et meget godt og selvutviklet verk (i det minste utviklet av Tudor/Rolex). Når man topper det med en uslåelig pris (fra 27.810,-) er det ingen grunn til at denne dykkeren fra Tudor ikke bør være et enormt godt alternativ til alle med en forkjærlighet for klassiske Submarinere, men som ikke kjøper pga. høy pris eller andre årsaker. Vi kan ikke forstå annet enn at denne vil bli en storselger både i Norge og ellers i verden. Det er rett og slett en rå klokke til en vanvittig gunstig pris!

Omega Seamaster Diver 300M
Denne kolleksjonen er på mange måter innstegsmodellen til Omegas sportsklokker som tåler vann, og vi har tidligere omtalt den utgående modellen her på Horae. Endringene som nå kommer er nesten utelukkende positive. Her snakker vi ikke minst et oppgradert indre, med Omegas eget 8800-verk, som rett og slett er utrolig bra.

Størrelsen har økt litt, lenken har blitt forbedret både ved festet til kassen samt med mikrojustering og bølgene på skiven er tilbake. Vi er litt skeptiske til den koneformede heliumventilen, men dette blir småtteri i den store sammenhengen, og liker du designet har du i alt 14 utgaver å velge mellom. Startprisen har økt til 42.200,-, men det mener vi Omega forsvarer godt med endringene som er gjort! Les mer om modellen i vår hovedartikkel!

Tudor Black Bay GMT
Ja, vi innrømmer det først som sist: Tudor var produsenten som virkelig traff vår smak med sine lanseringer i år, så de kaprer hele to plasser på listen over klokker under 75.000,-. Ikke nok med nevnte Black Bay Fifty-Eight, men de lanserte også med sin helt nye Black Bay GMT med en vintageinspirert bezel i blått og rødt. Selv om klokken er i samme familie som Fifty-Eight er den annerledes både i form og funksjon, og bærer noe større på armen både i diameter og høyde.

I likhet med Fifty-Eight sender den tankene tilbake til klassiske GMT-modeller fra Rolex, og også her får du det beste klassiske kombinert med ny teknologi på innsiden. Også her får du et in-house urverk med solide 70 timer gangreserve og GMT, og jammen kan det ikke skilte med en vanntetthet til 200 meter også. Klokken kan leveres på både lenke, skinnreim eller stoffreim, og prismessig er dette utrolig mye «bang for the buck»..

Vi beveger oss opp et hakk i pris i Del 2  »»

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.