fbpx

Omtale: Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial 41mm

Nordmenn elsker dykkerklokker. Det florer av “dykkere” på norske håndledd, og kanskje med god grunn? En stor andel personer som kjøper seg en dyr klokke for første gang, velger nettopp et ur som kan defineres som en “dykker”. Vi har tatt en titt på det som er den billigste (og kanskje mest undervurderte) dykkeren til Omega.

Introdusert i 2012 har denne utgaven av Omega Seamaster rukket å få noen år på baken allerede. Det gjør den imidlertid ikke nødvendigvis verken utdatert eller urelevant for dagens marked, og sjelden har en klokke fra en såpass anerkjent produsent, til en slik pris, gitt oss mer klokkeglede på armen.


Fakta
Produsent: Omega
Modell: Seamaster Diver 300M CO-AXIAL 41MM
Modellnummer: 212.30.41.20.01.003
Størrelse: 41 mm
Veilende pris:
35.100,-

Annonse


Design og utseende
Når man snakker om Omega og dykkerklokker er det gjerne de noe større “Seamaster Planet Ocean” som får mest omtale. Dette er utvilsomt flotte og gode klokker, men lillebroren “Seamaster Diver 300M” ser man litt mindre til. Klokken er en del av standardkolleksjonen til Omega, selv om det har kommet en rekke limiterte utgaver av klokken, sist som (enda) en hyllest til James Bond. Klokken i standardutgave leveres derimot i sort eller blå farge og er på mange måter innstegsmodellen til Omega og deres verden av sportsklokker. Ved siden av de mer “prangende” Planet Ocean, blir klokken av og til litt borte i utstillingsmonteret. Det er synd, for om du tar den ut og setter den på hånda, kan det hende inntrykket du får er noe annet.

Seamaster Diver 300M er en ganske standard sportsklokke uten noe ekstra tull eller fjas. En kasse i stål med 41 mm i diamater, bezelring i keramikk som omfavner en skive av samme farge og som er beskyttet av safirglass. Skiven er lekkert lakkert, og med belegg som hindrer refleksjoner på begge sider av glasset, kommer den virkelig til sin rett. Bezelringen har de vante markeringene for å lette tidtaking ved bla. dykking, og er dreibar i kun én retning. Selve skiven har store og tydelige timemarkører, med unntak av kl. 3 hvor man har plassert datovinduet. Viserne er sverdvisere som er produsert som “skeleton”, som gjør at du “ser gjennom” viseren. På sekundviseren og i “Seamaster” får du noen hint av rød farge, som bryter opp den ellers sorte, hvite og stålfargede dominansen.

Om du tar klokken av håndleddet og snur den, vil du se et lukket baklokk med den kjente Seamaster-logoen i senter, med bølgemønster som bakgrunnsteppe. Klokken har en enkel krone plassert klokken 3 og en heliumsventil som er plassert ca. kl. 10. Denne stikker ut av urkassen, som er en patent Omega benytter på flere av sine modeller. Jeg opplever ikke at heliumsventilen er noe problem mtp. gnaging mot håndleddet eller irritasjon. Kronen derimot er litt i minste laget og gjøre det litt knotete å skulle trekke eller stille klokken.

Klokkens rene linjer og elegante lakkerte skive gjør også at klokken godt kan benyttes til annet enn aktiviteter under vann. Med en dybderating på 300 meter tåler den alt av vannaktiviteter de fleste av oss bedriver! Klokken ligger lavt og fint på håndleddet, noe som gjør at den sklir fint under skjortekanten. Dette gjør den pen nok til å benyttes til nærmest alle antrekk, og er virkelig en god kandidat dersom du kun ønsker en god klokke. Om du vil ha et annet uttrykk på klokken, kler den både NATO-reimer, perlon og skinnreimer meget godt. De originale NATO-reimene fra Omega er også meget elegante, dog til en ganske høy pris.

Urverk
Inni selve kassen tikker det et “Omega 2500”. Siden introduksjonen (som det første verket fra Omega med Co-Axial teknologi) i 1999, da med tilhørende småproblemer, har det for lengst fått oppgraderinger og forbedringer som gjør urverket meget godt egnet i denne type klokke. Verket er i seg selv basert på Omega 1120, som igjen sprang ut fra ETA 2892-A2. Nå er Omega kanskje sin egen største konkurrent og med introduksjonen av sine “Master Chronometer” urverk i stadig flere modeller, kan man si at Omega 2500 tilhører forrige generasjon urverk. Og ja, kanskje er den ikke fullt så presis som de nyeste modellene, eller fullt så resistent mot magnetiske felter, men vi snakker likevel her om et urverk som på alle måter gjør jobben og attpåtil gjør jobben skikkelig bra!

Lenke/Rem
Klokken leveres med original stållenke fra Omega. Bærekomforten er absolutt god, men denne leveres dessverre uten mikrojustering på låsen. Dette kan du dog bestille direkte fra din forhandler og vil koste deg ca. 13-1400 kroner ekstra og anbefales for å få en perfekt passform rundt håndleddet. Da kan du enkelt stramme eller slakke den noen millimeter ved behov, uten bruk av verktøy.

Eske og tilbehør
Det er noen år siden Omega byttet ut sine røde skinnesker med langt mer elegante treskrin. Dette var et langt hopp oppover kvalitetsstigen og disse nye treskrinene fra Omega er helt i toppen. Her får du med andre ord et lite møbel du kan pynte i hyllen med. Det er også oppbevaringsplass som ligger litt skjult under skinnplaten i skrinet, noe som gjør at tilbehøret ligger både beskyttet og bortgjemt fra selve klokken.

Oppsummering
Mange opplever Planet Ocean-modellene til Omega som litt høye og/eller tunge på håndleddet, noe som kanskje ikke er uventet med en dybderating på 600 meter og Omegas ikke akkurat slanke profiler på dykkerklokkene. Om så er tilfelle, bør man absolutt ta en titt på Seamaster Diver 300M. Her får du en klokke som er utrolig balansert, både i størrelse, vekt og design, og som byr på alle de viktige (og riktige) egenskapene man ønsker i et sportsur. Detaljer på skive og også klokken forøvrig er også over hva vi ser hos de relevante konkurrentene i denne prisklassen.

Om vi skal pirke er kronen litt vanskelig å bruke, og datovinduet kan for enkelte oppleves som litt vanskelig å lese om synet er på hell. Prisen på 35.000,- er imidlertid god når vi snakker om dette segmentet av klokker! Om du inkluderer en spenne med mikrojustering når du handler, har du et dykkerur som tåler det meste, samtidig som det er pent nok til å brukes til stort sett alle anledninger!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.