fbpx

“Watch Collection” hos Chrono24!

Om man er litt bevandret i kjøp og salg av brukte klokker er nok Chrono24 et kjent nettsted. Verdens desidert største annonseplass for klokker, og ofte benyttet som referanse om man skal sette bruktpris/verdi på klokker man selger. Nå har nettstedet lansert en ny funksjon som gjør at du raskt og enkelt kan holde oversikt over både samlingen din og verdien av den.

Som nevnt er Chrono24 verdens desidert største markedsplass for nye og brukte klokker. Her kan både privatpersoner og forhandlere legge ut armbåndsur for salg, og sidene brukes månedlig av millioner av mennesker fra en rekke land. Ettersom norske importregler gir deg en ganske drastisk ekstraregning på 25% ved import, er kanskje ikke nettstedet det mest brukte her til lands, men mange benytter prisene internasjonalt for å sette bruktpriser også på klokker som selges her hjemme. Chrono24 er tilgjengelig på mange språk, herunder norsk.

“Watch Collection”
Det var nettstedet Fratellowatches som først gjorde meg oppmerksom på denne nye funksjonen, kalt “Watch Collection”. Dette er en funksjon som du finner inne på dine innloggede sider og er altså din personlige oversikt over din klokkesamling. Her legger du enkelt og greit inn klokkene i din samling basert på referansenummer eller merke og modell. Du kan selv velge om du ønsker å legge inn bilde, notater, kjøpsdato og kjøpssum. Velger du å ikke legge inn bilde, vil Chrono24 hente et referansebilde basert på klokkemodellen og legge inn for deg. For mange som tidligere har benyttet tekstdokumenter, notater eller Excel-ark er dette utvilsomt en langt raskere metode for å holde en oversikt over samlingen.

Annonse

Basert på referansenummeret/modellen vil Chrono24 deretter se på klokker som selges via nettstedet og beregne hvilken verdi samlingen (og den enkelte klokker) har pr. nå. Her er det selvsagt ulike faktorer som vil spille inn og være til dels avgjørende for reell verdi, men funksjonen gir deg i det minste en pekepinn på hvilken verdi din klokkemodell har blitt omsatt for, og hva som bør være en ca. salgsverdi. Funksjonen er kanskje spesielt egnet på klokker som er noen år gamle eller der hvor du selv har mistet litt oversikt over hva som er aktuell bruktverdi eller forsikringsverdi. En del har også klokker som omsettes lite/ingenting på det norske markedet og da kan funksjonen kanskje være spesielt nyttig.

Det er ikke alle klokkemodeller som er lagt inn, men i følge nettsidene jobbes det med å legge flere inn i databasen. Vi opplever likevel at det er svært mange modeller som er tilgjengelig, så med mindre man har sjeldne nisjemodeller bør man kunne finne de aller fleste allerede.

Nå må man selv gjøre seg noen tanker om man ønsker å ha opplysningene som sin egen samling liggende lagret på et nettsted slik de blir hos Chrono24. Samlingen din er imidlertid kun tilgjengelig for deg selv, når du er innlogget, så sikkerheten bør være ganske god så lenge du husker å bruke et godt passord. Chrono24 er regnet som en seriøs og trygg nettside så vidt meg bekjent.

Avsluttende tanker
Nå har jeg så vidt forsøkt funksjonen selv, men førsteinntrykket virker absolutt bra. Dette er en morsom måte å holde oversikt over klokkene på, samtidig som det kan hjelpe deg å sette verdi på kanskje de litt mer sjeldne eller eldre variantene man måtte ha i samlingen. Det er viktig å huske at verdiene må tolkes som det de er, nemlig et estimat basert på oppgitte salgspriser og i ulike valutaer (med tilhørende valutasvingninger mot norske kroner). Altså kan den faktiske verdien her hjemme på bruktmarkedet, eller gjenskaffelsesverdi mtp. hvor mye du bør forsikre klokken for, kan være ganske annerledes. Alt i alt er dette likevel en nyttig og kul funksjon som jeg tror mange kan finne nytte av, spesielt om man har en samling som teller et visst antall ur.

Du finner mer informasjon og kan lage din egen konto på Chrono24!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.