fbpx

Blancpain Fifty Fathoms – Ocean Commitment III

I går, på “World Ocean Day” lanserte Blancpain sitt hittil nyeste tilskudd til dykkekolleksjonen. Klokken er den tredje i Blancpains serie av “Ocean Commitment”-utgaver, og selskapet donerer penger fra salget til forskning og beskyttelse av havet.

Blancpains historie med dykkerklokker strekker seg svært langt tilbake, og de senere årene har vi sett et stadig økende engasjement rundt nettopp forskning og beskyttelse av havet fra en rekke produsenter. Vi har tidligere skrevet om Breitlings nye samarbeid med “Ocean Conservancy” og Blancpain har støttet ulike prosjekter i en årrekke, og de siste fire årene også gjennom sin helt egen Ocean Commitment”-serie av limiterte klokker.

I går ble det tredje og hittil nyeste eksemplaret i serien lansert av selskapets CEO, Marc A. Hayek. Klokken, en Blancpain Fifty Fathoms, er limitert til 250 eksemplarer, hvor Blancpain vil donere 1000€ (totalt 250.000€) for hver klokke som selges.

Annonse

Klokken bygger på Fifty Fathoms-serien, men kommer med en spesiell blå skive hvor man har plassert “Ocean Commitment”-logoen (en jordklode) mellom senter av skiven og klokken seks. Også urets bakside har henvisninger til dette på selve rotoren, samt angivelse av limiteringen på selve urkassen. Med sin tydelige inspirasjon fra den originale 1953-modellen er dette trolig en modell som vil bli populær i markedet. Klokken har alle de nyeste tekniske spesifikasjonene som vi kjenner fra standardmodellen, herunder Blancpain caliber 1151 og en oppgitt vanntetthet til 300 meter. Urkassen er i stål og måler 40 millimeter i diameter. Med klokken får du både NATO-reim og Blancpains egen “sail-canvas”-reim.

Kjøpere av klokken vil i tillegg motta et nummerert eksemplar av boken “Edition Fifty Fathoms”, samt medlemskap i “Blancpain Ocean Commitment Circle” som skal gi spesielle fordeler og invitasjoner til egne arrangementer. Minst ett eksemplar av klokken er tilgjengelig i Norge og norsk utsalgspris er satt til 157.900,-

Les mer om klokken på Blancpains egne sider! Se også vår artikkel om årets nyheter som ble lansert på Baselworld!

Du finner også mye mer informasjon om “Blancpain Ocean Commitment” på de offisielle nettsidene!

Fakta
Modell / Referanse: Blancpain Fifty Fathoms Ocean Commitment III (BOC III) – Ref: 5008-11B40-52A (limitert til 250 eksemplarer)
Urkasse: 40.3 millimeter (diameter) – 13.23 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 300 meter
Urverk: Blancpain 1151 – Automatisk (selvtrekkende) – 210 deler – 28 juveler – 96 timer gangreserve
Lenke/reim: Mørkeblå NATO-reim + mørkeblå “Sail-Canvas”-reim
Veilende pris: 157.900,-

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.