fbpx

Montblanc Heritage Chronométrie Collection

Montblanc gjør små visuelle endringer når de lanserer de nyeste klokkene i sin Heritage Chronométrie Collection. Men med både nydesignede urkasser og nye skivevarianter ser resultatet ut til å bli både klassisk og moderne på samme tid.

De tre nylanseringene kommer alle i 40 millimeter store urkasser hvor Montblanc legger vekt på at de har gjort små, men viktige, endringer for å fremheve det moderne og elegante. Med de slanke og elegante linjene forsøker man å fremheve komplikasjonene, som i disse tilfellene inkluderer tourbillon og evighetskalender. Merket, som har blitt kjent for å levere kompliserte urverk til en relativt god pris, har gjort mange grep de siste årene for å virkelig bli anerkjent som en seriøs urprodusent, noe mange mener de lykkes med.

Montblanc Heritage Chronométrie Perpetual Calendar Sapphire
Dette er en nytolkning av den opprinnelige versjonen som ble lansert tilbake i 2014, men med ny og slankere kasse (i stål) og helt ny “manglende” skive. Skiven er erstattet med et grålig safirglass som gir innsyn til urverket som ligger under, lignende den vi så på forrige utgave av klokken, men da kun på versjonen i gull.

Annonse

De gjennomsiktige elementene er tatt med også på underskivene, mens månefasen har fått oppgradering som gir en flott 3D-effekt. Detaljer rundt den indre bezelringen og underskivene er utført i blått, noe som også går igjen i skinnreimen. Som navnet tilsier er dette en evighetskalender (perpetual calendar) som tar høyde for vekslende lengde på kalendermånedene og skuddår ved hjelp av Montblancs MB 29.15-urverk. Montblanc beholder sin (meget) konkurransedyktige pris og klokken har fått en utsalgspris på 12.500€ eller ca. 120.000 norske kroner.

Montblanc Heritage Chronométrie Exo Tourbillon Slim
Denne nye utgaven bruker Montblancs Exo Tourbillon-komplikasjon som først kom på markedet i 2010. Med en høyde på kun 4.5 millimeter, og ved bruk av en mikro-rotor, er den fullt synlig fra både frem- og baksiden av klokken og utviklet “in-house” på selskapets fabrikk i Villeret.

Også på denne klokken er det de mørkeblå detaljene som går igjen, men med en langt mer lukket skive i mørk grå blir det en langt mer klassisk klokke enn de to andre. Imidlertid er den grå delen og de blå detaljene rundt ringen i forskjellig høyde, slik at man får en 3D-effekt og dybde i klokken. På skiven benytter man arabiske numeraler på 3, 9 og 12 og dette kler klokken godt. Tourbillon-komplikasjonen er en ren nytelse å se på, og med Montblancs prissetting er dette trolig blant de mest avanserte mekaniske urverkene av denne kvaliteten du kan få såpass “billig”. Klokken kommer i en urkasse i hvitt gull og kun 8.9 millimeters høyde og veiledende pris er satt til 33.500€ eller rundt 300.000 norske kroner.

Chronométrie Exo Tourbillon Slim Openworked – Cal. 29.24 – Chronométrie Perpetual Calendar Sapphire

Montblanc Heritage Chronométrie Exo Tourbillon Slim Openworked
Som navnet avslører er dette en “skeletonized” versjon av klokken hvor man har gitt klokken et moderne og ganske spesielt utseende, omtalt av Montblanc selv som “dazzle-camouflage design med trompe l’oeil-effekt”. Her har man skeletonisert både fronten og baksiden, noe som gir godt innsyn til tannhjul og mekanikk. Selskapet selv trekker frem bruken av “dazzle”-kamuflasje som inspirert av første verdenskrig hvor dette var hyppig benyttet på siden av skip.

Urverket er finisjert ved bruk av forskjellige teknikker, herunder “black polishing” og bruken av forskjellige teknikker bidrar til en enda større dybde og variasjon. Ulikt de andre utgavene kommer klokken med blånerte visere for å gi en bedre kontrast mot delene i urverket. Prisen er enda litt høyere enn søstermodellen med en utsalgspris på 39.700€ eller ca. 380.000 norske kroner.

Avsluttende tanker
Montblanc er ikke merket som får mest oppmerksomhet her hjemme i Norge. Mange forbinder de nok mer med skriveinstrumenter og skinnprodukter enn klokker, men de har for alvor begynt å produsere klokker av høy kvalitet til en god penge de siste årene. Disse nye utgavene er klassiske, men moderne og jeg gleder meg til å se nærmere på disse ved anledning. Spesielt Chronométrie Exo Tourbillon Slim ser ut til å være en elegant og flott klokke som kanskje er min personlige favoritt blant nyhetene.

Fakta
Modell / Referanse: Montblanc Heritage Chronométrie Perpetual Calendar Sapphire – Ref: 118513
Urkasse: 40 millimeter (diameter) – 9.6 millimeter (høyde) – Rustfritt stål – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: Calibre MB 29.15 – Automatisk (selvtrekkende) – Evighetskalender – 25 juveler – 42 timer gangreserve
Lenke/reim: Mørkeblå skinnreim – Foldespenne i stål
Veilende pris: 12.500€
Fakta
Modell / Referanse: Montblanc Heritage Chronométrie Exo Tourbillon Slim – Ref: 118471
Urkasse: 40 millimeter (diameter) – 8.9 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: Calibre MB 29.24 – Automatisk (selvtrekkende) – Tourbillon – 27 juveler – 48 timer gangreserve
Lenke/reim: Mørkeblå skinnreim – Spenne i hvitt gull
Veilende pris: 33.500€
Fakta
Modell / Referanse: Montblanc Heritage Chronométrie Exo Tourbillon Slim Openworked – Ref: 118512
Urkasse: 40 millimeter (diameter) – 8.9 millimeter (høyde) – Hvitt gull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: Calibre MB 29.24 – Automatisk (selvtrekkende) – Tourbillon – 27 juveler – 48 timer gangreserve
Lenke/reim: Mørkeblå skinnreim – Spenne i hvitt gull
Veilende pris: 39.700€

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.