fbpx

Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral

Det er ingen tvil om at det finnes en rekke produsenter av klokker som ikke får den omtalen og oppmerksomheten de fortjener blant norske kunder. Carl F. Bucherer er utvilsomt blant disse, og med Manero Tourbillon Double Peripheral viser de at de behersker klokkemakeri av ypperste klasse.

I Norge er Carl F. Bucherer fortsatt som et lite merke å regne, men den sveitsiske produsenten har historie helt tilbake til grunnleggelsen i 1888 i Lucerne. Fortsatt eies selskapet av familien som startet det, noe som i dagens luksusmarked begynner å bli en svært sjelden egenskap. Det virker som om også norske entusiaster har begynt å få øynene litt opp for Carl F. Bucherer de siste årene, noe som absolutt er fortjent om man ser på kvaliteten som leveres.

Manero Tourbillon Double Peripheral
Manero-serien til Carl F. Bucherer er flott og klassiske klokker, og familien ble under årets Baselworld utvidet med utgaver på 43 millimeter i tillegg til de eksisterende på 40.6 millimeter. Den virkelige toppmodellen i serien er imidlertid Manero Tourbillon Double Peripheral som viser litt av kunnskapen og kompetansen man sitter på i Lucerne.

Annonse

Som navnet avslører er det her snakk om en klokke med tourbillon, men ikke en hvilken som helst utgave av den berømte horologiske komplikasjonen. Double Peripheral henviser nemlig til hvordan både tourbillonen er montert og hvordan den trekkes. I det nye, selvutviklede, urverket CFB T3000 finner man nemlig både en perifer rotor (som ligger langs utsiden av urverket), samt en montering av tourbillonen som gjør at den nærmest virker å flyte inni urkassen. Her har man tatt “flying tourbillon” enda et skritt videre. Dette oppnås ved at man monterer hele buret til tourbillonen perifert ved hjelp av kulelagre, og som gir et fantastisk innsyn til mekanismen både fra for- og baksiden.

Tourbillonen gjør én full rotasjon per minutt og denne kombinerer derfor Carl F. Bucherer med en sekundviser som nullstiller seg selv til 12 om man skrur ut kronen, og på den måte gjør det mulig å enkelt stille tiden med stor nøyaktighet. Klokken har kun tidsvisning (ingen dato og heller ingen sentralt plassert sekundviser), og som gjør at den imponerende komplikasjonen nyter rampelyset nærmest alene der den er plassert mellom senter av skiven og klokken tolv. Skiven er forøvrig sølvfarget og Carl F. Bucherer har valgt gullappliserte indekser og visere. Klokken huses i en ganske voksen 43 millimeter stor urkasse i roségull.

CFB T3000 er COSC-sertifisert og har en relativt imponerende gangreserve på 65 timer. Utstrakt bruk av silisium sikrer god motstand mot magnetisme og ytre påkjenninger. På grunn av rotoren som går langs ytterkanten, får man flott innsyn til det flotte dekorerte verket gjennom safirglasset på baksiden.

Avsluttende tanker
Det er så absolutt en håndfull klokker (les: ganske mange håndfuller) jeg ikke fikk sett nøye nok på under årets Baselworld, og denne fra Carl F. Bucherer er dessverre en av de. Men basert på min kjennskap til merket er jeg ganske sikker på at finish og kvalitet ikke står tilbake for nærmest noen.

Dette er en (svært) dyr klokke, men den er samtidig unik i sin tekniske innovasjon, noe som kan forsvare prisen til dels. Om man bestemmer seg for å kjøpe denne til samlingen, får man utvilsomt både et unikt og teknisk briljant ur, som Carl F. Bucherer samtidig har klart å holde både elegant og tidløst.

Mer på de offisielle nettsidene til Carl F. Bucherer!

Fakta
Modell / Referanse: Carl F. Bucherer Manero Tourbillon Double Peripheral – Ref: 00.10920.03.13.01
Urkasse: 43.10 millimeter (diameter) – 11.57 millimeter (høyde) – 18k roségull – Safirglass (foran/bak) – Vanntett til 30 meter
Urverk: CFB T3000 – Automatisk (selvtrekkende) – Flying Tourbillon – 32 juveler – 65 timer gangreserve – COSC – 3Hz
Lenke/reim: Mørkebrun alligatorreim – Spenne i 18k roségull
Veilende pris: 72.300$ ~ 604.000 norske kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.