fbpx

Moritz Grossmann til Norge!

Ingen skal beskylde Tom Andre Tidemann for å ligge på latsiden om dagen. Kun få dager etter at vi kunne annonsere at Parmigiani Fleurier blir å finne hos Tidemann Luxury Watches, er enda et nytt merke bekreftet – tyske Moritz Grossmann!

Moritz Grossmann Hamatic

Moritz Grossmann er fra samme tyske småby som nær sagt alle tyske premiumprodusenter, nemlig Glashütte i Sachsen. Andre merker fra samme sted er blant andre A. Lange & Söhne, NOMOS Glashütte og Glashütte Original. Rent produksjonsmessig i antall er Moritz Grossmann den minste av de nevnte med et sted langt under tusen klokker i året, men av mange likevel regnet som den kanskje mest eksklusive med et meget høyt nivå på de horologiske kreasjonene. Selskapet er frittstående og har opparbeidet seg en ganske imponerende portefølje (og entusiastskare) til tross for sin korte moderne levetid.

Annonse

For selv om navnet (og personen) Karl Moritz Grossmann har en historisk tilknytning til urindustrien i Glashütte langt tilbake, er det moderne selskapet langt nyere og grunnlagt i 2008 av Christine Hutter. Hutter har en fortid hos flere av de andre premiummerkene i landsbyen, samt fra butikkjeden Wempe og Maurice Lacroix. Selve klokkene bærer da også preg av sin knytning til Glashütte og mange signaturelementer er tilstede, både på det visuelle og det tekniske plan.

Med dagens nyhet er det klart at Tidemann Luxury Watches (TLW) har sikret seg avtale med minst tre selskaper hittil, ettersom nevnte Parmigiani Fleurier samt Bovet tidligere er bekreftet. Jeg har ikke snakket mye med Tidemann selv om Moritz Grossmann, men fått bekreftet at en avtale med merket er på plass. Det blir utvilsomt spennende å se hvordan både konseptet TLW og disse meget unike merkene vil tas mot i Norge fremover.

Mer om Moritz Grossmann på de offisielle nettsidene!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.